Skip to content

De achtergrond verwijderen in CorelDRAW

15 de augustus de 2021
coreldraw remove background 5c5b2901c9e77c0001566544

Wat te weten

 • Ga naar Bestand > Importeren en laad de bitmap in uw document. Klik en sleep een rechthoek waar u de bitmap wilt plaatsen.
 • Ga naar Bitmaps > Bitmap-kleurmasker, bevestig dat Verberg kleuren is geselecteerd, en vink het vakje aan voor het eerste kleurselectievak.
 • Selecteer de pipet onder de kleurselecties en klik op de achtergrondkleur die u wilt verwijderen. Klik Van toepassing zijn wanneer je klaar bent.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de achtergrond van een foto in CorelDRAW verwijdert met behulp van het gereedschap Bitmap-kleurmasker. De instructies zijn van toepassing op CorelDraw 2018.

Aanwijzingen voor het verwijderen van achtergronden in CorelDRAW

Dit is een gemakkelijke manier om een ​​afbeeldingsachtergrond te verwijderen.

 1. Open uw CorelDRAW-document en ga naar Bestand > Importeren om de bitmap te zoeken en in uw document te laden.

 2. De cursor verandert in een punthaakje. Klik en sleep een rechthoek waar u uw bitmap wilt plaatsen, of klik eenmaal op de pagina om de bitmap te plaatsen en pas later de grootte en positie aan.

 3. Ga met de bitmap geselecteerd naar Bitmaps > Bitmap-kleurmasker. Het koppelvenster voor het kleurenmasker voor bitmaps verschijnt.

 4. Bevestig dat Verberg kleuren is geselecteerd in de docker.

 5. Plaats een vinkje in het vakje voor het eerste kleurselectievak.

 6. Selecteer het pipetgereedschap onder de kleurselecties en klik vervolgens op de achtergrondkleur die u wilt verwijderen. Het kleurselectievak verandert in de kleur die u hebt geselecteerd.

 7. Klik Van toepassing zijn.

  CorelDRAW 2018-hulpmiddel voor kleurenmaskers

  Mogelijk merkt u dat er nog enkele randpixels achterblijven na het toepassen van de wijziging. Pas de tolerantie aan om ervoor te corrigeren door de tolerantieschuif naar rechts te verplaatsen om het percentage te verhogen en klik vervolgens op Van toepassing zijn.

 8. Om extra kleuren in de bitmap weg te laten, selecteert u het volgende selectievakje in het kleurselectiegebied en herhaalt u de stappen.

Achtergrond verwijderen in CorelDRAW

Tips

Als u van gedachten verandert, gebruikt u de knop Kleur bewerken (naast de pipet) om de weggevallen kleur te wijzigen. Of schakel gewoon een van de vakjes uit en klik op Van toepassing zijn opnieuw beginnen. Sla de kleurmaskerinstellingen in CorelDRAW op voor toekomstig gebruik door op de schijfknop op het koppelvenster te klikken.