Skip to content

Chivalry 2 belooft een terugkeer naar intense first-person gameplay

5 de juli de 2021
TB CHIVALRY2 Captain 01 1920 x 1080 1 d638eb61ede04566b5475985eb2b1523

Belangrijkste leerpunten

  • ridderlijkheid 2 brengt chaotische first-person melee-gevechten naar de PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X en pc.
  • De game zal in alle versies platformonafhankelijk spelen, waardoor nog meer spelers kunnen samenwerken en het tegen elkaar opnemen.
  • Servers ondersteunen maximaal 64 spelers, wat zorgt voor enorme, chaotische gevechten die fans zich zeker zullen herinneren lang nadat ze zijn afgelopen.

Bijna negen jaar na de release van het origineel Ridderlijkheid, zullen fans binnenkort in staat zijn om in te springen ridderlijkheid 2, die grotere en gemenere gevechten belooft wanneer het in juni arriveert. Wanneer Ridderlijkheid uitgebracht in 2012 veroverde het de wereld stormenderhand en trok het grote streamers zoals Lirik aan, evenals alledaagse gamers. Het brute en vlezige gevecht, dat een geheel eigen diepte bood, was verslavend en uitdagend en bracht iets geheel nieuws op tafel. Het was een multiplayer-game waarin spelers konden duiken en intense veldslagen en kasteelbelegeringen konden ervaren, allemaal zonder ooit je huis te hoeven verlaten. Nu, terwijl ontwikkelaar Torn Banner zich voorbereidt op de release in juni van: ridderlijkheid 2, is het moeilijk om niet enthousiast te zijn over het volgende hoofdstuk van deze chaotische middeleeuwse jager, vooral als je dieper graaft in wat de studio van plan is.

Kastelen bestormen

Een van de meest opvallende aspecten over ridderlijkheid 2, en iets wat de vorige game goed deed, is het grote aantal spelers. Door 64 spelers op elke kaart te proppen, geeft Torn Banner spelers een hoop ruimte om te verkennen en hun eigen scenario’s te creëren binnen het grotere slagveld. Dit zorgt ervoor dat grote kaarten levend aanvoelen en spelers voortdurend in kleinere schermutselingen komen te staan ​​terwijl ze zich verplaatsen, en het helpt bij het creëren van een unieke ervaring voor elke wedstrijd, die de levensduur van het spel na de release zou kunnen verlengen.

ridderlijkheid 2 lijkt ook voort te bouwen op hetzelfde klassensysteem dat in de eerste game werd geïntroduceerd. Spelers kunnen de rol aannemen van zwaardvechters, ridders met meer bepantsering en boogschutters die van ver kunnen toeslaan, maar die slecht presteren als ze gedwongen worden tot persoonlijke gevechten.

Een soldaat in Chivalry 2 die een kasteel bewaakt

Elke klasse biedt een unieke speelstijl en gevechten zelf zijn erg op vaardigheden gebaseerd, waardoor spelers de zwakke punten moeten leren kennen van elk vijandig type dat ze tegenkomen. Zwaardvechters zijn misschien sneller, maar wanneer ze worden geconfronteerd met wapens die meer schade kunnen aanrichten, zoals strijdbijlen, moeten ze pareren of ontwijken en de gezondheid van hun tegenstander verminderen. Langzamere, meer gepantserde vijanden kunnen meer klappen opvangen, maar ze zullen hun slagen precies goed moeten timen als ze daadwerkelijk schade willen aanrichten. De combinatie van brute gevechten, waar zwaardslagen vlezig aanvoelen, en deze grote gevechtsscenario’s voor 64 spelers, creëert een kakofonie van chaos die je aandacht urenlang vasthoudt. Nog een belangrijk voordeel ridderlijkheid 2 is de opname van platformonafhankelijk spelen. Hoewel het tegenwoordig een normale functie is geworden in game-releases, is het een enorme opluchting om te weten dat spelers met anderen kunnen samenwerken, ongeacht op welke console ze zich bevinden. Dit zou moeten helpen lange matchmaking-tijden teniet te doen, iets dat de originele pc-versie vaak plaagde vanwege de niche-release.

Samenkomen

20 jaar na de gebeurtenissen van de eerste game – die zich richtte op een burgeroorlog in het koninkrijk Agatha –ridderlijkheid 2 gaat verder met het verhaal, terwijl de Mason Order en de Agatha Knights werken om de controle over het land te krijgen. Torn Banner heeft ook een hele reeks oplossingen beloofd voor problemen die ooit de originele game plaagden, evenals verbeteringen aan hoe het vechtsysteem in het algemeen werkt.

Als de ontwikkelaars dieper in dit verhaal kunnen graven en het kunnen combineren met de gevechten die het origineel zo’n plezierige ervaring maakten, dan zouden we kunnen kijken naar een echte terugkeer naar vorm. Hoewel games zoals voor eer hebben geprobeerd de bloederige en uitdagende gevechten van Ridderlijkheid, niemand heeft het ooit zo goed vastgelegd als Torn Banner in 2012. Nu, met ridderlijkheid 2, heeft de studio een perfecte kans om de liefde die spelers voor het origineel hadden nieuw leven in te blazen, en tegelijkertijd een aantal broodnodige verbeteringen toe te voegen waar fans jaren op hebben gewacht om van te genieten.