Skip to content

Communicatie-apps die de batterij van uw telefoon leegmaken

24 de juli de 2021
DischargingPhoneBattery Ivcandy DigitalVisionVectors Getty 56d463725f9b5879cc8fdec7

Het behouden van de autonomie van de batterij is een van de uitdagingen waarmee smartphonegebruikers dagelijks worden geconfronteerd, dus het kennen van speciale gewoonten en hacks die de levensduur van de batterij kunnen verlengen, is des te belangrijker. Een van de grootste boosdoeners als het gaat om het leegraken van de batterij, zijn communicatie-apps die worden gebruikt voor het plaatsen en ontvangen van oproepen. Deze apps gebruiken niet alleen het scherm, maar ook de audiohardware en netwerkverbindingen, en pushen vaak notificaties om het apparaat te wekken bij een inkomende oproep of bericht. Apps voor videobellen zijn nog slechter voor de batterij, omdat ze gedurende het hele gesprek schermtijd nodig hebben. U moet spaarzaam sms’en en bellen om de levensduur van de batterij de hele dag te behouden; hetzelfde geldt voor gaming-apps en mediaspelers, zoals Netflix en YouTube. Ruime schermtijd in combinatie met een hoog processorgebruik maakt het bijna onmogelijk om de hele dag een betrouwbare lading vast te houden. Hieronder staan ​​​​enkele topcommunicatie-apps die uw batterij het meest leegmaken. De lijst is gebaseerd op persoonlijke ervaring en op de onderzoeken die zijn gemaakt en gepubliceerd door AVG Technologies. Als u deze apps dagelijks wilt gebruiken, raadpleeg dan ons artikel over het verbeteren van de levensduur van de batterij van uw mobiele telefoon voor enkele andere tips waarbij u de apps niet van onderaf hoeft te verwijderen.

Facebook en Messenger

Het is geen geheim dat de apps die je het meest gebruikt de batterij van het apparaat het snelst leegmaken, en Facebook en de Facebook Messenger-app zijn twee grote om op te letten. Niet alleen staan ​​deze apps meestal altijd op de voorgrond van onze schermen, maar als je meldingen op een bepaalde manier hebt ingesteld, blijven ze actief en waarschuwen ze je de hele dag terwijl je Facebook-vrienden statusupdates posten, zelfs als het in de achtergrond en gaat ongebruikt. Een bijkomend probleem dat zich bij deze apps voordoet, is dat ze nooit in een diepe slaap vallen. Ze verbruiken constant middelen en batterij. Bekijk ons ​​overzicht van hoe Facebook- en Messenger-apps de batterij van een telefoon leegmaken voor meer informatie.

Instagram

Instagram is een andere app zoals Facebook die constant moet worden vernieuwd via internet en is meestal ingesteld om meldingen te verzenden wanneer bijgewerkte inhoud beschikbaar is. Het constante gebruik op deze manier zorgt ervoor dat het lijdt als een app die de batterij leegzuigt.

Snapchat

Snapchat staat bekend om zijn tijdelijke foto’s en chatgeschiedenis, maar het effect op het batterijgebruik is vrijwel van korte duur zolang je de app gebruikt. Snapchat is niet alleen zwaar op video en spraak, maar de hele app richt zich op delen, waarbij voor elk bericht wifi of mobiele gegevens worden gebruikt. Dit is anders dan Facebook, dat berichten kan cachen en niet altijd gegevens gebruiken.

Snapchat-schermen.

KakaoTalk

De KakaoTalk-app is niet veel anders dan de twee die hierboven al zijn genoemd, maar het verbruikt nog steeds middelen. Het is het beste om deze app alleen te houden als je veel vrienden op het netwerk hebt.

Kakao Talk

ooVoo

ooVoo is een videochat-app die meerdere deelnemers kunnen gebruiken. Hoewel het rijk is aan leuke, handige functies, heeft het ook wat batterijvreugde. Verwijder ooVoo als u gedurende de dag meer van uw batterij wilt behouden en deze niet veel gebruikt.

ooVoo in Google Play Store en na het downloaden.

WeChat

WeChat is een andere app voor videoberichten met opmerkelijke functies, waaronder ruimte voor sociale netwerken zoals Facebook. Sommige gebruikers klagen er echter over dat het langzaam werkt, wat een indicatie is van een batterij-afvoer. Bovendien vereist WeChat schermtijd en werkt het alleen goed als je meldingen en waarschuwingen inschakelt, wat de levensduur van de batterij verder beïnvloedt.

WeChat-schermen.