Skip to content

Chromecast-geschiedenis: wie kan het zien en hoe het te verwijderen

22 de januari de 2023
chromecast history 03b3eeae70ea46608317c91c58ff92dc

Wat te weten

 • Chromecast houdt niet bij wat je eerder hebt bekeken.
 • Wat is nu aan het spelen zichtbaar is voor andere apparaten in uw netwerk.
 • Gebruik Chrome incognito en een gastnetwerk om alle geschiedenis te verbergen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe de Chromecast-geschiedenis werkt, of iemand kan zien wat je aan het kijken was nadat je klaar bent, en of andere apparaten kunnen zien wat je momenteel aan het kijken bent. We bespreken ook hoe u uw Chromecast-kijkgeschiedenis zo privé mogelijk kunt houden.

Kun je de geschiedenis op Chromecast zien?

De Chromecast zelf slaat geen historisch logboek of record op van wat er op het apparaat is afgespeeld. Simpel gezegd: er is geen menu waar je doorheen kunt kijken om de kijkgeschiedenis op Chromecast te bekijken. U hoeft zich geen zorgen te maken dat iemand kan zien wat u aan het doen was op de Chromecast nadat u klaar bent met het gebruik ervan. Als u bijvoorbeeld een video cast vanuit de Chrome-browser naar uw slaapkamer-tv en vervolgens de video uitschakelt en loskoppelt van de Chromecast, kan iemand die de Chromecast gebruikt nadat u niet kunt zien wat u aan het kijken was . Het is echter belangrijk om te onthouden dat, afhankelijk van het apparaat dat je hebt gebruikt om te casten, de geschiedenis mogelijk beschikbaar is op dat apparaat. Als iemand uw computer doorzoekt en de Chrome-geschiedenis doorzoekt (ervan uitgaande dat deze niet is gewist), is het overduidelijk welke website u bezocht toen u de casting deed. Hieronder staan ​​enkele tips om dat op te lossen.

Houdt Chromecast bij wat u cast?

Hoewel uw geschiedenis niet is geregistreerd op de Chromecast, kan wat u momenteel bekijkt, worden bekeken door elk ander apparaat in uw netwerk. Dit is een kenmerk van de Chromecast, omdat het bedoeld is om door iedereen in de kamer te worden gebruikt om de controle over het afspelen van media te delen. Stel dat u een nummer van SoundCloud of een video van YouTube naar uw tv streamt. Als een telefoon die is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk de Home-app opent en op de Chromecast tikt, zien ze de titel van de stream. Dit geldt ook voor andere apps en sites die een cast-knop hebben.

Chrome op een computer geeft soms de naam van de stream weer als de cast-knop is geselecteerd. Het zal zeggen YouTube als je op die site bent, Vudu als je vanaf daar films streamt, enz.

YouTube vermeld als Chromecast-stream in Chrome

Dit is niet altijd waar. Met SoundCloud als voorbeeld toont het de titel in de Home-app, terwijl de cast-knop van Chrome alleen aangeeft dat er iets speelt, maar geen detail laat zien.

Kunt u Chromecast in incognito gebruiken?

Als u wilt verbergen waar u naar kijkt op Chromecast, kunt u de incognitomodus van Chrome gebruiken. Dat of wis uw Chrome-geschiedenis wanneer u klaar bent. Ofwel voorkomt dat iemand ziet wat je in het verleden hebt gezien. Een andere manier om te maskeren wat u op Chromecast bekijkt, is door uw hele scherm te casten. Als u dit doet, wordt aan andere apparaten niet weergegeven wat u specifiek aan het doen bent, maar alleen dat u de Chromecast gebruikt. Op hun apparaat zullen ze het zien Nu aan het spelen versus Niet spelen. Of, als u uw telefoonscherm cast, zegt de Chrome-webbrowser Scherm spiegelen maar nogmaals, zal niet onthullen wat er daadwerkelijk op uw scherm staat.

