Skip to content

De 20 meest inspirerende filmcitaten

21 de juli de 2021
Many Quotes 455478017cx 56aa22f83df78cf772ac868d

Heb je een inspirerend filmcitaat nodig om op je spiegel te plaatsen of voor je volgende selfie-onderschrift op Instagram? Zoek niet verder! We hebben 20 van de meest inspirerende filmcitaten om uit te kiezen, uit al je favoriete filmgenres. Naast citaten uit je favoriete inspirerende sportfilms, hebben we ook filmcitaten over het leven uit biopics, Disney-films, oude en nieuwe films en zelfs enkele films met een wetenschaps- en technologiethema toegevoegd.

Je dromen beschermen: het nastreven van geluk

Hallo. Laat nooit iemand je vertellen… Je kunt iets niet doen. Zelfs ik niet. Okee?

Je hebt een droom… Je moet hem beschermen. Mensen kunnen iets niet zelf, ze willen je vertellen dat je het niet kunt. Als je iets wilt, ga het dan halen. Periode. —
Christopher Gardner

Dit citaat komt uit een scène waarin de hoofdpersoon, Christopher Gardner, een beetje vaderlijk advies geeft aan zijn jonge zoon, Christopher, Jr. Het advies is de kern van de film, want het is het verhaal van een man die werkt om voor zijn zoon en zijn eigen dromen te beschermen te midden van vele obstakels en worstelingen.

Zoek het licht: Harry Potter en de gevangene van Azkaban

Een screenshot van een scène uit de film Harry Potter en de Gevangene van Azkaban.  De personages, Harry Potter en Ron Wemel, staren naar een kristallen bol.

Maar je weet dat geluk zelfs in de donkerste tijden te vinden is, wanneer je er alleen aan denkt het licht aan te doen. —
Professor Albus Perkamentus

Het kan moeilijk zijn om de lichtere, positievere kant van een donkere situatie te zien, maar het is belangrijk om er toch naar te zoeken. Je geluk hangt ervan af.

Schoonheid in tegenspoed: Mulan

Een screenshot van een scène uit de animatiefilm Mulan.

De bloem die bloeit in tegenspoed is de meest zeldzame en mooiste van allemaal. —
De keizer van China

Mulan worstelt met het passen in de verwachtingen van haar familie en de maatschappij van haar. En toch, het was door die verwachtingen te negeren en zichzelf midden in tegenspoed te plaatsen dat ze zichzelf ontdekte en haar zelfvertrouwen vond. En het is binnen dat sterke zelfgevoel dat haar ware schoonheid tot bloei komt.

Het doel van slechte tijden: jagen op goede wil

Een screenshot van een scène uit de film Good Will Hunting.  De personages Sean en Will zitten naast elkaar op de bank.

Je zult slechte tijden hebben, maar het zal je altijd wakker maken voor de goede dingen waar je geen aandacht aan besteedde. —
Sean

Het is waar. Soms zijn de slechte tijden waarin je worstelt juist die momenten die je tot iets beters dwingen of je dwingen om je leven op zijn minst anders te zien.

Er is altijd hoop: de theorie van alles

Een groepsfoto van natuurkundige Stephen Hawking en twee van de hoofdrolspelers uit de film The Theory of Everything, Felicity Jones en Eddie Redmayne.

Er mogen geen grenzen zijn aan menselijke inspanningen. We zijn allemaal verschillend. Hoe slecht het leven ook lijkt, er is altijd wel iets dat je kunt doen en waarin je kunt slagen. Zolang er leven is, is er hoop. —
Stephen Hawking

Dit is een van de beste filmcitaten over het leven. Het bestaan ​​van het leven zelf draait helemaal om hoop en mogelijkheden, en het leven van Stephen Hawking is daar een bewijs van. Hoe moeilijk het ook voor hem werd, hij vond nog steeds manieren om zijn doelen en dromen te verwezenlijken.

Het goede vinden in de verrassingen van het leven: Dory vinden

Een screenshot van een scène uit de film Finding Dory met het hoofdpersonage Dory.

Dory: Wat is er zo leuk aan plannen? Ik had nooit een plan! Was ik van plan mijn ouders te verliezen? Nee. Was ik van plan om Marlin te vinden? Nee. Waren jij en ik van plan om elkaar te ontmoeten? Wacht. Deden wij?

Streng: Ben je bijna klaar?

Dory: Nou, ik denk niet dat we dat deden. En dat komt omdat de beste dingen bij toeval ontstaan. Want dat is het leven. En jij bent met mij in de oceaan, niet veilig in een stomme glazen doos.

Het leven draait ook om verrassingen. Je kunt niet alles plannen. En de hele tijd proberen veilig te blijven, werkt ook niet. Dory was een schattig personage in Finding Nemo en ze was verantwoordelijk voor een van de beste levenslessen van die film: blijf gewoon zwemmen. En nu, zelfs in haar eigen film, blijft ze ons leren: de beste dingen gebeuren bij toeval.

