Skip to content

Cachegegevens wissen op uw Android

4 de augustus de 2021
clear cache android 4157780 55ce5e759e524ac6a17caa6472bbb57f

Wat te weten

 • Ga naar Instellingen > Apps. Tik op en app en tik vervolgens op Opslag > Cache wissen.
 • Recente Android-versies bieden niet langer de mogelijkheid om de volledige cache van het apparaat in één keer te wissen.
 • Pre-Oreo: Tik op Instellingen > Opslag > Apparaten (of vergelijkbaar) > Gegevens in cache > Gegevens in cache wissen > OK.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u gegevens in de cache wist voor afzonderlijke apps in Android-versies 8 en hoger. Eerdere versies bieden de mogelijkheid om de volledige cache van de telefoon in één keer te wissen, waarvoor ook instructies zijn opgenomen.

Hoe de cachegegevens van een app te wissen

Hier leest u hoe u gegevens wist voor een app waarvan u weet (of vermoedt) dat deze problemen veroorzaakt of gegevens verbruikt.

 1. Open Instellingen > Apps.

 2. Selecteer de app waarvan u de cache wilt wissen.

  Opslag” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-13″ >

  De hoeveelheid opslagruimte die elke app gebruikt, wordt onder de naam van de app weergegeven.

 3. Kraan Opslag.

 4. Kraan Cache wissen om de app-cache te wissen. Kraan Verwijder gegevens om de gegevens die aan de app zijn gekoppeld te wissen.

  1628041773 686 Cachegegevens wissen op uw Android Cache wissen” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-22″ >

Als u de cache wist, worden tijdelijke bestanden verwijderd die de app gebruikt terwijl deze wordt uitgevoerd. Als u gegevens wist, worden instellingen, wachtwoorden en andere informatie die u hebt toegevoegd, verwijderd en wordt de app teruggezet naar de standaardinstellingen.

Hoe het wissen van de cache van een app kan helpen

De cache bevat tijdelijke bestanden die worden gebruikt om de app te versnellen. Soms zijn ze echter te veel van het goede. Ze kunnen worden gedupliceerd en permanent elders worden opgeslagen, verouderd zijn of beschadigd zijn. Dit alles kan ertoe leiden dat de app zich onregelmatig gedraagt ​​of crasht. Het wissen van de cache kan deze problemen oplossen, en het is over het algemeen een belangrijke stap bij het oplossen van problemen met uw apparaat.

Frequente cache-boosdoeners

Vaak weet je aan de hand van zijn gedrag welke app zich gedraagt. Als dit niet het geval is, begin dan met het wissen van de cache met de browser en ga vervolgens naar apps voor sociale media zoals Facebook en Twitter. Ga naar andere apps die toegang hebben tot internet en vervolgens naar apps die de meeste ruimte innemen. Het wissen van een cache is een tijdelijke methode om opslagruimte te winnen. Terwijl u een app gebruikt, bouwt deze een nieuwe cache met tijdelijke bestanden op.

Op Pre-Oreo Android: de cache van de hele telefoon in één keer wissen

Vóór de release van Oreo (Android-versie 8) was de gemakkelijkste manier om met de apparaatcache om te gaan, alles in één keer te verwijderen. Google heeft deze functie echter in nieuwere versies verwijderd. Als u nog steeds een oude versie gebruikt, kunt u als volgt de volledige apparaatcache verwijderen:

 1. Open Instellingen.

 2. Kraan Apparaat > Opslag.

 3. Kraan Gegevens in cache. Android berekent waar de apparaatopslag wordt gebruikt (apps, foto’s of andere plaatsen) en hoeveel u terugvordert. Bevestig uw keuze wanneer daarom wordt gevraagd. Als u de cachegegevens wist, worden geen persoonlijke gegevens of belangrijke gegevens gewist.

  Opslag, gegevens in cache en OK-knop in Android-instellingen