Skip to content

Coin Mining: wat is een ‘geaccepteerd aandeel’?

22 de juni de 2021
bitcoin 2007769 1920 5b9837ba46e0fb00258dc30c

Zodra u klaar bent om cryptomunten te gaan minen, begint u meer te leren over aandelen. Geaccepteerde aandelen en afgewezen aandelen vertegenwoordigen scoreregistratie in uw mijnsoftware. Aandelen beschrijven hoeveel werk uw computer bijdraagt ​​aan de mijnbouwgroep.

Waarom zijn geaccepteerde aandelen van belang?

Meer geaccepteerde aandelen zijn goed; het betekent dat uw werk aanzienlijk meetelt voor het ontdekken van nieuwe cryptomunten. Hoe meer geaccepteerde aandelen u bijdraagt, hoe meer pooluitbetalingen voor elk gevonden muntenblok. In het ideale geval wilt u dat 100 procent van uw aandelen wordt geaccepteerd, omdat dat betekent dat elke berekening op uw computer meetelt voor het ontdekken van munten.

Wat zijn afgewezen aandelen?

Afgewezen aandelen vertegenwoordigen werk dat niet wordt toegepast op een blockchain-ontdekking en daarom niet wordt betaald. Geweigerde aandelen treden meestal op wanneer uw computer bezig was met het oplossen van een probleem met het delen van cryptomunten en de resultaten niet op tijd heeft ingediend om te worden meegeteld voor een muntontdekking. Geweigerd deelwerk wordt weggegooid. Afgewezen aandelen zijn onvermijdelijk, vooral in een mijnpool met meer dan een dozijn gebruikers. Het is gewoon een feit van het minen van cryptomunten. Serieuze muntzoekers configureren hun grafische verwerkingseenheid om te maximaliseren hoe vaak hun computer elke seconde werk verzendt.

Hoe cryptomuntmijnbouw werkt

De meeste cryptomuntmijnbouw gaat over het oplossen van wiskundige problemen, die op hun beurt fungeren als loten. Elk opgelost probleem wordt a . genoemd bewijs van werk resultaat en telt als één lot. Elke keer dat een vooraf bepaalde hoeveelheid proof-of-work-resultaten wordt gegenereerd, trekt het systeem een ​​lotnummer en wordt één proof-of-work-resultaat beloond met een blok nieuwe cryptomunten. Elke miner die heeft bijgedragen aan het oplossen van dat specifieke blok, krijgt een soort evenredig deel van de beloningen. Zonder geaccepteerde aandelen krijgt een miner niets.

Het draait allemaal om het bijdragen van uw computerkracht aan de mijnbouwgroep

Omdat proof-of-work-problemen moeilijk op te lossen zijn, worden de resultaten het best bereikt wanneer gebruikers hun computers combineren tot een zwembad, waarbij de computer van elke persoon een deel van de inspanning bijdraagt. Wanneer uw pc zijn proof-of-work-resultaten behaalt, dient hij zijn resultaten in bij de groep. Hoe sneller u proof-of-work-problemen kunt oplossen, hoe meer resultaten u elke minuut aan de groep kunt voorleggen. Als uw computer de resultaten indient voordat het nieuwe muntblok is gevonden, is dat een geaccepteerd aandeel. Wanneer de groep mensen wordt beloond met nieuw geslagen munten, verdeelt het die inkomsten naar rato van hun geaccepteerde aandelen over mensen.