Skip to content

‘Cozy Grove’ is de ontsnapping waarvan ik niet wist dat ik die nodig had

21 de juni de 2021
CozyGroveCoverArt c9b2c99f325a4c1096ecfc769070024e

Belangrijkste leerpunten

  • Gezellig Grove levert een uitgebalanceerde mobiele ervaring die is ontworpen om u elke dag naar binnen te trekken zonder u te dwingen uren naar uw telefoon te staren.
  • De nieuwste game van Spry Fox bevat een campagne van 40 uur die is ontworpen om in de loop van maanden plaats te vinden.
  • Gezellig Grove is een perfect voorbeeld van hoe mobiele games een balans moeten vinden tussen progressie en de hoeveelheid tijd die je elke dag aan spelen besteedt.

Gezellig Grove bereikt wat veel mobiele games niet doen, waardoor een volwaardig avontuur binnen handbereik is zonder ooit te veel van je te eisen. Aangekomen op het eiland Gezellig Grove, Ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Veel van de titels van Apple Arcade hebben me een onbevredigend gevoel gegeven, wat er vaak toe leidde dat ik ze bijna net zo snel van mijn telefoon gooide als ik ze heb geïnstalleerd.

Gezellig Grove is wel anders. Het trekt je mee met een hartverwarmend verhaal, maar het vraagt ​​je nooit zoveel in dat verhaal te investeren dat je uren naar het scherm van je smartphone moet staren. Het is een precaire balans waar veel mobiele games de lijn van moeten volgen, en een die velen niet goed kunnen bereiken. Ontwikkelaar Spry Fox heeft het echter voortreffelijk gedaan.

Cosy Grove’s dagelijks taaksysteem en slow drip-verhaal zorgen ervoor dat ik elke dag terugkom voor meer, terwijl ik werk om de spookachtige bewoners van het eiland te helpen, terwijl ik kleur en warmte terugbreng naar het eiland waar ik ben gestrand.

Scouting het uit

U komt aan op het eiland Gezellig Grove zonder enig idee van wat er voor je ligt. Deze openingsmomenten voelen aan als het begin van een mysterie. Hier is dit verlaten eiland, compleet met een pratend vuur genaamd Flamey. Flamey zal onderweg je metgezel zijn en langzaam de dekking uitbreiden van wat je kunt zien als je het dit speciale item genaamd Spirit Wood voedt.

Je kunt meer Spirit Wood krijgen door de lokale geesten die op het eiland wonen te helpen. Elke dag zullen er nieuwe taken voor je beschikbaar zijn, en je kunt ze voltooien, meer te weten komen over elk van de bewoners, evenals meer over wat er op Cosy Grove is gebeurd om het eiland in zijn huidige staat te verlaten. Spry Fox doet geweldig werk door het verhaal tijdens de reis langzaam te laten druipen en nieuwe stukjes en beetjes van het mysterie te ontgrendelen. Het geeft je een echte kans om het verhaal samen te stellen en helpt om de hele ervaring minder overweldigend of grindachtig te maken. Grindiness is iets waar veel levenssims van houden Gezellig Grove waar ze vaak mee te maken hebben, en het was een opluchting dat het niet veel voorkwam in dit nieuwe avontuur.

Hou het simpel

Misschien wel de grootste kracht die Gezellig Grove opbouwt, is echter eenvoud. De kern van de gameplay-loop zelf is uiterst eenvoudig. Zo eenvoudig zelfs dat je naar het spel kijkt en denkt dat het waarschijnlijk saai is. Dat is niet het geval.

Screenshot van het spel Cozy Grove op iPhone.

Hoewel de taken die voor je liggen ondergeschikt zijn, zijn ze niet bedoeld als het meest boeiende deel van de ervaring. Het verhaal dat Spry Fox weeft in de dialoog en de subtiele hints naar de levens die deze geesten vroeger leefden, draaien allemaal samen als een spinnenweb en wenken je dieper. Elke geest die je helpt, betekent meer Spirit Wood voor Flamey, wat betekent dat er meer van het eiland voor je opengaat. Wat begint als een klein eiland met slechts een enkele geest, verandert snel en biedt je meerdere gebieden om te verkennen en nieuwe geheimen te ontdekken. Ja, het is een eenvoudige gameplay-loop, maar het is er een die Gezellig Grove meesters kunstzinnig.

Geluk vinden in kleine dingen

Spry Fox heeft naam gemaakt door mobiele games te maken die zijn ontworpen om slechts enkele momenten per dag uw aandacht te vragen. Gezellig Grove is niet anders.

Screenshot van Cosy Grove op de iPhone.

Hoewel je kunt blijven vissen en andere dingen goed kunt doen nadat je taken zijn voltooid, is dit vooral een spel over genieten van de gelukkige dingen in het leven. Kleine overwinningen zijn tenslotte nog steeds overwinningen, en elke overwinning verdient tijd voor reflectie en echt genieten. Elke geholpen geest is een overwinning op zich, en niet een die genegeerd moet worden. Vreugde vinden en geluk brengen aan anderen en jezelf is een belangrijk onderdeel van het verhaal van Gezellig Grove. Als je van games houdt zoals Animal Crossing, maar wil je wat meer verhaal om op te kauwen, dan Gezellig Grove levert precies dat op. Ik raad je ten zeerste aan om het op te halen en ergens 20-30 minuten van je dag uit te trekken, gewoon om te genieten van de reis die het eiland te bieden heeft.