Skip to content

Chataccounts instellen in Mozilla Thunderbird

21 de juli de 2021
chat icon with watercolor patch 817547672 5b074f8030371300373a5908 77aeb358e4af47bb8303827e99df9363

Sommige mensen chatten alleen via Google. Sommige discussiekanalen zijn op IRC en sommige chatrooms zijn gebouwd op XMPP. Andere gesprekken vinden plaats op Twitter. Mozilla Thunderbird kan met ze allemaal praten en u helpen bij het beheren van e-mailberichten. Het opzetten van accounts met verschillende protocollen, services en servers is relatief eenvoudig, en Mozilla Thunderbird brengt gesprekken van al je accounts samen in een eenvoudig, uniform chatvenster.

Chataccounts toevoegen en instellen in Mozilla Thunderbird

Een nieuw chataccount instellen in Mozilla Thunderbird:

 1. Selecteer Hulpmiddelen > Account instellingen in Windows of macOS of Bewerk > Account instellingen in Linux vanuit de menubalk in Mozilla Thunderbird.
 2. Klik Accountacties onder de rekeningenlijst.
 3. Selecteer Chat-account toevoegen uit het menu dat verschijnt om de . te openen Chat netwerk scherm.
 4. Kies nu een van de opties: Twitter, Google Talk, IRC of XMPP en volg de onderstaande instructies voor welke optie u ook kiest.

Een Twitter-account toevoegen

 1. Klik Twitter in de Chat netwerk scherm en klik op Doorgaan met.
 2. Voer uw Twitter-gebruikersnaam in onder gebruikersnaam en klik Doorgaan met.
 3. Typ eventueel een alias voor het account in conversaties onder Alias. De alias wordt door jou in gesprekken gebruikt en alleen jij kunt deze zien.
 4. Optioneel, om trefwoorden bij te houden en een bericht te krijgen wanneer een van hen wordt genoemd op Twitter, klik om uit te vouwen Twitter-opties en voer de trefwoorden in die u wilt volgen onder Bijgehouden zoekwoorden. Scheid de trefwoorden met komma’s maar zonder spaties.
 5. Klik Doorgaan met.
 6. Controleren Koppel dit account nu.
 7. Klik Gedaan.
 8. Zorg ervoor dat in het Twitter-verificatievenster dat verschijnt, uw Twitter-gebruikersnaam wordt weergegeven Gebruikersnaam of email.
 9. Typ uw Twitter-wachtwoord over Wachtwoord. Je kan weggaan Onthoud me niet aangevinkt; Mozilla Thunderbird kan je nog steeds automatisch aanmelden bij Twitter.
 10. Klik App autoriseren.

Hoe een IRC-server en -account toe te voegen

 1. Zorg ervoor dat IRC is geselecteerd in de Chat netwerk scherm en klik op Doorgaan met.
 2. Typ je gebruikersnaam op de IRC-server onder gebruikersnaam. Op veel IRC-servers kun je een gebruikersnaam verzinnen zonder je apart te registreren.
 3. Voer de IRC-server in onder Server.
 4. Klik Doorgaan met.
 5. Typ het wachtwoord voor uw IRC-account onder Wachtwoord. Als u geen wachtwoord nodig heeft om in te loggen op de IRC-server of als u wilt dat Mozilla Thunderbird u elke keer dat u verbinding maakt met de server om uw wachtwoord vraagt, kunt u de Wachtwoord veld leeg.
 6. Klik Doorgaan met opnieuw.
 7. Voer desgewenst de naam in die u wilt weergeven in chats en gesprekken wanneer u iets plaatst onder something Lokale alias.
 8. Klap optioneel IRC-opties open om een ​​andere serverpoort, SSL voor een versleutelde verbinding en andere instellingen op te geven.
 9. Klik Doorgaan met.
 10. Klik nu op Gedaan.

Een XMPP (Jabber)-account toevoegen

 1. Klik XMPP in de Chat netwerk scherm.
 2. Voer de naam van uw XMPP-account in naast gebruikersnaam.
 3. Klik Doorgaan met.
 4. Typ het wachtwoord van uw XMPP-account onder Wachtwoord.
 5. Klik Doorgaan met.
 6. Als u wilt dat een andere naam dan uw XMPP-gebruikersnaam in chattranscripties wordt weergegeven, typt u de gewenste alias onder Alias. Alleen jij zult deze naam zien.
 7. Om de XMPP-server op te geven, vouwt u uit XMPP-opties en voer de XMPP-servernaam in onder Server. Stel eventueel de serverpoort in onder Haven.
 8. Klik Doorgaan met opnieuw.
 9. Klik Gedaan.
 10. Klik OK.

Geen Google Talk-account toevoegen

Google Talk is in 2015 stopgezet, dus doe geen moeite om een ​​van deze accounts in te stellen. Het is onduidelijk waarom dit nog steeds een optie is in Thunderbird. U kunt nu chatten met contacten en in chatrooms in Mozilla Thunderbird.