Skip to content

Canon imageCLASS MF267dw test

6 de februari de 2023
Canon ImageClass MF267dw MonochromePrinter 3LW2769198 Hero Square f9f12cbc96a942039b115141488ed774

Canon Mf267dw

Wat we leuk vinden

 • Betaalbaar
 • Aanpasbare voorinstellingen voor kopiëren/scannen/faxen
 • Makkelijk te gebruiken
 • Lichtgewicht voor zijn formaat

Wat we niet leuk vinden

 • Groot

Van het printen van basisdocumenten tot het verzenden van specifieke scans naar een groot aantal klanten met een enkele druk op de knop, de Mw267dw maakt omslachtig documentbeheer een fluitje van een cent met minimale rompslomp en kosten.

4.2

Canon imageCLASS MF267dw

Canon Mf267dw

in dit artikel

We hebben de Canon MF267dw gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productbeoordeling.

Of het nu gaat om een ​​klein bedrijf waarvan uw logeerkamer leeg is of een bedrijf met zeven cijfers in een hoogbouw in New York City, bijna elk bedrijf heeft een alles-in-één printer nodig die betrouwbaar kan printen, kopiëren, vastleggen en overbrengen documenten en informatie betrouwbaar, dag in dag uit. Hoewel er een half dozijn bedrijven zijn die dit soort AIO’s voor thuisgebruik en kleine bedrijven maken, is de eenheid die ik bekijk Canon’s imageCLASS MF267dw, een zwart-witlaserprinter die ook beschikt over alle benodigde kopieer-, scan-, en faxfunctionaliteit vereist door elk bedrijf. In de afgelopen vier weken heb ik het apparaat op de proef gesteld en gecontroleerd of de specificatiebladen overeenkomen met de prestaties in de echte wereld. Hieronder staan ​​mijn gedachten over de MF267dw na meer dan 25 uur testen van de hardware en software van Canon.

Canon Mw267dw

Design: vorm boven alles

Ik zal het niet bedekken. Deze all-in-one printer is een monster. Natuurlijk, het is niet het volwaardige apparaat dat je misschien tegenkomt in je typische kantooromgeving, maar tenzij je een enorm bureau hebt, wil je een speciale plank of kast voor dit ding vinden. Het meet 14,8 inch lang, 15,4 inch breed en 16 inch diep. Het apparaat is volledig zwart met een klein gedeelte aan de bovenkant van de printer bedekt met een halfglanzend ontwerp dat van veraf lijkt op een nepkoolstofvezel, maar van dichtbij is het gewoon een gestructureerd ruitpatroon. Uitzoeken waar precies alle functionaliteit in de printer zit, is een beetje een uitdaging, omdat er niet veel labels zijn om u te begeleiden. Even snel overzicht: de bovenste helft van het apparaat is gereserveerd voor kopiëren, faxen en scannen, terwijl de onderste helft is gereserveerd voor printen. Als u door de plek kijkt waar de printer het papier na een afdruk invoert, kunt u zelfs dwars door het apparaat kijken. Dit, samen met een aantal strategisch geplaatste toegangspunten, bleek buitengewoon nuttig bij het diagnosticeren en oplossen van storingen en andere problemen die tijdens mijn marteltest naar voren kwamen. Het voorpaneel, waarin het zwart-wit LCD-scherm en knoppen voor invoer en navigatie zijn ondergebracht, kantelt ongeveer 75 graden. Dit bereik bleek meer dan genoeg om de afdruk gemakkelijk te zien en ermee te werken, ongeacht of deze net boven de vloer in een rek stond of hoger op een plank in het kantoor. De ingebouwde achtergrondverlichting maakt het ook gemakkelijk om het menu te zien, zelfs als de omgevingsverlichting niet ideaal was.

