Skip to content

De 10 beste iPhone Augmented Reality (AR)-apps van 2020

9 de juli de 2021
PokemonGoGrabImage 5922f5d85f9b58f4c0f69038

Op zoek naar de beste AR-apps voor je iPhone? Zoek niet verder dan onze Top 10. Er zijn enkele grote verschillen tussen Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR). De twee termen worden vaak als synoniemen gebruikt, maar dat is niet correct. AR probeert je realiteit niet te vervangen, maar probeert er iets aan toe te voegen. Met deze lijst met AR-apps voor de iPhone kun je je tenen onderdompelen in augmented reality of er zelfs helemaal in duiken als je dat wilt.

Augment – 3D Augmented Reality: plaats dingen in je eigen augmented wereld

Kijk wat er niet is met Augment.

Wat we leuk vinden?

 • Wordt geleverd met een voorraad objecten in categorieën.
 • Optie om openbare galerijen te doorzoeken op 3D-objecten.

Wat we niet leuk vinden

 • Slechte documentatie.
 • Een groot aantal beoordelingen met één ster.

Heb je jezelf ooit afgevraagd hoe twee objecten er naast elkaar uit zouden kunnen zien? Dat is waar deze handige app goed tot zijn recht komt: hij helpt je te zien wat er niet is. Het kan niet alleen driedimensionale objecten weergeven die u vervolgens virtueel kunt plaatsen waar u maar wilt, maar het zal ook weergaven maken met behulp van QR-codes.

Hoe het werkt: Start de app, selecteer een object uit een van de categorieën en gebruik de camera om het in het deel van uw kamer te plaatsen waar u het object wilt visualiseren. Vervolgens kunt u het gerenderde object nemen en het formaat aanpassen aan wat u ziet. Gebruik één vinger om het object in uw kamer te verplaatsen. Gebruik twee vingers om te draaien. De app wordt geleverd met een substantiële bibliotheek met objecten, waaronder educatieve, merchandising- en interieurcollecties. Zie dit als een geweldige manier om een ​​idee te krijgen hoe dingen eruit kunnen zien voordat u investeert in meubels of andere veranderingen.

Downloaden voor:

IKEA Place: maak een showroom in je huis

Zie het op zijn plaats

IKEA Gebruik AR- en VR-apps.

Wat we leuk vinden?

 • Gemakkelijk te begrijpen en te bedienen interface.
 • Optie om kamers die u aanmaakt op te slaan.
 • Scan hele kamers of alleen secties.

Wat we niet leuk vinden

 • De AR-graphics zijn illustraties, geen foto’s.

De IKEA Place-app biedt AR-tools waarmee je meubels en accessoires virtueel in je eigen huis kunt plaatsen. Het idee is eenvoudig en effectief: u wilt dat uw huis of kantoor er geweldig uitziet, en hoe goed iets er ook uitziet in de catalogus, er is niets beter dan het in uw huis te zien.

Hoe het werkt: Start de app en richt de camera op het deel van de kamer waar je IKEA producten wilt bekijken of een hele kamer wilt scannen. Druk op plus teken en selecteer uit productcategorieën. Bekijk de productbeschrijving voordat u op “Probeer in uw plaats” klikt om het levensgrote item in uw kamer te laten vallen. Beweeg het met je vinger; de verhoudingen veranderen naarmate je het verder wegzet, en blijven in verhouding tot je andere meubels. Tik nogmaals op het plusteken om extra producten toe te voegen totdat je de kamer naar jouw smaak hebt ingericht. De app lokaliseert ook soortgelijke producten als degene die u al heeft. Richt de camera bijvoorbeeld op een lamp, sluit deze in een selectiedoos en IKEA toont lampen die qua grootte en uiterlijk vergelijkbaar zijn.

Downloaden voor:

Google Translate: overal alles lezen

WordLens in Google Translate

Je zult nooit problemen hebben met lezen, waar dan ook.

Wat we leuk vinden?

 • Vertaalt straatnaamborden, winkelborden en gedrukte tekst.
 • Fotografeert tekst voor verbeterde vertaling.
 • Vertaalt tekst zonder dataverbinding.

Wat we niet leuk vinden

 • Vertalen is letterlijk en kan lastige resultaten opleveren.

Google Translate genereert soms belachelijk rare vertalingen, maar blinkt nog steeds uit in eenvoudige dagelijkse vertaaltaken. De Google Translate-app gaat nog een paar stappen verder: je kunt woorden offline en online vertalen, foto’s maken of importeren voor vertalingen van hogere kwaliteit en meer. In een behoorlijk opwindende AR-implementatie zal het echter ook straatnaamborden vertalen met OCR en de camera van je iPhone. Dat is ontzettend handig voor reizigers.

Hoe het werkt: De app is waanzinnig eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is uw camera op een bord te richten, de app te vertellen welke taal u wilt vertalen, op de grote rode knop te drukken en de vertaling op het scherm te lezen.