Geboren om de uitdagingen van het leven aan te gaan: Gladiator

Een foto van een scène uit de film Gladiator, met de hoofdpersoon Maximus gespeeld door Russell Crowe.

Er overkomt iemand niets waarvoor hij van nature niet geschikt is. —
Maximus

Je hebt dit. Meestal zijn de uitdagingen waarmee u wordt geconfronteerd, de uitdagingen waarvoor u al gebouwd bent.

Alleen omdat het moeilijk is, wil nog niet zeggen dat het verkeerd is: Pocahontas

Een screenshot van een scène uit de animatiefilm Pocahontas.  De scène is voorzien van de titulaire karakter.

Jongeman, soms is de juiste weg niet de gemakkelijkste. —
Grootmoeder Wilg

Grootmoeder Willow zegt dit tegen John Smith in de film Pocahontas, maar het is ook van toepassing op jou. Alleen omdat je dromen onmogelijk lijken, wil nog niet zeggen dat ze dat ook zijn. En alleen omdat je pad moeilijk is, wil nog niet zeggen dat je op de verkeerde weg bent.

Geef niet op: betaal het vooruit

Een foto van een scène uit de film Pay It Forward.  De scène bevat de hoofdpersoon, Trevor McKinney, gespeeld door Haley Joel Osment.

Ik denk dat sommige mensen te bang zijn, of zoiets. Ik denk dat het moeilijk is voor mensen die zo gewend zijn aan de dingen zoals ze zijn – zelfs als ze slecht zijn – om te veranderen. Want ze geven het op. En als ze dat doen, verliest iedereen een beetje. —
Trevor McKinney

Geef niet op. Ja, het is waarschijnlijk makkelijker om vast te blijven zitten waar je bent. Maar als je uit je comfortzone stapt, zelfs als je bang bent, word je een stuk gelukkiger. En gelukkiger mensen zijn beter in het helpen van anderen.

Blijf vooruit gaan: Rocky Balboa

Een screenshot van een scène uit de film Rocky Balboa.

Jij, ik of niemand gaat zo hard toeslaan als het leven. Maar het gaat er niet om hoe hard je slaat. Het gaat erom hoe hard je geraakt kunt worden en vooruit kunt blijven gaan. Hoeveel je kunt verdragen en vooruit kunt blijven gaan. Zo wordt winnen gedaan! —
Rotsachtig

Blijf vooruit gaan. Als je wordt neergeslagen, blijf dan niet liggen. Sta weer op en blijf vooruit gaan. Zelfs kleine stappen vooruit in het aangezicht van tegenspoed zijn beter dan helemaal geen stappen.

Alleen liefde redt de wereld: Wonder Woman

Een screenshot van een scène uit de film Wonder Woman waarin het titulaire personage wordt gespeeld door Gal Gadot.

Ik heb de duisternis aangeraakt die tussen het licht leeft. Het slechtste van deze wereld gezien, en het beste. Gezien de vreselijke dingen die mannen elkaar aandoen in naam van haat, en hoe ver ze zullen gaan voor liefde. Nu weet ik het. Alleen liefde kan deze wereld redden. Dus ik blijf. Ik vecht, en ik geef… voor de wereld waarvan ik weet dat die kan zijn. Dit is nu mijn missie. Voor altijd. —
Diana Prins

De film Wonder Woman is een geweldig oorsprongsverhaal voor de iconische superheld. Bovendien laat het zien dat het niet uitmaakt door welke duisternis Wonder Woman gaat, liefde voor haar medemens is wat haar er uiteindelijk doorheen trekt. Liefde redt haar en inspireert haar om de wereld te blijven redden.

Haal het beste uit de tijd die je krijgt: The Lord of the Rings

Een foto van een scène uit de film The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring.  De scène bevat de personages Gandalf en Frodo.

Het enige wat we hoeven te beslissen is wat we gaan doen met de tijd die ons wordt gegeven. —
Gandalf

Gandalf zegt dit nadat Frodo klaagt en wenst dat hij de ring nooit was tegengekomen. En het is een goed advies: je hebt geen controle over wat er met je gebeurt. Het enige wat je kunt doen is de kaarten spelen die je hebt gekregen.

Hoop sterft nooit: The Shawshank Redemption

Een foto van een scène uit de film The Shawshank Redemption.  De scène is voorzien van de personages Red en Andy.

Onthoud, Red, hoop is een goede zaak, misschien wel de beste, en geen enkele goede zaak sterft ooit. —
Andy Dufresne

Hoop is wat Andy in leven houdt tijdens zijn verblijf in de gevangenis. Pure hoop. Hope en zijn vriendschap met zijn medegevangene Red. Hoop kunnen behouden is een overlevingsvaardigheid.

