Skip to content

D-Link DIR-615 Standaard wachtwoord

6 de augustus de 2021
d link dir 615 wireless router 5887a9c73df78c2ccd6febbc

Elke versie van de D-Link DIR-615 router heeft een standaard gebruikersnaam van: beheerder en, zoals de meeste D-Link-routers, geen standaardwachtwoord. Het standaard IP-adres dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot deze router is: 192.168.0.1. De standaard gebruikersnaam en het wachtwoord van de D-Link DIR-615 (leeg gelaten) is hetzelfde voor elke hardware- en firmwareversie van de router, of het nu A, B, C, E, I of T is. Zorg ervoor dat u geen verwarring veroorzaakt deze router met de D-Link DIR-605L.

DIR-615 standaard wachtwoord werkt niet?

Als de standaard gebruikersnaam en het standaard wachtwoord niet werken, kunnen op een bepaald moment tijdens de levensduur van uw D-Link DIR-615 het standaard wachtwoord en de standaard gebruikersnaam zijn gewijzigd. Als dit het geval is, geven de bovenstaande standaardgegevens u geen toegang tot uw router. U kunt de router resetten als u er niet meer in kunt. Bij het resetten worden de bestaande gebruikersnaam en het wachtwoord vervangen door de standaardreferenties. Het resetten van een router is iets anders dan het opnieuw opstarten (rebooten) ervan. Door te resetten worden alle instellingen verwijderd, niet alleen de gebruikersnaam en het wachtwoord. Dit betekent dat alle netwerkinstellingen, port forwarding-opties en andere aanpassingen worden gewist.

  1. Sluit de router aan en draai hem om waar alle kabels zijn aangesloten.

  2. Gebruik een paperclip of een ander klein voorwerp om de Resetten gedurende 30 seconden ingedrukt. Het zit tussen de stroomaansluiting en de internetpoort.

  3. Wacht 30 tot 60 seconden terwijl de router klaar is met opstarten.

  4. Koppel de voedingskabel los van de achterkant van de router en wacht 10 tot 30 seconden.

  5. Steek de stekker weer in het stopcontact en laat hem volledig inschakelen (dit duurt minder dan 1 minuut).

  6. U zou nu toegang moeten hebben tot uw DIR-615-router op http://192.168.0.1/ met de beheerder gebruikersnaam en een leeg wachtwoord.

Nu u weer toegang hebt, wijzigt u het routerwachtwoord in iets dat u zich kunt herinneren (als het echt complex is, slaat u het op in een wachtwoordbeheerder) en configureert u alle instellingen die verloren zijn gegaan opnieuw, zoals het wachtwoord van het draadloze netwerk, SSID en andere configuratiewijzigingen .

Hoe de routerinstellingen op te slaan

Om te voorkomen dat u in de toekomst handmatig alle routerinstellingen moet invoeren als u uw router opnieuw instelt, maakt u een back-up van de instellingen wanneer u wijzigingen aanbrengt. Sla de instellingen en aanpassingen die u heeft gemaakt op de DIR-615 op via HULPMIDDELEN > SYSTEEM > Configuratie opslaan. U kunt de routerinstellingen op elk moment herstellen, of dit nu is nadat u een fout heeft gemaakt in de instellingen of nadat u de hele router heeft gereset. Laad het configuratiebestand via de Configuratie herstellen vanuit bestand knop op dezelfde pagina.

Als u geen toegang krijgt tot de DIR-615-router

Als u niet op de inlogpagina van een DIR-615-router kunt komen omdat u niet zeker weet wat het IP-adres is, is het proces om dit te achterhalen veel eenvoudiger dan het opnieuw instellen van de router. Als u een ander apparaat in uw netwerk heeft dat regelmatig internettoegang heeft, gaat u ernaartoe en controleert u het standaard gateway-IP-adres. Dit geeft het IP-adres van de DIR-615-router weer.

D-Link DIR-615 Handleiding & Firmware Downloadkoppelingen

U kunt gebruikershandleidingen en firmware rechtstreeks downloaden van de D-Link-website op de D-Link DIR-615 Downloads-pagina. De handleidingen zijn beschikbaar in pdf-formaat. Er zijn verschillende hardwareversies voor de D-Link DIR-615 router. Zorg ervoor dat de juiste is geselecteerd, vooral voordat u firmware downloadt, en dat u de juiste handleiding leest. De hardwareversie staat op een sticker aan de onderkant van de router of eventueel de onderkant van de originele verpakking. Andere details en downloads voor deze router zijn ook te vinden in de bovenstaande link. Naast firmware en gebruikershandleidingen zijn FAQ’s, video’s, datasheets en installatieprogramma’s (hoewel niet alle versies van de DIR-615 al deze downloads hebben).