Skip to content

Chrome-reizen zijn misschien genoeg om u weg te lokken van Safari

21 de juli de 2022
1475585SmallSamsungPClaptop 5a254892e504471d9db1137de60a2ba4

Belangrijkste leerpunten

  • Google Journeys helpt je om terug te duiken in je oude zoekopdrachten.
  • Journeys werkt alleen in de desktop Chrome-browser.
  • Het is misschien genoeg om je terug te lokken van DuckDuckGo of Safari.

Google’s Journeys is als een Google-zoekopdracht voor uw Google-zoekopdrachten, en het ziet er echt heel handig uit. Dingen vinden op internet is vrij eenvoudig. Wat moeilijk is, is om die exacte webpagina te vinden waarvan je wist dat je ze vorige week aan het lezen was.

Je weet waar het over ging, maar hoe hard je ook je best doet of hoeveel tijd je er ook aan besteedt, je kunt het gewoon niet vinden in je geschiedenis of zelfs maar een gewone zoekopdracht. Journeys is een nieuwe functie in de Chrome-desktopbrowser van Google die dat oplost. Wanneer je een woord uit een eerdere onderzoekssessie intypt, vraagt ​​Journeys of je “je onderzoek wilt hervatten” en brengt je terug naar waar je was gebleven.

“Ik denk dat de Journey-functie van Chrome nuttiger is dan een zoekgeschiedenis, omdat het je helpt bij te houden waar je op internet bent geweest en waar je naar hebt gekeken. Een zoekgeschiedenis vertelt je alleen waarnaar je hebt gezocht, maar niet per se waar op internet je die resultaten hebt gevonden”, vertelde salesmanager Beau Pent aan levensdraad via e-mail.

Reis terug in de tijd

Journeys is een browserfunctie, dus er wordt niets opgeslagen in je Google-accountgeschiedenis, en zolang je het hebt ingeschakeld (je kunt het uitschakelen), gaat het automatisch. Telkens wanneer Journeys een woord herkent dat u in de zoekbalk typt, biedt het aan om het over te nemen. Het toont u een lijst met relevante sites die u al hebt bezocht. Sites waarmee u meer tijd hebt besteed aan interactie, worden hoger in de lijst weergegeven.

Een zoekgeschiedenis vertelt u alleen waarnaar u hebt gezocht, maar niet noodzakelijkerwijs waar op internet u die resultaten hebt gevonden. “Stel dat je bijvoorbeeld aan een project werkt en een specifiek artikel moet vinden dat je een paar weken geleden online hebt gelezen. Normaal gesproken zou je door je zoekgeschiedenis moeten gaan om het websiteadres te vinden.

Maar met de Journey-functie van Google Chrome hoef je alleen maar een trefwoord uit het artikel in te typen, en Chrome zal je laten zien waar het oorspronkelijk online is gepubliceerd”, vertelde Quincy Smith, hoofd SEO voor het leerplatform, Springboard, aan levensdraad via e-mail.

Chrome’s Killer-app

Als het goed werkt, is dit misschien wel de slimste zoekfunctie die Google al een tijdje heeft uitgevonden. En het zou moeten werken omdat Google in het algemeen nog steeds de beste is in zoeken op internet. Wat is tenslotte een betere bron voor uw zoekresultaten dan websites die u al hebt bezocht en nuttig vond? Dit soort innovatie laat zien hoe primitief onze browsers nog zijn.

In wezen verschillen ze niet veel van de eerste browsers die we aan het begin van het web gebruikten. Je kunt misschien hele Photoshop-alternatieven gebruiken of goede wachtwoordsuggesties krijgen in Safari of Chrome, maar in fundamentele termen hebben we nog steeds dezelfde domme tools om ons te helpen de weg te vinden: zoeken, geschiedenis en bladwijzers. Momenteel wordt de browseroorlog uitgevochten op het slagveld van veiligheid en privacy.

Safari is meer privé en ook veiliger. Chrome wordt beheerd door Google, wat betekent dat uw privégegevens eerlijk zijn, maar het is ook capabeler en compatibeler. Zo is het ook met zoekmachines. DuckDuckGo is een privacyparadijs, maar de resultaten zijn nog steeds niet zo goed als die van Google.

Iemand die Google Zoeken gebruikt op een laptop.

Journeys is een andere categorie van functies. Het maakt Chrome veel nuttiger dan de concurrentie omdat er iets voor nodig is dat momenteel enorm lastig is en het gemakkelijk maakt, net zoals Google Zoeken deed voor het vinden van goede websites vroeger.

En omdat Journeys in de browser draait en niet als onderdeel van je Google-account, krijgen we de mogelijkheid van privacy. U kunt bijvoorbeeld delen van uw onderzoeksgeschiedenis verwijderen of afzonderlijke sites wissen. Dit alles zorgt voor een boeiende functie die mensen kan terugwinnen van DuckDuckGo, of Mac-gebruikers kan verleiden om weg te gaan van Safari. Aan de andere kant is dit een functie die aan elke browser kan worden toegevoegd, hoewel niemand de zoekacties van Google heeft, wat de beslissende factor zou kunnen zijn.

Hopelijk is dit het begin van een nieuw soort browseroorlog die erop gericht is het web gemakkelijker te navigeren en in het algemeen minder frustrerend te maken. Laten we hopen dat alle andere browsers Journeys zo snel mogelijk kopiëren.

Correctie 5/5/22: Toewijzing van het citaat in paragraaf 5 gewijzigd op verzoek van de oorspronkelijk toegeschreven bron.