Skip to content

Cyberpunk 2077 heeft alles wat nodig is om geweldig te zijn

5 de juli de 2021
screen the hottest tech in town en 43a297f0dfd540bf9ca3e1ec81f5d755

Belangrijkste leerpunten

  • Cyberpunk 2077 zal een bijna ongeëvenaarde hoeveelheid karakteraanpassing bieden.
  • Spelers kunnen de verschillende speurtochten en verhalen vanuit verschillende levensstijlachtergronden en klassen benaderen.
  • Enorme nadruk op spelerskeuze en vrijheid maakt elke playthrough uniek.

Met een sterke nadruk op speleraanpassing en spelerkeuze, Cyberpunk 2077 wordt een unieke RPG-ervaring. Ondanks meerdere vertragingen, is mijn opwinding blijven groeien, en dit is waarom ik denk: Cyberpunk 2077 zou de beste game kunnen zijn die we ooit hebben gezien. Sinds de oorspronkelijke aankondiging in 2012 en de daaropvolgende teaser-trailer die ons een eerste blik gaf op de futuristische wereld van Night City, Cyberpunk 2077 stond bovenaan mijn lijst met meest verwachte games. Elke extra trailer en gameplay-onthulling bracht meer informatie met zich mee, wat alleen maar hielp om de kernenergie te voeden in de hype-trein die ik nu bijna acht jaar rijd, ondanks een reeks vertragingen tot 2020, waarvan de meest recente Cyberpunk 2077’s duwde release terug naar december. “Op basis van alles wat we tot nu toe hebben gezien, Cyberpunk 2077 zal op meer dan één manier mooi zijn.” Als grote fan van RPG’s, is het een enorm deel van de aantrekkingskracht van het genre om een ​​personage te kunnen creëren en dat personage vervolgens echt van jou te maken. Terwijl de studio werkt aan The Witcher serie was uitzonderlijk, Cyberpunk 2077 zal spelers iets bieden dat bijna geen enkele andere RPG heeft aangeboden, in ieder geval niet op hetzelfde niveau dat CD Projekt Red (CDPR) zal bieden: volledige karakteraanpassing.

Het personage worden

Een van de meest cruciale onderdelen van de RPG-ervaring is om één te worden met het personage en jezelf echt onder te dompelen in de wereld en de persoon als wie je speelt. Met vooraf gemaakte tekens zoals The Witcher’s Geralt, dit kan erg moeilijk zijn. Vanaf het begin is Geralt wie hij is, en ondanks enkele vertakkende questlines, kun je zijn fundamentele aard niet veranderen. Met Cyberpunk 2077, maar CDPR geeft je volledige controle over wie je personage is, hoe ze eruit zien en zelfs waar ze vandaan komen. Omdat het in staat is om aan te passen wat voor soort haar je personage heeft, hoe hun lichaam eruit ziet, de kleur van je huid en zelfs wat voor soort geslachtsdelen je hebt, heeft CDPR spelers alles gegeven wat ze nodig hebben om precies te zijn wie ze willen zijn .

Dit is een enorme stap voorwaarts voor het maken van personages in videogames, die vaak weinig ruimte hebben gelaten voor BIPOC- en LGBTQ+-spelers om zich echt uit te drukken in hun personages, iets waar de studio tijdens de ontwikkeling van de game hard aan heeft gewerkt. Door direct bij het begin zoveel kracht in de hand van de speler te leggen, zorgt CDPR ervoor dat je personage precies is wie je wilt dat het is. Er zijn ook drie levenspaden waaruit spelers kunnen kiezen, die spelers allemaal verschillende manieren geven om de wereld en Night City zelf te benaderen. Deze fungeren als achtergrond voor je personage, zodat je kunt kiezen of je opkomt als een zakelijk pak, een straatkind of een nomade die aan de rand van de beschaving leeft. Van nieuwe dialoogopties tot totaal andere startpunten, het levenspad dat je kiest, helpt je personage vorm te geven zodat het past in de wereld waar jij dat wilt.

De lat hoger leggen

Het meest indrukwekkende aan Cyberpunk 2077 is de reikwijdte CDPR is veelbelovende spelers. Door spelers los te laten in Night City, opent CDPR de hele wereld voor spelers om het te maken wat ze willen. Er wachten een hele reeks side-quests, en niet alleen je typische RPG-fetch-speurtochten. Naast het verschijnen van internetpersoonlijkheden zoals Jessie Cox – en zelfs met hun eigen speurtochten erbij – is CDPR er ook in geslaagd een van de meest geliefde acteurs ter wereld binnen te halen: Keanu Reeves. Reeves, die in de loop der jaren in meerdere grote hitfilms is verschenen, zal de hele tijd naast de spelers staan ​​als een van de hoofdpersonen van het verhaal van de game. Had ik al gezegd dat de onthulling van Reeves absoluut adembenemend was?

In Cyberpunk 2077, heeft CDPR spelers bijna net zoveel vrijheid gegeven als in een traditionele pen-en-papier-RPG. Hoewel er ongetwijfeld beperkingen aan het systeem zullen zijn – de ontwikkelaars kunnen slechts in zoveel alternatieve paden coderen voor elke ontmoeting – is het kunnen kiezen van je pad en spelen op jouw manier een functie die veel RPG’s de neiging hebben om te missen. “CDPR geeft je volledige controle over wie je personage is, hoe ze eruit zien en zelfs waar ze vandaan komen.” Bijna elke ontmoeting heeft meerdere manieren waarop het zich kan afspelen. Kies je ervoor om met het bedrijf samen te werken of keer je het de rug toe? In een gameplay-demo van 2018 besprak CDPR hoe spelers weg kunnen lopen van een deal en op een andere manier proberen het broodnodige geld te vinden, of zelfs proberen het te stelen van de groep die het verkoopt. Met meerdere manieren om scenario’s te benaderen, kunnen spelers zich de ervaring echt eigen maken. Op basis van alles wat we tot nu toe hebben gezien, Cyberpunk 2077 zal in meer dan één opzicht mooi zijn. De visuals, de hoeveelheid spelersvrijheid en het pure detail dat in de wereld is gestopt om een ​​levende, ademende en meeslepende stad te creëren die spelers kunnen verkennen, is bijna ondoorgrondelijk. Als CDPR de game volledig kan waarmaken, belooft het de afgelopen acht jaar, dan zal de studio de lat voor game-ontwikkelaars de komende jaren volledig hoger leggen. Nu hoeven we alleen nog maar alle vertragingen te overleven.