Installatieproces: eenvoudig, maar geavanceerd

Het instellen van de MF267dw kan net zo eenvoudig of ingewikkeld zijn als uw gebruikssituatie vereist. Als u alleen basisfunctionaliteit voor afdrukken/kopiëren/scannen nodig hebt, is de installatie net zo snel als het aansluiten en verbinden met uw computer via USB of draadloos verbinden nadat u de printer met uw lokale Wi-Fi-netwerk hebt verbonden. Om gebruik te maken van de automatische scan-naar-e-mailfunctionaliteit of faxmogelijkheden, is een diepere duik in de instellingen nodig om de printer te verbinden met de e-mailserver van uw keuze of de printer aan te sluiten op een telefoonlijn met behulp van de ingebouwde verbinding op de linkerkant van het apparaat.

Van eenvoudige afdruk- en faxbehoeften tot gecompliceerde voorinstellingen voor het verzenden van specifieke scans naar verschillende mensen of bedrijven, het klaart de klus snel zonder veel geld uit te geven. Hoewel de meeste functionaliteit van de printer grotendeels plug-and-play is op zowel macOS- als Windows-computers, kan het downloaden van Canon-stuurprogramma’s en scansoftware de interactie met de printer veel gemakkelijker maken, omdat u niet hoeft te navigeren op het apparaat menu en kan in plaats daarvan de kopieer- en scanfuncties rechtstreeks vanaf uw computer bedienen. Ik waardeerde ook de plaatsing van de papierladen door Canon. Met een kleine omkering van de lade op de onderste helft van het apparaat heeft u toegang tot de hoofdpapierlade en de multifunctionele lade, die bedoeld is voor nauwkeurigere afdrukbehoeften en slechts één vel tegelijk kan bevatten. Bij sommige andere printers van dit type moet het papier via de achterkant van het apparaat worden geladen of moet u andere delen optillen, wat soms betekent dat u het apparaat eruit moet trekken als het onder een plank of kast is geplaatst. De MF267dw maakt het net zo eenvoudig als het naar beneden klappen van de voorste lade en het laden van de juiste media. Mijn enige klacht op dit front is dat de multifunctionele lade soms moeilijk te vinden is als de printer op een lagere plank of op een lager oppervlak staat, maar mijn use-case vereiste niet de nauwkeurigere invoermethode, dus hij was niet zo groot van een buzzkill.

Prestaties/connectiviteit: snel en betrouwbaar

Met excuses aan de bomen wiens houtpulp ik moest opofferen (en vervolgens recyclen) voor deze recensie, ik ben meer dan 500 pagina’s diep in afdrukken, soms wel 60 per keer om de grenzen van de printer te testen, en tot nu toe dit ding gaat gewoon door. Canon beweert dat het snelheden tot 30 pagina’s per minuut (PPM) kan halen. Mijn tests hebben tot nu toe bewezen dat dit precies het geval was, waarbij het enigszins varieerde, afhankelijk van of ik een document met veel grafische afbeeldingen of een eenvoudig tekstdocument afdrukte. Zelfs na al deze afdrukken heb ik nog geen enkele storing gehad en tot nu toe is de afdrukkwaliteit van begin tot eind consistent geweest. Zoals hierboven vermeld, was het instellen van de MF267dw voor draadloos gebruik redelijk eenvoudig, en eenmaal verbonden met Wi-Fi, bleek het eenvoudig om af te drukken vanaf mijn desktop, laptop en mobiele apparaten (zowel Android als iOS, met behulp van Google Cloud Print en AirPrint, respectievelijk). Sinds ik de printer bijna een maand geleden heb geïnstalleerd, heb ik de printer niet één keer opnieuw hoeven aan te sluiten, zelfs niet nadat we een stroomstoring hadden vanwege slecht weer in het gebied.

Canon Mw267dw

Kopiëren en scannen bleek ook behoorlijk intuïtief en nuttig te zijn. Bij het laden van documenten in de bovenste invoer voor automatisch kopiëren of scannen, piept de printer om u te laten weten dat de documenten ver genoeg in de lade liggen. Wanneer een kopieer- of scanoptie is geselecteerd, worden de documenten automatisch doorgevoerd en uitgevoerd zoals u hebt aangegeven. Een handige functie die ik heb opgemerkt, is dat de printer automatisch weet of het een enkel document is of een stapel documenten en de scan automatisch voltooit wanneer er geen bronmateriaal meer is. Hoewel het triviaal lijkt, moet je bij sommige all-in-ones tussen de pagina’s door op “Doorgaan” klikken, wat lastig kan zijn, vooral als het een grote stapel papieren is die samen als één document moeten worden gescand.

Software: niet nodig, maar nuttig

De printer kan bijna volledig worden gebruikt zonder de speciale scansoftware van Canon (Canon MF Scan Utility) te installeren, dus de softwarekant ervan is niet nodig. Als u echter van plan bent om kopieer- en scanfuncties rechtstreeks vanaf uw computer te activeren en te bedienen, wilt u de software installeren. Het programma zelf is redelijk eenvoudig en emuleert min of meer het menu en de instellingen die direct op de printer te vinden zijn, zij het in een iets gemakkelijker toegankelijke interface. Het kan scans zelfs rechtstreeks naar Canon’s robuustere scanbewerkingssoftware, ScanGear, sturen, waar u de scans kunt aanpassen om het uiterlijk van de scans beter te bewerken.

Prijs: Precies waar het zou moeten zijn

De adviesprijs van Canon voor de Mw267dw is $ 249,95. Bij bijna elke online retailer schommelt het echter rond de $ 190. Als u op zoek bent naar een alles-in-één voor zakelijke behoeften, is het moeilijk om het apparaat voor deze prijs niet aan te bevelen.

De Canon imageCLASS MF267dw is een robuuste, betrouwbare AIO-printer die vrijwel alles aankan. Afgezien van eventuele interne componentproblemen die zich kunnen voordoen, is de toner ongeveer de enige terugkerende kostenpost, dus het is meestal kopen, instellen en vergeten. De meegeleverde tonercartridge heeft een capaciteit van 1.700 pagina’s en de tonercartridge met hoge capaciteit van Canon is geschikt voor 4.100 pagina’s. Er zijn ook goedkopere tonercartridges van derden beschikbaar, die de kosten per pagina verder verlagen. Zoals we in het wedstrijdgedeelte hieronder zullen bespreken, heeft Brother vergelijkbare printers in deze prijsklasse met vergelijkbare functionaliteit, maar het aanbod van Canon is aantrekkelijk, zelfs tegen de adviesprijs.

Canon Mw267dw versus Brother MFCL2720DW

Er zijn tal van all-in-one machines voor thuis/klein kantoor beschikbaar, maar een van de meest parallelle modellen op de markt is de Brother MFCL2720DW (zie Staples). De printer kost bij de meeste retailers $ 230, ongeveer dezelfde prijs als de Canon Mw267DW, die bijna identieke specificaties heeft. De Brother MFCL2720DW laser all-in-one kan tot 30 pagina’s per minuut printen, biedt zowel bekabelde als draadloze connectiviteitsopties, gebruikt een 2,7-inch kleurentouchscreen om door het menu te navigeren en biedt een papierlade voor 250 vel. Naast scannen en kopiëren kan de MFCL2720DW ook worden ingesteld voor faxen en heeft hij ingebouwde duplexfunctie voor dubbelzijdig afdrukken. Zowel Brother als Canon hebben ervaring met zowel professionele als consumenten all-in-one printers, dus er is geen verkeerde keuze tussen deze twee. Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur, omdat de specificaties alleen je waarschijnlijk niet naar de een of de ander zullen brengen.


Eindoordeel

Manusje van alles. De Canon imageCLASS MF267dw is een robuuste, betrouwbare AIO-printer die vrijwel alles aankan. Van eenvoudige afdruk- en faxbehoeften tot gecompliceerde voorinstellingen voor het verzenden van specifieke scans naar verschillende mensen of bedrijven, het klaart de klus snel zonder veel geld uit te geven. Natuurlijk, het apparaat is een monster, maar het is niets dat een stevige plank in de hoek van je kantoor niet kan houden.

Specificaties

 • productnaam

  afbeeldingKLASSE MF267dw

 • Productmerk

  Canon

 • Prijs

  $ 495,00


 • Productafmetingen

  15,4 x 16 x 14,8 inch.

 • Kleur

  Zwart

 • Afdruksnelheid

  Tot 30 ppm (brief), 24 ppm (legaal)


 • Afdrukresolutie

  600dpi

 • Lade Capaciteit

  250 vellen