Skip to content

Cisco Valet M10 en Valet Plus M20 standaard wachtwoord

29 de juli de 2021
cisco valet m10 wireless router 5889fb993df78caebcba4756

Zowel de Cisco Valet M10- als Valet Plus M20-routers hebben het standaardwachtwoord en de standaardgebruikersnaam van: beheerder. Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig, dus het moet in kleine letters worden geschreven. Deze routers worden geleverd met het standaard IP-adres 192.168.1.1. De standaard beheerder account verleent bevoegdheden op beheerdersniveau en is geldig voor alle hardwareversies die mogelijk bestaan ​​voor beide Valet-modellen.

Cisco Valet M10-router.

Lukt het niet om het Valet-standaardwachtwoord te laten werken?

Als het standaardwachtwoord van beheerder werkt niet voor uw Valet of Valet Plus, dan heeft iemand het op een gegeven moment gewijzigd (wat slim was, omwille van de veiligheid). Als u het huidige wachtwoord niet weet, is uw enige actie een fabrieksreset. Dat is precies hoe het klinkt: een volledige terugkeer naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen. Hoewel ze hetzelfde klinken, zijn resetten en opnieuw opstarten verschillend. Het resetten van een router heeft er permanent invloed op, wat in dit geval precies is wat je wilt doen. Door de router opnieuw op te starten, wordt deze simpelweg gedwongen opnieuw op te starten, maar alle huidige instellingen blijven behouden. Zo reset je een Valet M10 of Valet Plus M20:

 1. Schakel het in als het momenteel is uitgeschakeld.

 2. Draai de router om zodat je toegang hebt tot de achterkant (waar de kabels ingestoken worden).

 3. Reset-knop op de achterkant

  Houd de rode ingedrukt Resetten knop. Mogelijk hebt u een paperclip of een ander klein, puntig voorwerp nodig.

 4. Laat de knop na 10 seconden los. Kijk naar het aan/uit-lampje op de router om te zien of deze knippert of knippert, wat bevestigt dat de router wordt gereset.

 5. Wacht terwijl uw Valet opnieuw opstart, wat een tot twee minuten kan duren.

 6. Sluit met een netwerkkabel een computer aan op de router. Als je al een computer hebt die met een kabel is aangesloten, hoef je er niet nog een aan te sluiten; gebruik gewoon de bestaande computer en de verbinding met de router.

 7. Open de Valet-router via http://192.168.1.1 in uw browser. Voer de standaardgegevens van in beheerder en beheerder, zoals hierboven uitgelegd.

 8. Volg de aanwijzingen om de installatie te voltooien.

Zorg ervoor dat u het wachtwoord van de router wijzigt van beheerder naar iets veiligers, maar ook gemakkelijk te onthouden! Je zou zelfs kunnen overwegen om het nieuwe wachtwoord op te slaan in een gratis wachtwoordmanager, zodat je er altijd toegang toe hebt. U moet ook de draadloze netwerkinstellingen opnieuw instellen. Helaas wist een fabrieksreset alle bestaande instellingen, zoals het wifi-wachtwoord, SSID, enz. alleen maar de gebruikersnaam en het wachtwoord.

Wat moet ik doen als ik geen toegang heb tot de Valet Router?

Of u het wachtwoord en de gebruikersnaam van uw Cisco Valet-router kent, is niet relevant als u deze niet kunt bereiken via het IP-adres. Standaard zou u toegang moeten hebben tot uw router op 192.168.1.1. Zo niet, dan moet u of iemand anders het op een gegeven moment hebben gewijzigd, wat helemaal prima is. Om te zien welk IP-adres de Cisco Valet gebruikt, hoeft u alleen maar de standaardgateway te identificeren op een van de computers die op de router zijn aangesloten. Zie Hoe u het standaard gateway-IP-adres kunt vinden als u hulp nodig hebt om dit in Windows te doen.

Cisco Valet en Valet Plus-handleidingen en firmware-updates

De nieuwste firmware voor uw Cisco Valet-router is beschikbaar via de Downloads/firmware sectie op de website van Linksys:

 • Cisco Valet M10
 • Cisco Valet Plus M20

De Valet M10-downloadpagina heeft twee opties: versies 2.0 en 1.0. U moet de juiste firmware downloaden voor uw specifieke apparaat. Deze nummers verwijzen naar de hardwareversie van uw model, die u aan de onderkant van de router kunt vinden. Als u geen versienummer ziet, kunt u uitgaan van versie 1.0. Ook via die links is meer informatie over deze routers, zoals installatie-instructies, vragen en antwoorden op het communityforum en meer. Beide Cisco Valet-routers delen dezelfde handleiding, hier beschikbaar als PDF. Hoe duidelijk het ook lijkt dat Cisco uw Valet- of Valet Plus-router heeft vervaardigd en ondersteunt, Linksys ondersteunt eigenlijk beide apparaten. Cisco heeft tijdens zijn eigendom van Linksys van 2003 tot 2013 de M10- en M20-routers gebrandmerkt met zijn logo en bedrijfsnaam. Uw router is echter in alle opzichten een Linksys-apparaat, behalve in naam, en Linksys is waar u de ondersteuning vindt die u nodig hebt.