Skip to content

De 6 beste mobiele zoekmachines

25 de juni de 2021
mobile search 227c1fd45fc34e5292246f77c22e63c6

Mobiele zoekmachines zijn handig om vanaf een tablet of smartphone op internet te surfen. Hoewel er veel zoekmachines zijn, zijn ze niet allemaal geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers. Een mobiele zoekmachine is nu belangrijker dan ooit tevoren, aangezien steeds meer mensen hun desktop laten vallen ten gunste van winkelen, onderzoeken en het vinden van websites vanaf hun mobiele apparaten. Hieronder vind je een overzicht van zes van de beste zoekmachines voor je telefoon of andere mobiele apparaten. Elk is gemakkelijk te gebruiken vanaf verschillende apparaten en biedt nauwkeurige resultaten. Elk van deze mobiele zoekmachines kan worden gebruikt vanuit de webbrowser op uw apparaat, dus u hoeft geen app te downloaden om ze te laten werken. Ze hebben echter ook allemaal speciale mobiele apps, dus hieronder staan ​​links naar de webversies en de apps.

Google

Wat we leuk vinden?

 • Heeft unieke eigenschappen.
 • Biedt web-, afbeeldings- en andere zoekopdrachten.
 • Integreert met de andere diensten van het bedrijf.

Wat we niet leuk vinden

 • Combineert soms resultaten uit andere zoekcategorieën.
 • Sommige zoekfilters ontbreken, alleen beschikbaar vanaf de desktopversie.

Dezelfde Google die we allemaal kennen en waar we van houden, is ook beschikbaar als mobiele zoekmachine en biedt snelle resultaten met de mogelijkheid om lokaal te zoeken naar afbeeldingen, kaarten en nog veel meer. Als u besluit in te loggen op uw Google-account, worden uw zoekopdrachten, geschiedenis en voorkeuren gesynchroniseerd op alle apparaten die u gebruikt, waardoor uw ervaring zo gestroomlijnd en naadloos geïntegreerd mogelijk wordt. Van alle mobiele zoekmachines die er zijn, lijkt die van Google het meest op de desktopversie. U kunt Google ook vanaf elk apparaat gebruiken door naar de startpagina van Google te gaan, maar er is ook een app voor Android, iPad en iPhone.

Downloaden voor:

Yahoo Zoeken

Yahoo mobiele zoekmachine op Android

Wat we leuk vinden?

 • Schone en overzichtelijke interface.
 • Snelle toegang tot internet, nieuws en andere zoekopdrachten.
 • Uiterst eenvoudig in gebruik.

Wat we niet leuk vinden

 • Geen geavanceerde opties of filterfuncties.

De mobiele zoekmachine van Yahoo is heel eenvoudig. Hiermee kunt u zoeken naar webpagina’s, nieuws, afbeeldingen en video’s in een overzichtelijke interface. De enige geavanceerde zoekopties die beschikbaar zijn, zijn of u SafeSearch wilt in- of uitschakelen en hoeveel resultaten op elke pagina zichtbaar moeten zijn. De mobiele versie van Yahoo Search is niet de enige manier om deze zoekmachine te krijgen. Voor een volledigere ervaring die meer overeenkomt met de desktopversie, kunt u de mobiele app voor Android of iOS krijgen.

Downloaden voor:

YouTube

Mobiele YouTube-zoekmachine

Wat we leuk vinden?

 • Vindt allerlei soorten video’s.
 • Bevat een beperkte modus.
 • Heeft filteropties om zoekopdrachten te verfijnen.
 • Ondersteunt veel talen.

Wat we niet leuk vinden

 • Veel van de filteropties ontbreken in de desktopversie.

YouTube is altijd een goede keuze om muziek te streamen, trending video’s te bekijken, op de hoogte te blijven van nieuwskanalen en meer. De mobiele versie van YouTube is identiek aan de desktopversie, op enkele uitzonderingen na. Wanneer u een zoekopdracht uitvoert op YouTube, krijgt u twee opties: kies ervoor om naar kanalen, afspeellijsten of alle inhoud te zoeken; en laat video’s zien die op elk moment zijn bijgewerkt of alleen die van vandaag, deze week, deze maand of dit jaar. Met de instellingen kunt u de beperkte modus inschakelen en de taal en locatie wijzigen. Er is een mobiele versie van YouTube die werkt op mobiele apparaten, maar er is ook een speciale app voor iOS en Android. Met de app kun je filteren op uploaddatum, aantal weergaven en beoordeling; type inhoud (film, video, afspeellijst, enz.); looptijd; en functie (4K, 3D, HR, live en meer).