Hoe andere apparaten van Chromecast te verwijderen

Iets anders dat u kunt doen om incognito te gaan maar toch uw Chromecast te gebruiken, is een draadloos gastnetwerk maken en delen Dat wachtwoord met vrienden, huisgenoten, familie, enz. Als de Chromecast alleen op uw primaire netwerk blijft (niet het gastnetwerk), maar alleen u het wachtwoord kent, kunt u er alleen verbinding mee maken. Het is vergelijkbaar met dat uw buurman een Chromecast heeft die u niet kunt gebruiken. Niet alle routers ondersteunen gastnetwerken en sommige beperken de manier waarop apparaten met elkaar kunnen communiceren. Maar als die van u compatibel is, is dit de gemakkelijkste manier om andere apparaten van uw Chromecast te verwijderen terwijl mensen toch uw internetverbinding kunnen gebruiken. Je kunt ook het tegenovergestelde doen en de Chromecast naar je gastnetwerk verplaatsen. Dit heeft de voorkeur als u al veel apparaten op het primaire netwerk hebt aangesloten en u wilt voorkomen dat iedereen zijn wachtwoord moet wijzigen. Het is gemakkelijk om te doen:

 1. Verwijder de Chromecast van het primaire netwerk.

 2. Log in op het gastnetwerk en voeg daar de Chromecast weer toe. Als je iets wilt casten, schakel je gewoon over naar het gastnetwerk.

  Chromecast verwijdert dit apparaat en de instellingen voor het gasthuis

 3. Zorg ervoor dat de gastmodus is uitgeschakeld, zodat mensen zonder wifi-wachtwoord deze niet kunnen gebruiken.

Als u problemen ondervindt bij het toevoegen van de Chromecast aan het gastnetwerk omdat deze nog steeds is gekoppeld aan het eerste netwerk, reset u de Chromecast zodat deze eruitziet als een gloednieuw apparaat en begint u bij stap 2 hierboven.

FAQ

 • Hoe controleer ik mijn Chromecast-dataverbruik?

  Er is geen functie in de Google Home-app waarmee u het dataverbruik van Chromecast kunt bekijken, maar gebruikers realiseren zich dat het streamen van video zeer data-intensief is. Veel mensen weten echter niet dat wanneer een Chromecast inactief is, deze nog steeds gegevens gebruikt en 15 GB aan gegevens per maand opslokt omdat het achtergrondafbeeldingen en screensavers oproept. Overweeg om de Chromecast los te koppelen wanneer u deze niet gebruikt om het dataverbruik te minimaliseren wanneer deze niet wordt gebruikt.

 • Hoe verbind ik Chromecast met wifi?

  Als u een Chromecast wilt verbinden met uw wifi-netwerk, sluit u deze aan op de HDMI-poort van uw tv en downloadt, installeert en opent u de Google Home-app op uw iOS- of Android-apparaat. (Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld.) Uw Chromecast wordt weergegeven als een apparaat in de Google Home-app; volg de aanwijzingen om de installatie te voltooien en uw Chromecast wordt verbonden met uw wifi-netwerk.

 • Hoe gebruik ik een Chromecast zonder wifi?

  Als u een Chromecast zonder wifi wilt gebruiken, probeert u een tijdelijke oplossing waarmee u een lokaal wifi-netwerk kunt instellen met behulp van een reisrouter. Stel thuis de reisrouter in en wijs er een netwerknaam en wachtwoord aan toe. Sluit de reisrouter aan op een nieuwe locatie en er wordt een netwerk tot stand gebracht. Zelfs zonder internet kunt u uw Chromecast verbinden via het nieuwe netwerk. Een andere optie als je een MacBook hebt: download Connectify Hotspot en volg de aanwijzingen om het in te stellen. Stel een hotspotnaam en -wachtwoord in en selecteer het apparaat dat u naar het netwerk wilt casten. U zou dan lokaal opgeslagen inhoud naar de televisie moeten kunnen streamen.