Skip to content

De Apple-IBM-deal, vereenvoudigd

24 de juni de 2021
Apple IBM 56a62a0a5f9b58b7d0e03ad4

De recente samenwerking tussen Apple en IBM is een aangename verrassing voor de mobiele industrie als geheel. Deze stap heeft een groot potentieel voor de lange termijn en biedt kansen voor veel groei, zowel voor Apple-investeerders als voor het bedrijfsleven. In dit bericht leggen we deze unie en de impact die het waarschijnlijk zal hebben, in eenvoudige bewoordingen uit.

MobileFirst-benadering

Het MobileFirst-partnerschap tussen de 2 reuzen is gebaseerd op het combineren van hun individuele krachten om een ​​hoger doel te bereiken. IBM’s expertise met Big Data en back-end services, samen met Apple’s vaardigheden in het presenteren van intuïtieve ontwerpen voor zijn iPhone en iPad, zal zeker ten goede komen aan beide betrokken bedrijven. De iPad-verkoop vertoont de laatste tijd een lichte daling – deze gezamenlijke inspanning is duidelijk gericht op het terugbrengen van het apparaat naar de top van de hoop. Omdat ze krachtig en zeer intuïtief zijn en ook een groot genoeg scherm bieden, zijn iPads de beste keuze voor het uitvoeren van complexe taken, zoals het werken met analyse-apps, het weergeven en analyseren van gegevensgrafieken, enzovoort.

Concurrentie aanpakken

De belangrijkste rivaal van Apple, Google, doet het altijd goed in de markt. De nieuwe reeks smartphones, tablets en zelfs draagbare apparaten zijn behoorlijk gewild bij de massa. Sommige Microsoft Windows-apparaten doen het ook goed. Natuurlijk hoeft Apple zich geen zorgen te maken over zijn huidige marktpositie. Een deel van de reden voor de joint venture met IBM kan echter iets te maken hebben met de rest van de concurrentie.

Toonaangevend in ondernemingen

Apple heeft onlangs een geheel nieuwe lijn bedrijfsgerichte tablets uitgebracht. Daarnaast richt het zich ook op het maken van apps met oog voor het bedrijfsleven. IBM is een bedrijf dat een grote reputatie geniet. Het kan bogen op het aantrekken van alle topmensen in de branche, samen met uitgebreide ervaring in het bouwen van data-analysesystemen en serviceteams. Apple ziet IBM daarom als het beste bedrijf om zijn eigen expertise op het gebied van hardware en ontwerp van apparaten aan te vullen. Bovendien heeft IBM altijd een machtspositie gehad in het bedrijfsleven. Apple moet dit soort impact nog maken op de industriële sector. Door samen te werken met IBM zou IBM daarom kunnen uitgroeien tot een toonaangevende speler op de zakelijke markt.

Toename in verkoop

Het MobileFirst-programma richt zich zowel op de iPhone als op de iPad. Onnodig te zeggen dat dat laatste belangrijker zal zijn en dat apps en andere oplossingen zich scherper op dat apparaat zullen richten. Het zou echter niet betekenen dat de iPhone volledig naar de achtergrond zou verdwijnen. Er zouden zeker veel functies en oplossingen zijn die ook op de iPhone zijn gericht. Dit zal de verkoop van zowel de iPhone als de iPad ten goede komen, waardoor de totale omzet voor Apple toeneemt.

Bredere acceptatie van iOS

De adoptie van de iPad in de onderneming zal werknemers aanmoedigen om hun eigen gebruik van iOS-apparaten te vergroten. Sommige van deze medewerkers, die anders liever Android- of Windows Phone-apparaten hadden gezien, kunnen overstappen naar iOS. Apple werkt over het algemeen als een levensstijlverklaring – veel klanten die deze apparaten gebruiken, worden gezien als extreem technisch onderlegd en goed geïnformeerd over de nieuwste technologie. Degenen die op dit imago willen voortbouwen, zouden hun vrienden en contacten hoogstwaarschijnlijk aanmoedigen om ook naar iOS over te stappen.

Tot slot

Door de handen ineen te slaan met IBM, bereidt Apple zich duidelijk voor op het binnenhalen van enorme, tot nu toe ondenkbare kansen, vooral voor de zakelijke sector. Als alles volgens plan werkt, zou deze stap het hele landschap van technologie in ondernemingen, zoals we die nu kennen, kunnen veranderen.