Downloaden voor:

SketchAR: maak indrukwekkende tekeningen

Verbeter uw tekenvaardigheid met SketchAR

Je zult geweldige afbeeldingen tekenen met SketchAR.

Wat we leuk vinden?

 • Geweldig voor mensen die altijd al hebben willen tekenen.
 • Stapsgewijze AR-tekenlessen.
 • Maakt deelbare time-lapse-tekeningen.

Wat we niet leuk vinden

 • Abonnement nodig voor premium AR-functies.

SketchAR is een slimme oplossing die u helpt iets moeilijks te doen in de echte wereld. In dit geval kunt u met uw eigen handen indrukwekkende afbeeldingen tekenen. Je kunt kiezen tussen een grote verzameling lijntekeningen die de app virtueel op een stuk papier projecteert met behulp van het smartphonescherm, waardoor het veel gemakkelijker wordt om te tekenen.

Hoe het werkt: Start de app en plaats je iPhone op een statief om hem stabiel te houden. Kies de afbeelding die je wilt tekenen, richt de camera op je papier op tafel en teken vijf cirkels op het papier. De app zal die cirkels gebruiken om zich te oriënteren, zodra het dat doet, zal het virtueel tekenen wat je op het papier wilt tekenen, met behulp van het scherm. Nu hoef je alleen maar de richtlijnen van de app te volgen om anderen te imponeren met je schetsvaardigheid.

Downloaden voor:

Wikitude: kijk wat er op uw locatie gebeurt

Zie meer met Wikitude

Wikitude verrijkt wat je ziet met echte informatie.

Wat we leuk vinden?

 • Accepteert zakelijke zoekcodes die leiden tot verbeterde ervaringen.
 • Onderdeel van AR-ontwikkelingsplatform voor bedrijven.

Wat we niet leuk vinden

 • Interface is contra-intuïtief en verwarrend.
 • Voor bedrijven waardevoller dan voor particulieren.
 • Ontvanger van vele beoordelingen met één ster.

Wikitude is een compleet AR-ontwikkelingsplatform dat wordt gebruikt door grote merken, reiscatalogi, retailers en uitgevers om een ​​reeks aantrekkelijke oplossingen te leveren. Een van die toepassingen, Lonely Planet, biedt op Wikitude gebaseerde stadsgidsen die uw locatiegegevens en smartphone gebruiken om u te voorzien van lokale informatie die is opgedoken op Wikipedia en TripAdvisor. Het idee is dat wanneer u op een plaats staat, de app uw locatiegegevens en geospatiale informatie gebruikt om te bepalen waar u bent en informatie zoals restaurant- of toeristische informatie over wat u op het scherm ziet, te plaatsen.

Hoe het werkt: Het is zo simpel als aanwijzen, klikken en selecteren. U kiest tussen gegevensbronnen en wat voor soort informatie u wilt vinden. Nog één ding: met één tik op de optie “route me daarheen” haalt u Apple Maps op om u te begeleiden naar wat u ziet.

Downloaden voor:

LifePrint-foto’s: een beetje als magie

Lifeprint AR

Foto’s met een eigen leven.

Wat we leuk vinden?

 • Gedrukte hyperfoto’s bevatten ingesloten AR-video’s.
 • Robuuste fotobewerkingstools

Wat we niet leuk vinden

 • Vereist LifePrint-hardware en -software om te werken.
 • Duwt het sociale aspect.
 • App is onhandig.

LifePrint is iets duurder dan de andere oplossingen die we hebben genoemd, waarvan de meeste gratis zijn. Het is een beetje anders, het vereist een speciale printer, een online service en een app, maar in gebruik brengt het je eigen fotocollecties tot leven. U maakt bewegende en stilstaande beelden en creëert VR-scènes die worden afgespeeld met een app op een smartphone wanneer u wijst op een afbeelding die is afgedrukt met een LifePrint-printer.

Hoe het werkt: Verzamel stilstaande beelden en video samen met behulp van de app, maak de statische afbeelding en print en richt. U kunt de afbeelding ook op de printers van anderen laten afdrukken en zij zullen de video ook zien. Deze implementatie klinkt nog steeds een beetje ingewikkeld, maar ik beschouw het graag als een beetje zoals de Marauder’s Map in de Harry Potter serie.

Downloaden voor:

Smartify: ontdek kunst op een geheel nieuwe manier

Meer informatie over wat u ziet

Smartify stelt je open voor kunstwaardering.

Wat we leuk vinden?

 • App herkent kunst in het echte leven en in print.
 • Levert verhalen achter grote kunstwerken.
 • Audiocommentaar op vele werken.

Wat we niet leuk vinden

 • Beperkt tot kunst in geselecteerde museum- en galeriecollecties.

