Skip to content

De basis van de MiFi Mobile Hotspot

16 de juli de 2021
GettyImages 168351250 57b60dcc3df78c69096b3b86

U kunt een MiFi-apparaat gebruiken om een ​​ad-hocnetwerk te maken waarmee meerdere apparaten een gegevensverbinding op een mobiel netwerk kunnen delen. Mifi-apparaten bevatten ingebouwde modems en werken als mobiele hotspots of draadloze routers. MiFi is de merknaam voor draagbare apparaten van Inseego Corp, dat in 2016 zijn mobiele breedband-miFi-activiteiten verkocht.

MiFi-compatibiliteit

Inseego maakt verschillende modellen van MiFi-apparaten. Sommige zijn alleen verkrijgbaar bij bepaalde providers en sommige zijn wereldwijd:

  • MiFi 7730L Wereldwijde mobiele hotspot: Een eersteklas apparaat dat tot 24 uur batterijduur biedt na één keer opladen. Het omvat gelijktijdige dual-band wifi. Tot 15 Wi-Fi-clients kunnen tegelijkertijd verbinding maken.
  • MiFi 6630 Wereldwijde hotspot: verbindt maximaal 15 apparaten met LTE mobiele netwerken gedurende maximaal 20 uur op een enkele lading. Het bevat een ingebouwde power pack die externe apparaten oplaadt.
  • MiFi 5510 3G/4G intelligente mobiele hotspot: Wordt geleverd met een scherm dat het datagebruik weergeeft, wat handig is om overschrijdingskosten te voorkomen. Er kunnen maximaal 10 apparaten tegelijkertijd verbinding maken.

De apparaten zijn klein, sommige amper tien centimeter breed. Draadloze serviceproviders zoals Verizon en Sprint verkopen hun eigen merkversies van MiFi.

Hoe MiFi te gebruiken

Om een ​​MiFi-apparaat aan te sluiten op een mobiel netwerk, moet u doorgaans een servicecontract met uw mobiele serviceprovider instellen of bijwerken. Een MiFi heeft meestal een eigen dataverbinding van de mobiele serviceprovider. Het configureren van lokale draadloze ondersteuning en het verbinden van Wi-Fi-apparaten met een MiFi is vergelijkbaar met het verbinden met een draadloze router die u voor uw huis kunt kopen.

MiFi-beperkingen en problemen

Verbindingssnelheden die via een MiFi kunnen worden bereikt, zijn beperkt tot de snelheid van het mobiele netwerk. Wanneer meerdere apparaten tegelijkertijd de MiFi-verbinding gebruiken, kunnen de snelheden ook dalen omdat de MiFi de bandbreedte van zijn mobiele netwerkverbinding deelt met die verbonden apparaten. Draagbare hotspots zoals de MiFi hebben veel stroom nodig om te werken. Afhankelijk van het aantal apparaten dat u aansluit en uw gebruik, kan de levensduur van de batterij al dan niet voldoende zijn voor uw behoeften. De huidige MiFi-modellen kunnen echter een hele dag stroom leveren aan gemiddelde gebruikers die met tussenpozen verbinding maken voordat het apparaat moet worden opgeladen. Houd je mifi-gebruik in de gaten. Het gemak van het aansluiten van apparaten zoals laptops, die vaak grotere hoeveelheden data verbruiken dan smartphones, kan de data-abonnementsquota snel opgebruiken.