Skip to content

Contacten en e-mailadressen exporteren vanuit Hotmail

2 de juli de 2021
455280063 56a2892d3df78cf77277460a

Als u een abonnement op MSN Hotmail Plus hebt, kunt u uw contacten synchroniseren tussen Hotmail en Outlook Express en ze vervolgens vanuit de laatste verder exporteren naar uw gewenste applicatie of formaat. Microsoft biedt Hotmail Plus niet meer aan. Deze informatie blijft voor archiefdoeleinden.

Zitten uw contacten vast in Hotmail?

Als je geen Hotmail Plus-abonnement hebt en een gratis Hotmail-account gebruikt, wil je misschien toch je contacten exporteren voor gebruik in een ander programma of andere dienst (misschien een andere gratis e-maildienst). Is het nodig om Hotmail Plus te verwijderen en vervolgens te verwijderen? Het is niet. Als je klaar bent om wat werk te verzetten, kun je je contacten en e-mailadressen redelijk snel en met veel automatisering uit Hotmail en in een universeel formaat krijgen (in tegenstelling tot het opnieuw invoeren van de details terwijl je constant tussen vensters schakelt).

Contacten en e-mailadressen exporteren vanuit Hotmail

Windows Live Hotmail kan uw contacten opslaan in een CSV-bestand dat u in vrijwel elk e-mailadresboek kunt importeren. Om uw contacten en hun e-mailadressen te exporteren vanuit een gratis MSN Hotmail-account:

 1. Selecteer Contacten van de bovenste Hotmail-navigatiebalk.

 2. Klik Afdrukweergave.

 3. Markeer de inhoud van de tabel (inclusief de kopjes Naam, E-mail en Telefoon en al uw contacten) met de muis.

 4. druk op Ctrl+C (Ramen), Opdracht+C (Mac), of Alt+C (Linux) om de tabel te kopiëren.

 5. Maak een nieuw spreadsheetdocument in Excel of OpenOffice.org.

 6. Selecteer Bewerk > Plakken uit de menukaart.

 7. Zoek naar rijen met de E-mail kolom leeg. U kunt de gegevens per kolom sorteren om ze en bloc te vinden en te manipuleren.

 8. Als je e-mailadressen hebt in de eerste, de Naam kolom, knip en plak ze naar de tweede, de E-mail kolom.

 9. In de E-mail kolom, verwijder alle witruimtetekens. Klik in Excel met de rechtermuisknop op een e-mailveld en selecteer Kolom > Trimmen uit de menukaart.

 10. Zoek in OpenOffice.org naar “[:space:]+$” (exclusief de aanhalingstekens), zorg ervoor dat Normale uitdrukkingen is aangevinkt onder Meer opties en vervang het door niets.

 11. Selecteer het dossier > Opslaan als uit de menukaart.

 12. Zorg ervoor dat u CSV (door komma’s gescheiden)(*.csv) of Tekst CSV (.csv) of een soortgelijk formaat met “CSV” voor het opslaan van het bestand.

Nu kunt u uw contacten en hun e-mailadressen uit het opgeslagen .csv-bestand importeren naar uw gewenste e-mailprogramma of -service.