Skip to content

De 15 beste Google Pixel-tips en -trucs

3 de juli de 2021
google pixel tips tricks 5e39df2a12bc454194ca476af686dfe0

De Google Pixel is een populaire lijn telefoons met een uitgebreide reeks functies en krachtige specificaties. We zijn er vrij zeker van dat u dol bent op uw Pixel, maar gebruikt u deze ook ten volle? Er zijn veel Google Pixel-trucs waarvan u zich misschien niet bewust bent. Dingen die slechts een knop verwijderd zijn van het gebruik, maar geen voor de hand liggende functie zijn, tenzij je graag door de instellingen van je Pixel graaft. Hieronder vindt u enkele van onze favoriete Google Pixel-tips en -trucs, zodat u het meeste uit uw telefoon kunt halen. De meeste van hen werken op elke editie van de Pixel, dus zelfs de originele Pixel-bezitters zouden deze lijst erg handig moeten vinden! Voor sommige van de onderstaande functies is het nieuwste Android-besturingssysteem vereist. Leer hoe u uw telefoon bijwerkt naar het nieuwste besturingssysteem, zodat u meer van deze tips kunt gebruiken.

Snel de camera openen

Als je ooit een moment hebt gemist om een ​​geweldige foto te maken omdat het te lang duurde om je telefoon te ontgrendelen en de camera-app te vinden, dan is deze tip er een die je niet wilt missen. Er is een instelling in uw telefoon die, indien ingeschakeld, de camera opent wanneer u tweemaal op de aan/uit-/vergrendelknop drukt. Of je nu op het vergrendelscherm of in een app zit, de camera neemt het onmiddellijk over om je die extra paar seconden te geven die je nodig hebt om snel een foto te maken of te beginnen met opnemen. Om dit in te schakelen, ga naar Instellingen > Systeem > Gebaren > Naar camera springen.

Nummers automatisch identificeren

Google Pixel Now Playing-functie

Met deze Google Pixel-truc kun je zien welk nummer in de buurt wordt afgespeeld zonder een app te openen of zelfs je telefoon te ontgrendelen. Het is alsof je Shazam voor altijd op je vergrendelscherm hebt staan, zelfs als je Shazam niet gebruikt. Het leuke aan deze functie is dat deze volledig offline werkt, dus er wordt nooit iets naar Google verzonden en je kunt hem zelfs zonder dataverbinding gebruiken. Van de instellingen is ook een hele lijst van alle nummers die het heeft geïdentificeerd. U kunt zelfs een snelkoppeling naar deze lijst op uw startscherm maken om op elk moment direct toegang te hebben. Schakel dit in via Instellingen > Geluid > Nu aan het spelen. Nummers worden zowel op het vergrendelscherm als in het vervolgkeuzemenu voor meldingen weergegeven. Helaas kan de originele Pixel (2016) geen nummers op deze manier identificeren.

Knijp in je telefoon om de Google Assistent te activeren

Systeem, gebaren, Active Edge-schermen op Google Pixel

Ja, dat klopt. Je kunt zelfs in je telefoon knijpen om de Google Assistent te openen. De volgende keer dat je een herinnering moet maken, iets moet opzoeken, een bericht moet sturen of het weer moet bekijken, knijp je gewoon in de onderste helft van je telefoon om te beginnen. Ga naar Instellingen > Systeem > Gebaren > Actieve rand om deze functie in te schakelen. Daar kun je ook de knijpgevoeligheid aanpassen en deze laten werken als je scherm uit staat. Squeeze-functionaliteit is aangekomen met Pixel 2, dus de originele Pixel ondersteunt dit niet.

Ontvang live ondertiteling voor elke audio op je telefoon

Live ondertitelingsfunctie van Google Pixel

Live Caption biedt realtime ondertiteling voor het afspelen van audio op uw telefoon. Als je op een rustige plek bent zonder koptelefoon, maar toch moet weten wat er wordt gezegd, zet je het volume van je telefoon zachter en schakel je Live Caption in om te lezen wat er wordt gezegd. Dit werkt met alles behalve telefoongesprekken, muziek en VoIP, dus schakel het in voor live-uitzendingen, gearchiveerde video’s, podcasts of iets anders. Schakel live ondertiteling in op je Pixel via Instellingen > Toegankelijkheid > Live bijschrift. Op dat scherm is een optie om de Live Caption-schakelaar weer te geven in het volumeregelingsmenu om het veel gemakkelijker te maken om in en uit te schakelen. Live Caption is geïntroduceerd met Android 10 en is alleen voor Pixel 2 en nieuwere apparaten, met uitzondering van enkele andere Android-telefoons.