Downloaden voor:

Twitter

Opties voor mobiele Twitter-zoekmachines

Wat we leuk vinden?

 • Bevat een geavanceerde zoekfunctie voor nauwkeuriger zoeken.
 • Toont trending zoekopdrachten.
 • Hiermee kunt u de resultaten op verschillende manieren sorteren en filteren.

Wat we niet leuk vinden

 • Moet inloggen om zoekopdrachten uit te voeren.

Hoewel Twitter voornamelijk wordt gebruikt als een microblogtoepassing, begint het te veranderen in een legitieme zoekmachine, vooral wanneer het vanaf je mobiele apparaat wordt gebruikt bij het zoeken naar het laatste nieuws of lokale evenementen. Vanwege het grote aantal gebruikers en het kleine aantal tekens voor berichten, wordt Twitter vaak veel sneller bijgewerkt dan typische nieuwsuitzendingen. U kunt een eenvoudige zoekopdracht uitvoeren om de beste Tweets of de nieuwste tweets te vinden. Er zijn ook instellingen die u kunt inschakelen om gevoelige inhoud te verbergen, Tweets in de buurt van uw fysieke locatie te vinden, woorden uit de resultaten uit te sluiten, Tweets alleen tussen specifieke datums te vinden en meer. De mobiele Twitter-pagina werkt in je browser, maar je kunt Twitter ook als app voor je Android-, Windows Phone- of iOS-apparaat krijgen.


Amazone

Amazon.com mobiele zoekmachine

Wat we leuk vinden?

 • Zoekt naar consumentenproducten.
 • Groot aantal filteropties.
 • Zoekresultaten kunnen op verschillende manieren worden gesorteerd.
 • Biedt leveringsdetails zonder toegang tot uw account.

Wat we niet leuk vinden

 • Toont gesponsorde berichten vóór organische berichten.

Zoek onderweg naar deals met Amazon. Dit is vooral handig wanneer u online en offline prijzen wilt vergelijken. Als je Amazon Prime hebt, kun je de zoekresultaten filteren om alleen Prime-geschikte items weer te geven. Er zijn ook talloze filteropties die voor elk zoekitem anders zijn. Wanneer u bijvoorbeeld op Amazon naar een flashstation zoekt, kunt u filteren op capaciteit, staat en merk. Met de mobiele zoekmachine van Amazon kun je ook artikelen vinden die morgen kunnen worden bezorgd, en kun je sorteren op prijs, klantbeoordeling en nieuwkomers. Open Amazon.com op je telefoon of tablet om de browserversie te downloaden, of download de Android- of iOS-app naar je apparaat voor extra functies, zoals omgekeerd zoeken om items te vinden met een afbeelding of streepjescode, en ingebouwde Alexa-ondersteuning.

DuckDuckGo

DuckDuckGo mobiele site in Chrome voor Android

Wat we leuk vinden?

 • Houdt uw zoekopdrachten op internet niet bij.
 • Veel filtermogelijkheden.
 • Zeer aanpasbaar.

Wat we niet leuk vinden

 • Het is rommelig in vergelijking met andere mobiele zoekmachines.

DuckDuckGo is een andere webzoekmachine zoals Yahoo Search en Google Search, maar het belangrijkste verschil is dat het gericht is op privacy. Deze mobiele zoekmachine houdt niet bij wat u op internet opzoekt. Een ander kenmerk is dat de mobiele versie van DuckDuckGo een enorme verscheidenheid aan filteropties ondersteunt. U kunt bijvoorbeeld de resultaten van webpagina’s beperken tot de resultaten die de afgelopen week zijn bijgewerkt en afbeeldingen van een bepaalde grootte of kleur, video’s van een bepaalde duur en meer vinden. Naast zoekopties zijn algemene instellingen, uiterlijkopties en andere details die u vanuit de instellingen kunt wijzigen. Om DuckDuckGo op je tablet of telefoon te gebruiken, open je de DuckDuckGo-website of gebruik je de app voor Android of iOS.