Skip to content

De 10 meest populaire sites van 2021

3 de juli de 2021
most popular sites 3483140 aff663f36e5545298386c790ccc8048e

Gebruik je de nummer 1 website ter wereld? Bekijk deze lijst met de meest bezochte websites in 2021 om te zien hoeveel jij er herkent. Misschien vind je wel een nieuwe favoriete website. Deze lijst met de meest bezochte websites bevat waarschijnlijk de websites waarvan je hebt gehoord, maar een paar zullen je misschien verbazen. De meeste van deze populaire websites staan ​​jaar na jaar op deze lijst, omdat ze de beste websites blijken te zijn voor wat ze bieden.

Deze lijst met de meest bezochte websites is gemaakt op basis van het totale verkeer en de unieke bezoekersinformatie die wordt bijgehouden door Alexa, de statistieken- en analyseservice. De meest bezochte websites zijn niet per se de beste voor al uw behoeften. Bekijk deze lijst met de handigste sites om te bezoeken en deze lijst met de coolste websites voor als je je verveelt.

Google.com

Startpagina van Google Zoeken

Google is de populairste zoekmachine ter wereld. Miljarden mensen genereren elke dag miljarden zoekopdrachten, en het is niet alleen voor zoeken: Google biedt ook een enorme verscheidenheid aan randapparatuur. In 2021 is Google.com de nummer 1 meest populaire website op zowel de wereldmarkt als in de VS

Youtube.com

YouTube-videopagina voor Queen Don't Stop Me

Je hebt deze week waarschijnlijk een video op YouTube bekeken, net als veel andere mensen. YouTube is de populairste videowebsite op internet en er worden elke dag miljarden video’s bekeken. Youtube.com is de op één na populairste website op zowel de wereldmarkt als in de VS voor 2021, ook al komt een groot deel van de YouTube-weergaven van buiten de VS

Meer over YouTube

  • Wat is YouTube?: Leer meer over dit entertainmentcentrum en hoe je het kunt gebruiken. Het werkt door video’s te hosten die zijn geüpload door individuen, groepen en bedrijven.
  • Hoe maak je een YouTube-kanaal: Het is gemakkelijk om je eigen YouTube-kanaal te maken, zodat je je video-inhoud op internet kunt delen. Leer hoe u kunt profiteren van deze verreikende influencer.
  • Wat te bekijken op YouTube: YouTube is enorm en wordt elke dag uitgebreid, dus het is niet altijd gemakkelijk om te vinden wat je wilt bekijken. Hier vindt u informatie over hoe u inhoud kunt vinden die overeenkomt met uw interesses (er zijn zelfs gratis films op YouTube).
  • YouTube TV: wat u moet weten: YouTube is ook een online streamingdienst die abonnees gebruiken om live televisie te kijken op hun computers, telefoons en andere elektronische apparaten.

Tmall.com

Schermafbeelding van alle website

TMall is een online winkelsite in China. Het is een spin-off van de Taobao-site, die wordt beheerd door de Alibaba Group. Als ’s werelds op een na grootste e-commerce website, haalt TMall vaak meer dan een half miljard maandelijkse actieve gebruikers binnen. TMall staat wereldwijd op nummer 3 en is de populairste site in China in 2021. Amerikaanse bezoekers vormen een klein percentage van de TMall-bezoekers (in de top 50).

Baidu.com

Baidu zoekmachine startpagina

Met een zoekmarktaandeel van 70 procent is Baidu de grootste Chineestalige zoekmachine en wordt dagelijks door miljoenen mensen gebruikt. Naar schatting gebruikt 90 procent van China Baidu als zoekmachine. Net als Google biedt Baidu begeleidende sites, waaronder een alternatief voor AdWords, Translate en Maps. Baidu is de nummer 4 meest populaire website wereldwijd en de tweede meest bezochte site in China. Slechts 1 procent van de Baidu-bezoekers komt uit de VS

QQ.com

Schermafbeelding van QQ.com-startpagina

QQ, ook wel Tencent QQ genoemd, is een Chinees webportaal voor allerlei dingen, zoals een instant messaging-service, muziek, winkelen, bloggen en meer. QQ.com heeft het Guinness World Record voor het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers van een instant messaging-programma met iets meer dan 210 miljoen gebruikers. Actieve maandelijkse gebruikers overschrijden 800 miljoen. Het staat op nummer 5 op de wereldwijde lijst van de 10 meest populaire websites en op nummer 3 in China. Amerikaanse gebruikers brengen het nauwelijks naar de top 50-lijst.

Sohu.com

Schermafbeelding van de startpagina van Sohu.com

Een andere Chinese website, Sohu.com, biedt zaken als een zoekmachine, nieuws, gaming, e-mail en advertenties. Sohu.com is de 6e meest bezochte website ter wereld en staat op nummer 4 in China.

Facebook.com

Facebook-weergavepagina

Facebook is de meest populaire sociale mediasite op internet. Meer dan 2 miljard actieve gebruikers gebruiken Facebook dagelijks over de hele wereld om met familie en vrienden te communiceren. Vanaf 2021 is Facebook.com de nummer 7 meest populaire website op de wereldmarkt en staat het op nummer 5 in de VS

Meer over Facebook

  • Facebook 101: hoe Facebook begon en de functies die je kunt verwachten van de socialemediagigant.
  • Hoe Facebook te gebruiken: Als je niet weet wat een tijdlijn of een status op Facebook is, kun je het jargon hier oppikken en uitbreiden wat je kunt doen op het sociale netwerk.
  • Facebook gebruiken om mensen te vinden: Omdat Facebook de meest uitgebreide sociale netwerksite op internet is, is het een krachtig hulpmiddel om mensen online te vinden. Meer informatie over het gebruik van Facebook om te zoeken naar oude vrienden, klasgenoten of familieleden.

Taobao.com

Schermafbeelding van Taobao-website

Taobao is een online winkelwebsite in China. Het biedt kleding en elektronica voor alle leeftijden en gebruikers kunnen op de site kopen of verkopen. Taobao is ’s werelds grootste e-commerce website en heeft meer dan een miljard productvermeldingen. In 2017 hadden Taobao.com en Tmall.com samen een transactievolume dat zo hoog was dat het beter presteerde dan alle e-commercesites en retailers in de VS. Taobao staat wereldwijd op nummer 8 en nummer 5 in China. Amerikaanse gebruikers zijn goed voor ongeveer 1,5 procent van het totale verkeer van de site.

Amazon.com

Amazon-bestemmingspagina met 40% korting honden- en kattenvoerbanner bovenaan

Amazon is goed op weg om ‘het meest klantgerichte bedrijf op aarde’ te worden. Het biedt een uitgebreide selectie van retailproducten, waaronder boeken, films, elektronica, speelgoed en vele andere goederen, rechtstreeks of als tussenpersoon. Via zijn Prime-service biedt het video’s en muziek. Amazon is de nummer 9 van de meest populaire wereldwijde website in 2021. Het is de nummer 3 van de meest populaire website onder Amerikaanse websites en de nummer één winkelsite in de VS

360.cn

360.cn website startpagina

360.cn is een website van het Chinese internetbeveiligingsbedrijf Qihoo 360. Het biedt antivirussoftware, een webbrowser, systeemtools, online games, een mobiele app store en meer. 360.cn is de 10e meest bezochte site ter wereld en staat op de 6e plaats van meest populaire website in China.