Inkomende oproepen automatisch screenen

Instellingen voor Google Pixel-oproepscherm

Google Pixel-telefoons hebben een functie met de naam Oproepscherm die in feite telefoontjes voor u zal beantwoorden. Wanneer je het inschakelt voor inkomende oproepen, kun je het gesprek tussen Google Assistent en de ontvanger in realtime zien. Om nog een stap verder te gaan, kunt u zelfs automatisch oproepen screenen. Spamoproepen kunnen automatisch worden gescreend of stil worden geweigerd, zodat u er niet eens van op de hoogte wordt gesteld. U kunt ook eerste bellers en/of privé/verborgen nummers laten screenen. Open de app Telefoon om te profiteren van deze Pixel-tip. Ga in het menu met drie stippen rechtsboven naar Instellingen > Spam- en oproepscherm > Oproepscherm voor alle opties.

Nooit weinig foto- en video-opslag

Optie Google Foto's ruimte vrijmaken op Pixel

Dit is een erg handige Pixel-truc die ook op andere telefoons werkt, maar vooral handig is voor Pixel-bezitters. Van al uw foto’s en video’s kan een back-up worden gemaakt naar Google Foto’s, maar hoe geweldig dat ook is, u mag de ingebouwde ruimtebesparende functie niet over het hoofd zien. Het wist automatisch alle afbeeldingen en video’s op uw apparaat waarvan al een veilige back-up is gemaakt in Google Foto’s. Dit is wat u moet doen: tik op Bibliotheek kies onderaan de app Gereedschap > Ruimte vrijmakenen tik vervolgens op Maak vrij mogelijk herstellen veel ruimte op je telefoon die je vervolgens kunt gebruiken voor andere dingen, zoals muziek, apps en meer foto’s en video’s. De extra tip die je als Pixel-eigenaar krijgt is onbeperkt opslag voor al uw foto’s en video’s. Dit betekent dat je er letterlijk zoveel kunt nemen als je wilt en ze allemaal in je Google Foto’s-account kunt opslaan om nooit te weinig lokale telefoonopslag te hebben. Zolang u de Ruimte vrijmaken knop, hoef je nooit de opslagruimte van je telefoon te gebruiken om je foto’s en video’s op te slaan. De enige vangst is dat, afhankelijk van welk Pixel-model je hebt, je misschien beperkt bent tot het uploaden van alleen mediabestanden van hoge kwaliteit in plaats van originele / volledige resolutie. U kunt de huidige beperkingen hier controleren.

Portretten van professionele kwaliteit maken

Google Pixel Portretmodus en Vervagingsinstellingen

Je weet al dat de camera van je telefoon een van de beste is die er is, maar een Pixel-truc die je misschien niet gebruikt, is de portretmodus. Schuif voordat u een foto maakt naar Portret. Nadat het is opgeslagen, vervaagt je telefoon automatisch de achtergrond van het onderwerp, of het nu een selfie is of een foto die je van iemand of iets anders hebt gemaakt. Je kunt dit zelfs doen met andere foto’s die zijn opgeslagen in Google Foto’s (als er een persoon op staat) en foto’s waarvoor je de portretmodus niet hebt gebruikt. Gebruik gewoon de edit-knop om de vervagen instelling.

App-specifieke snelkoppelingen maken

App-snelkoppelingen op Google Pixel

Sommige apps hebben functies voor snelle toegang die u kunt openen door het pictogram van de app kort ingedrukt te houden. Probeer het met je camera en je ziet een snelkoppeling om een ​​video of een selfie te maken. Dit is erg handig als je merkt dat je een app keer op keer voor hetzelfde doel gebruikt, zoals het openen van een afspeellijst in je muziek-app of het opstellen van een nieuwe e-mail. Open gewoon dit kleine menu om direct naar de gewenste functie te gaan. U kunt de snelkoppeling ook naar het startscherm slepen om de zaken nog sneller te maken. Probeer het op elke app die je nodig hebt om te zien of er een snellere manier is om plaatsen te krijgen. YouTube, Shazam, Berichten, bank-apps, Telefoon, Instellingen, Twitter, Kaarten en webbrowsers zijn slechts enkele voorbeelden.

Maak betere foto’s bij weinig licht met Nachtzicht

Voorbeeld van Google Pixel Night Sight

Night Sight is een fotografiefunctie die is ingebouwd in alle Pixel-apparaten en die in feite “flitst zonder de flitser”. Het verbetert foto’s gemaakt bij weinig licht, maar je hebt geen flitser nodig om het te laten werken. Als je klaar bent om een ​​foto te maken, tik je op Probeer Nachtzicht (als je het ziet) of veeg naar de Nacht zicht modus. Wacht na het indrukken van de ontspanknop een paar seconden totdat de foto is voltooid. Leer hoe je Nachtzicht op je Pixel gebruikt voor alle details.

