Skip to content

CES 2021: producten om minder te stressen, te ontspannen en beter te slapen

10 de augustus de 2021
GettyImages 1257057803 2091c71d34df4f248589219108f8574a

Belangrijkste leerpunten

  • Een van de trends die we zullen zien op de Consumer Electronics Show 2021 is een toename van wellnesstechnologie.
  • Technologische innovaties op het gebied van wellness omvatten wearables, kussens, binnentuinen en meer.
  • Experts zeggen dat wellnesstechnologie ons in staat stelt om op eenvoudigere manieren controle te krijgen over onze fysieke en mentale gezondheid.
De Consumer Electronics Show (CES) 2021 zal dit jaar virtueel zijn, maar we krijgen nog steeds alle nieuwste nieuwe technische producten en trends te zien. Veel producten zijn dit jaar gericht op de wellnesscategorie, omdat de noodzaak om ons welzijn te vergroten meer dan ooit een prioriteit is geworden. Van unieke wearables tot high-tech kussens en een holistische tuin, experts zeggen dat wellnesstechnologie die debuteert op CES 2021 een bredere trend in de industrie laat zien die op weg is naar het personaliseren van onze gewoonten door middel van technologie. “Wellness-technologie is zo belangrijk voor dit jaar en daarna, omdat het ons in staat stelt gemakkelijker een gezonde levensstijl aan te nemen die ons leven zonder ziekte helpt verlengen”, schreef Michael D. Ham, mede-oprichter en COO van Pure365, in een e-mail naar reddingsdraad.

Wellness-wearables

Hoewel wearables niets nieuws zijn in de technische scene, worden op wellness gerichte wearables steeds populairder, zoals te zien is in previews van producten op CES 2021 dit jaar. Experts zeggen dat wearables nuttig zijn om ons onze gezondheidsgegevens en gezondheidsvooruitgang in realtime te geven. “De andere dienst die daarbij hoort… [wellness technology] is een beter begrip van hoe geïndividualiseerd ‘wellness’ is,” schreef Sophie Welsman, associate director of research and consulting bij The Sound, aan reddingsdraad via e-mail. “Technologie die mensen helpt gegevens te verzamelen en te gebruiken om hun welzijnsgewoonten te personaliseren (of dat nu is wat ze moeten eten, hoe lang ze moeten slapen, wanneer of hoe ze moeten trainen of hoe succesvol hun meditatie was) zal een blijvende rol spelen.”

Een persoon die een laptopcomputer gebruikt aan een keukentafel terwijl hij een Cove-wearable draagt.

Een van deze wearables belooft de ’toekomst van zelfzorg’ te worden. Cove, gemaakt door Feelmore Labs, heeft tot doel stress en angst te verminderen (iets wat velen van ons het afgelopen jaar hebben ervaren). Het apparaat werkt door zachte trillingen achter de oren toe te passen, waardoor het natuurlijke biologische pad tussen de huid en de hersenen de deel van de hersenen dat angst reguleert, wat leidt tot een diep gevoel van kalmte. Dan is er BLADE, gemaakt door het bedrijf SOUL, dat zichzelf een Fitbit voor je oor noemt. Het apparaat gebruikt kunstmatige intelligentie om uw lichaamsbeweging te analyseren om realtime coachingsadviezen te geven, zoals tips over hardloopvorm, stapbreedte en het verbeteren van uw algehele prestaties tijdens het sporten.

Terug naar de basis

In een nieuw jaar waarin we nog veel tijd over hebben, nemen velen nieuwe hobby’s aan, zoals tuinieren, om zichzelf bezig te houden en stress te verminderen door iets te doen wat ze leuk vinden. Experts zeggen dat wellness niet alleen fysieke gezondheid omvat, maar ook het opnieuw verbinden met de basis, zoals de natuur.

Een binnentuin van Gardenin.

“Ik ben enthousiast over wellnesstechnologie die niet alleen gericht is op lichamelijke gezondheid, maar ons ook helpt om opnieuw contact te maken met onze natuurlijke wereld door middel van biofiele ontwerpprincipes (dwz binnentuinen, kunst/beelden, soundscapes)”, schreef Ham. “Als we ons dagelijks kunnen verbinden met de natuur, begrijpen we beter waar een goede gezondheid vandaan komt.” Het allereerste volledig geautomatiseerde systeem voor het kweken van verticale producten voor binnen zal debuteren op CES 2021. Gardyn gebruikt een nieuw soort technologie, hybriponische technologie genaamd, om toegang te bieden tot verse producten in onze huizen. Compleet met een op AI gebaseerde assistent-app, kan het systeem tot 30 planten tegelijkertijd laten groeien met behulp van geïntegreerde LED-verlichting en een waterreservoir van zes gallon dat wekenlang volledig autonoom is zonder water toe te voegen.

Een goede nachtrust

Met dat alles in gedachten, is slaaptechnologie dit jaar enorm op CES. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention hebben volwassenen zeven of meer uur slaap per nacht nodig voor de beste gezondheid en welzijn. Velen van ons hebben het afgelopen jaar waarschijnlijk slapeloze nachten gehad, maar technologiebedrijven die op de CES van dit jaar te zien waren, proberen ons collectieve gebrek aan slaap te bestrijden. Een zo’n slim kussen probeert het probleem van rusteloze slapers op te lossen door de hoogte automatisch aan te passen aan de slaaphouding van een persoon terwijl hij slaapt. Het AirCozy Interactive Smart Pillow heeft zelfs een oplossing voor snurkers: het kan snurken detecteren en het kussen zachtjes op en neer schudden om te voorkomen dat u gaat snurken, terwijl het u aanmoedigt om op uw zij te slapen in plaats van op uw rug. Meer willen? Bekijk hier al onze verslaggeving van CES 2021.