Skip to content

D-Link DI-524 Standaard wachtwoord

15 de september de 2021
D Link DI 524 56a6f9a25f9b58b7d0e5cad0

D-Link stopte op 1 februari 2008 met de DI-524 draadloze router in de VS. De meeste D-Link-routers hebben standaard geen wachtwoord nodig, en dat geldt ook voor de DI-524-router. Wanneer u inlogt op uw DI-524, laat u het wachtwoordveld gewoon leeg.

Andere inloggegevens

De D-Link DI-524 heeft wel een standaard gebruikersnaam: beheerder. Het standaard IP-adres voor de D-Link DI-524 is: 192.168.0.1. Dit is het adres waarmee netwerkcomputers verbinding maken; het is ook het IP-adres dat u als URL moet gebruiken om via een webbrowser toegang te krijgen tot de DI-524. De DI-524-router is verkrijgbaar in vier verschillende hardwareversies: A, C, D en E. Elk gebruikt exact hetzelfde standaardwachtwoord en IP-adres, en geen enkele vereist een gebruikersnaam.

Als het standaardwachtwoord van de DI-524 niet werkt

Als het lege standaardwachtwoord voor uw DI-524-router niet werkt, hebt u (of iemand anders met toegang) dit hoogstwaarschijnlijk gewijzigd sinds het voor het eerst werd geïnstalleerd (wat goed is). Het slechte van het veranderen van het wachtwoord naar iets anders dan een blanco is natuurlijk dat het gemakkelijker te vergeten is. De oplossing is eenvoudig: reset de router gewoon naar de fabrieksinstellingen. Dit herstelt het wachtwoord naar de lege standaard, en de gebruikersnaam naar beheerder. Als u de router terugzet naar de fabrieksinstellingen, worden niet alleen een aangepaste gebruikersnaam en wachtwoord verwijderd, maar ook alle andere wijzigingen die u hebt aangebracht, zoals het wifi-wachtwoord, aangepaste DNS-instellingen, enz. Zorg ervoor dat u deze instellingen ergens vastlegt of maak een maak een back-up van al deze instellingen (sla deze instructies over om te zien hoe u dat doet). Hier leest u hoe u de D-Link DI-524-router kunt resetten. De procedure is hetzelfde voor alle vier de versies.

  1. Draai de router om zodat je de achterkant kunt zien, waar de antenne, netwerkkabel en stroomkabel zijn aangesloten.

  2. Zorg ervoor dat de voedingskabel stevig vastzit.

  3. Houd met iets kleins en scherps, zoals een paperclip of speld, de knop in de Resetten gat gedurende 10 seconden. Het reset-gaatje moet zich uiterst rechts van de router bevinden, naast de voedingskabel.

  4. Wacht 30 seconden totdat de DI-524-router klaar is met resetten en koppel vervolgens de voedingskabel een paar seconden los.

  5. Sluit de voedingskabel weer aan en wacht nog ongeveer 30 seconden totdat de router volledig opnieuw is opgestart.

  6. Ga in een browser naar http://192.168.0.1. Log in op de router met de standaard beheerder wachtwoord van bovenaf. Dit is een goed moment om het standaardwachtwoord van de router te wijzigen, omdat een blanco wachtwoord niet veilig is. Cnsider de gebruikersnaam wijzigen in iets anders dan beheerder, ook. Gebruik een gratis wachtwoordbeheerder om deze informatie op te slaan, zodat u deze niet opnieuw vergeet.

  7. Voer alle aangepaste instellingen die u terug wilt, maar verloren zijn gegaan tijdens het herstelproces, opnieuw in. Als je een back-up hebt gemaakt, gebruik dan de DI-524’s Gereedschap > Systeem menu om de . te vinden Laden om het configuratiebestand toe te passen. Als u een nieuwe back-up wilt maken, gebruikt u de Opslaan knop op dezelfde pagina.

Als u geen toegang krijgt tot uw DI-524-router

Als u de DI-524-router niet via de standaard kunt bereiken 192.168.0.1 IP-adres, het is waarschijnlijk ooit gewijzigd. Gelukkig hoef je, in tegenstelling tot het wachtwoord, niet de hele router te herstellen om het IP-adres te achterhalen. U kunt elke computer gebruiken die op de router is aangesloten om het IP-adres van de router te vinden. Dit wordt de standaardgateway genoemd. Zie hoe u het standaard gateway-IP-adres kunt vinden als u hulp nodig hebt bij het doen van dit in Windows.