Skip to content

CFM-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

6 de augustus de 2021
cfm files 5a68881604d1cf001a237e1e

Een bestand met de CFM-bestandsextensie is een Cold Fusion Markup-bestand. Ze worden soms Cold Fusion Markup Language-bestanden genoemd, die kunnen worden afgekort als CFML. Cold Fusion Markup-bestanden zijn webpagina’s die zijn samengesteld uit specifieke code waarmee scripts en toepassingen op een ColdFusion-webserver kunnen worden uitgevoerd.

CFM is ook een afkorting voor technologietermen die niets te maken hebben met CFM-bestanden, zoals configuratiebestandsbeheer, content flow manager, Code Fragment Manager, en Cyber ​​Fed-model.

Hoe een CFM-bestand te openen

CFM-bestanden zijn op tekst gebaseerd, wat betekent dat ze als tekstbestand kunnen worden geopend met elke teksteditor, zoals Kladblok in Windows of Haakjes. Dergelijke programma’s zullen de inhoud van het bestand correct weergeven. Andere programma’s kunnen ook CFM-bestanden openen, zoals Adobe’s ColdFusion- en Dreamweaver-software, evenals New Atlanta’s BlueDragon. De kans is echter groot dat, tenzij u een webontwikkelaar bent, een CFM-bestand dat u tegenkomt waarschijnlijk niet op die manier aan u had mogen worden gepresenteerd. Met andere woorden, een server heeft u ergens ten onrechte een CFM-bestand gegeven in plaats van het bruikbare bestand dat u verwachtte. Als u bijvoorbeeld een CFM-bestand hebt gedownload van ergens waarvan u verwachtte dat het in een indeling als PDF of DOCX zou zijn, zal een PDF-lezer de CFM niet openen en uw bankafschrift tonen, en Microsoft Word zal u ook niet laten zien dat gratis wenskaartsjabloon wanneer deze eindigt op CFM. Probeer in deze gevallen de naam van het bestand te wijzigen en vervang de .cfm gedeelte met .xyz, waarbij “xyz” is het formaat dat u verwachtte, zoals .pdf of .docx. Probeer vervolgens het bestand normaal te openen, zoals u oorspronkelijk had gepland.

Hoe een CFM-bestand te converteren

Gezien het op tekst gebaseerde karakter van een CFM-bestand, is er weinig reden om een ​​bestandsconversieprogramma te gebruiken. Een CFM-bestand kan echter worden opgeslagen of geconverteerd naar HTM/HTML om het in een browser te kunnen bekijken, maar alle functionaliteit van de ColdFusion-server zou natuurlijk verloren gaan.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Als uw bestand op dit moment niet wordt geopend, is de kans groot dat u met een totaal ander bestand te maken heeft. Dit kan gebeuren als u de bestandsextensie verkeerd heeft gelezen. Sommige bestanden delen gemeenschappelijke bestandsextensies en cijfers, maar dat betekent niet noodzakelijk dat hun formaten verwant zijn en dat de bestanden in dezelfde software kunnen worden geopend. CFF lijkt bijvoorbeeld veel op CFM, maar bestanden die die extensie gebruiken, worden gebruikt door de software Modelmaker. CMF is vergelijkbaar, maar zou kunnen behoren tot het Connected Backup-formaat dat wordt gebruikt door het Connected Backup-programma. Een andere is FCM- of fCraft World-bestanden die door fCraft worden gebruikt. Als uw bestand niet op een van deze bestandsextensies eindigt, onderzoek dan de extensie aan het einde van de bestandsnaam om te zien in welk formaat het is en welk programma u op uw computer moet hebben om het te openen. FAQ

  • Gebruiken webontwikkelaars nog steeds ColdFusion?

    Ja. Op 11 november 2020 bracht Adobe de meest recente update uit en kondigde aan dat de ondersteuning voor ColdFusion tot ten minste 2028 zou duren.

  • In welke taal zijn CFM-bestanden geschreven?

    CFM-bestanden zijn geschreven in de ColdFusion Markup Language (CFML). De syntaxis van de CRML-bestandstag is vergelijkbaar met HTML, maar de scriptsyntaxis lijkt op JavaScript.