Het doel van twijfel: het leven van Pi

Een screenshot van een scène uit de film Life of Pi.  De scène bevat de hoofdpersoon Pi Patel en een tijger genaamd Richard Parker.

Twijfel is nuttig, het houdt geloof levend. U kunt immers de kracht van uw geloof pas kennen als het op de proef wordt gesteld. —
Pi Patel

Twijfel is een onderdeel van het geloof. Het is niet de vijand van het geloof. In Life of Pi wordt het geloof van Pi Patel keer op keer op de proef gesteld. En hij leert dat in staat zijn om geloof te behouden ondanks twijfel, het geloof alleen maar sterker wordt.

Verbazingwekkende dingen kunnen van iedereen komen: het imitatiespel

Een screenshot van een scène uit de film The Imitation Game.

Soms zijn het juist de mensen van wie niemand zich iets inbeeldt, die de dingen doen die niemand zich kan voorstellen. —
Christopher Morcom

Reken jezelf niet uit. Zelfs als je je niet geweldig voelt (of zelfs niet geaccepteerd voelt), ben je nog steeds in staat tot geweldige dingen.

Het belang van verenigd zijn: Black Panther

Een screenshot van een scène uit de film Black Panther.

We zullen ons inspannen om een ​​voorbeeld te zijn van hoe wij, als broeders en zusters op deze aarde, met elkaar moeten omgaan. Nu, meer dan ooit, bedreigen de illusies van verdeeldheid ons bestaan. We kennen allemaal de waarheid: meer verbindt ons dan ons scheidt. Maar in tijden van crisis bouwen de wijzen bruggen, terwijl de dwazen barrières bouwen. We moeten een manier vinden om voor elkaar te zorgen, alsof we één enkele stam zijn. —
T’Challa

Eensgezind zijn is veel krachtiger dan verdeeld zijn. Zeker in tijden van crisis is dit het geval. Dit citaat van T’Challa is een belangrijke herinnering aan de waarde van het overwinnen van onze verschillen om samen te werken aan een gemeenschappelijk doel.

Het wordt verondersteld moeilijk te zijn: een eigen competitie

Een screenshot van een scène uit de film A League of Their Own.

Het hoort moeilijk te zijn. Als het niet moeilijk was, zou iedereen het doen. Het harde… maakt het geweldig. —
Jimmy Dugan

Jimmy Dugan is het minst inspirerende personage op deze lijst, maar dat maakt wat hij zei niet minder waar. De beste doelen en dromen om na te streven zijn de moeilijke, de moeilijke. En ze zijn het meest bevredigend als je ze eenmaal hebt bereikt.

Probeer For Honor: The Blind Side

Een screenshot van een scène uit de film The Blind Side.

Maar eer, dat is de echte reden waarom je iets doet of niet. Het is wie je bent en misschien wel wie je wilt zijn. Als je sterft terwijl je probeert voor iets belangrijks, dan heb je zowel eer als moed, en dat is best goed. Ik denk dat de schrijver dat zei, dat je moet hopen op moed en je best moet doen voor eer. En misschien zelfs bidden dat de mensen die je vertellen wat je moet doen ook wat hebben. —
Michael Oher

Moed is een hulpmiddel, maar eer is waar je naar moet streven. Eer is een waarde. Moed kan je helpen eer na te jagen.

De definitie van moed: Angus

Een screenshot van een foto uit de film Angus.

Opa: Superman is niet dapper.

Angus: Heb je vanmorgen je pillen ingenomen?

Opa: Je begrijpt het niet. Hij is slim, knap, zelfs fatsoenlijk. Maar hij is niet moedig. Nee, luister naar me. Superman is onverwoestbaar en je kunt niet dapper zijn als je onverwoestbaar bent. Het zijn mensen zoals jij en je moeder. Mensen die anders zijn en verpletterd kunnen worden en dat weten. Toch gaan ze er elke keer weer op uit.

Als je een fan bent van Superman, is dit citaat waarschijnlijk niets voor jou. Maar als je op zoek bent naar alledaagse helden, dan is dit perfect. De dapperen zijn niet degenen met superkrachten. Dappere mensen zijn degenen zoals Angus, die, ondanks dat hij weet dat hij op school gepest zal worden vanwege zijn gewicht, toch opstaat en toch naar school gaat.

Laat het verleden los: Forrest Gump

Een foto van een scène uit de film Forrest Gump.  Het titulaire personage zit op een bankje.

Mijn mama zei altijd dat je het verleden achter je moet laten voordat je verder kunt. —
Forrest Gump

De film Forrest Gump zit vol met kleine klompjes advies zoals deze. De hele film gaat over het verleden van Forrest en hoe hij al zijn obstakels heeft overleefd. En hij heeft het overleefd, deels omdat hij beter dan de meeste mensen verder kan met zijn verleden om zijn heden volledig te omarmen.