Stil meldingen wanneer u uw telefoon neerlegt

Systeem, Gebaren, Flip to Shhh-schermen op Google Pixel

Dit is een geweldige Google Pixel-truc die de modus Niet storen inschakelt als je je telefoon met de voorkant naar beneden legt. Als het scherm wordt weergegeven, krijg je meldingen, maar als dat niet het geval is, wordt alles het zwijgen opgelegd. U kunt Do Not Disturb nog steeds handmatig schakelen; met deze aanpassing kun je het in een oogwenk handsfree doen. Dit is de instelling van systeemgebaren, dus ga naar Instellingen > Systeem > Gebaren > Draai naar Shh om het aan te zetten.

Schakel de donkere modus in voor uw pixel

Instellingen en weergaveschermen op Google Pixel

Er is een algemene instelling voor de donkere modus die u kunt inschakelen om ervoor te zorgen dat het grootste deel van uw Pixel een zwart thema gebruikt. Dit omvat menu’s, de achtergrond van meldingen en mappen, Google Assistent en veel apps, zelfs die van derden. Ga naar Instellingen > Scherm > Donker thema om deze aanpassing te wijzigen. Elke Pixel met Android 10 heeft toegang tot het Dark-thema.

Gebruik een VPN voor Open Wi-Fi-netwerken

Netwerk en internet, wifi, wifi-voorkeurenschermen op Pixel

Automatisch verbinding maken met netwerken die u niet kent, is meestal geen goed idee. U riskeert uw privacy en veiligheid wanneer u verbinding maakt met onbeveiligde, openbare wifi-netwerken. Pixel-gebruikers kunnen echter niet alleen automatische verbindingen inschakelen voor openbare wifi-hotspots, maar deze tegelijkertijd koppelen met een VPN die wordt beheerd door Google. Het gebruik van openbare wifi-netwerken vermindert uw dataverbruik en VPN’s helpen uw verbinding te beveiligen, zodat u uw telefoon veilig kunt gebruiken zoals u dat thuis zou doen. Om dit in te schakelen, ga naar Instellingen > Netwerk & internet > Wifi > Wi-Fi-voorkeuren, en inschakelen Verbinding maken met open netwerken. Dit is een belangrijke Pixel-truc die iedereen zou moeten gebruiken. Het werkt op Pixel- en Nexus-apparaten met Android 5.1 en nieuwer, maar alleen in bepaalde landen zoals de VS, Canada, Mexico en een paar andere.

Maak een foto met je stem

Google Assistent een selfie-opdracht nemen

Als je niemand stand-by hebt om een ​​foto te maken, en je trekt je selfiestick liever niet tevoorschijn, dan zijn countdown-foto’s de juiste keuze. Deze Pixel-truc gebruikt Google Assistent om foto’s te maken, en het is best geweldig. Zeg gewoon Oké Google, maak een foto, of Oké Google, maak een selfie, om het aftellen te starten. Je hebt drie seconden om jezelf of je groep te positioneren voor een handsfree foto.

Vergrendel uw telefoon in enkele seconden

Google Pixel Display- en vergrendelschermschermen

Je weet al dat als je eenmaal op de aan / uit-knop drukt, je telefoon wordt vergrendeld. Wat je misschien niet weet, is dat er een functie op je Pixel is genaamd Lockdown die nog meer doet. Wanneer u Lockdown inschakelt, wordt Smart Lock uitgeschakeld, biometrische ontgrendeling uitgeschakeld en worden alle meldingen op het vergrendelingsscherm onderdrukt. U kunt dit doen als u denkt dat iemand u binnenkort zal dwingen uw telefoon op te geven. U kunt niet worden gedwongen om uw vingerafdruk op te geven omdat de vingerafdruksensor is uitgeschakeld en berichten en andere gevoelige informatie niet op uw vergrendelingsscherm worden weergegeven. Vergrendeling inschakelen in Instellingen > Scherm > Geavanceerd > Vergrendelschermweergave > Vergrendelingsoptie weergeven. Om het te gebruiken, houdt u gewoon de aan / uit-knop ingedrukt en tikt u vervolgens op Lockdown. Alles wordt weer normaal nadat u de toegangscode hebt ingevoerd.

Meldingen bekijken met de vingerafdruksensor

Systeem, gebaren, veegvingerafdrukschermen op Pixel

Je telefoon met één hand bedienen kan moeilijk zijn, maar deze Google Pixel-truc kan helpen. In plaats van uw vinger naar de bovenkant van het scherm te strekken om meldingen te bekijken, hoeft u alleen maar over de vingerafdruksensor op de achterkant van uw telefoon te vegen. Veeg eenvoudig omlaag over de sensor om meldingen te bekijken en veeg omhoog om ze te sluiten. Als je telefoon een vingerafdruklezer heeft, schakel je deze truc hier in: Instellingen > Systeem > Gebaren > Veeg vingerafdruk voor meldingen.