Het doel van Smartify is heel eenvoudig: richt je iPhone op een kunstvoorwerp in een galerij of museum en zijn intelligente beeldherkenningstechnologie zal proberen de afbeelding te identificeren en je er meer informatie over te geven. Dit klinkt geweldig, maar de implementatie is beperkt. Het museum/de galerij die je bezoekt, moet zich aanmelden voor de dienst, in ruil daarvoor krijgen ze toegang tot informatie over wat mensen op die locatie doen en zien.

Hoe het werkt: Smartify werkt in het Louvre in Parijs; het Metropolitan Museum of Art in New York; het Rijksmuseum in Amsterdam; en de Wallace Collection in Londen. Kun je er niet één bezoeken? De beeldherkenning in de app is zo goed dat wanneer je je iPhone richt op een ansichtkaartafbeelding van een stuk dat in het bezit is van een van deze collecties, je er alle informatie over krijgt.

Downloaden voor:

Spyglass: geniet van het buitenleven

Je iPhone is een kompas

Verdwaal nooit met iPhone GPS.

Wat we leuk vinden?

 • Zwitsers zakmes van GPS-navigatie-apps.
 • Werkt in 3D en gebruikt AR om kaarten en sterren over elkaar heen te leggen.
 • Dient als verrekijker, snelheidsmeter en zon-, maan- en sterrenzoeker.

Wat we niet leuk vinden

 • Een overvolle app kan nieuwe gebruikers overweldigen.

Deze geweldige app maakt gebruik van de ingebouwde GPS van je iPhone om je een reeks navigatiehulpmiddelen te bieden die je kunt gebruiken. Deze app plaatst GPS-navigatie op uw display, biedt een echt kompas met kaartintegratie, laat u uw camera op de sterren richten om erachter te komen waar u heen gaat, en laat u zelfs virtuele waypoints plaatsen (en vinden) om te helpen. Het biedt u ook een verscheidenheid aan andere interessante informatie, zoals de bewegingssnelheid en hoogte boven zeeniveau. Je kunt de app zelfs als sextant gebruiken.

Hoe het werkt: Dit is een zeer goed ontwikkelde, complexe en nuttige app die de GPS-gegevens die je iPhone al verzamelt, verzamelt en uitbreidt met intelligentielagen voor iedereen die het buitenleven verkent.

Downloaden voor:

Gorillaz: een toekomst voor muziekmarketing

Gorillaz in je huis

Een fantastisch voorbeeld van muziekmarketing en augmented reality.

Wat we leuk vinden?

 • Fans van de Britse virtuele band Gorillaz zullen er dol op zijn.
 • Coole graphics en interessant gebruik van AR.

Wat we niet leuk vinden

 • Kan geen foto’s delen die zijn gemaakt in de gesloten ervaring.
 • Beperkte inhoud. Meer voor fans dan gamers.

Het lijdt geen twijfel dat VR en AR in marketing zullen worden gebruikt. Een goed voorbeeld hiervan is Gorillaz, een app ontwikkeld door leden van de gelijknamige band. Deels spel en deels muziekpromo, het laat je beelden van recente video’s van de band verkennen, maar je zult zien dat ze op je omgeving worden geplaatst. Als u op deze virtuele objecten tikt wanneer ze op uw iPhone-scherm verschijnen, krijgt u toegang tot interessante extra’s, zoals afspeellijsten, videoclips en meer.

Hoe het werkt: De app gebruikt je iPhone-camera om de illusie te creëren en toont je een licht gewijzigd universum op je scherm. Het is een geweldig voorbeeld van hoe populaire cultuur deze technologieën kan benutten om de kloof tussen artiesten en fans te overbruggen.

Downloaden voor:

Blippar: overal informatie

Blippar -- Intelligentie overal

De krachtige oplossing van Blippar maakt gebruik van supergeavanceerde technologie om uw wereld te vergroten.

Wat we leuk vinden?

 • Identificeert steden, monumenten, beroemde gezichten en bloemen.
 • Maakt geen gebruik van locatiegegevens.
 • Kleine vissen in een door kolossen gedomineerde vijver.

Wat we niet leuk vinden

 • Identificeert objecten soms verkeerd.

Blippar gebruikt augmented reality, kunstmatige intelligentie en computer vision om u informatie te geven over wat u om u heen vindt. Hiermee kun je je iPhone op objecten richten om allerlei interessante informatie over hen te krijgen, met geavanceerde algoritmen voor beeldherkenning die uitzoeken wat de objecten zijn en relevante informatie ophalen. Het bedrijf levert ook diensten aan merken, die allerlei aanvullende informatie en andere inhoud kunnen leveren om beschikbaar te stellen aan Blippar-gebruikers.

Hoe het werkt: Start de app en richt je iPhone-camera op een object. Blippar zal proberen te achterhalen wat het object is en u informatie hierover aanbieden via een circulaire interface, inclusief gegevens van sociale netwerken, Wikipedia en Blippar-merken.

Downloaden voor: