Skip to content

De beknopte handleiding voor hoe prepaidtelefoons (zonder contract) werken

19 de juni de 2021
GettyImages 968890206 c2876abc2387431da7e182db71dcd853

Prepaid-telefoons zijn mobiele telefoons met een maandelijkse service die niet op contractbasis is. In plaats daarvan koopt u de zendtijd en gegevens die u per maand nodig hebt. Als je een maand niet wilt kopen, kun je deze overslaan en de volgende maand verlengen als je wilt.

De basisprincipes van prepaid-telefoons

Prepaid-telefoons zijn net als de telefoons die met contracten worden geleverd. Afhankelijk van wat je bereid bent te betalen voor een telefoon, kun je iets eenvoudigs hebben, of je kunt de nieuwste en de beste (en de duurste) nieuwe smartphone hebben. De telefoon die je gebruikt, is helemaal aan jou. Waar prepaid telefoons verschillen van andere telefoons staat in het contract. In plaats van een maandelijks contract te hebben waaraan u zich voor 12 of 24 of meer maanden vastlegt, betaalt u elke maand vooruit voor uw mobiele telefoonservice en kunt u kiezen hoeveel gesprekstijd, sms’en en data u zich kunt veroorloven. Een ander cruciaal verschil tussen prepaid-telefoons en contracttelefoons is hoe u de telefoon aanschaft. U kunt een prepaid-abonnement krijgen van een provider zoals AT&T of T-Mobile, of u kunt ervoor kiezen om een ​​prepaid-telefoon te kopen bij een supermarkt of een grote winkelier. Vervolgens kiest u de dienst die u graag wilt hebben. Zoals je hieronder zult zien, zijn er tal van vervoerders beschikbaar.

Voordelen en nadelen van abonnementen zonder contract Contract

Er zijn tal van voordelen (en ook nadelen) aan het gebruik van een prepaid-telefoon, maar het voordeel dat de meeste gebruikers naar prepaid-telefoons drijft, is het feit dat er geen contracten en geen kredietcontroles zijn. Prepaid-telefoons zijn ook een uitstekende manier om de tijd die op een mobiele telefoon wordt doorgebracht te beheren, en daarom kiezen veel ouders ze voor hun kinderen. Een prepaid abonnement is beperkt. Wanneer je de prepaid minuten of data opgebruikt, moet je meer kopen. Voor ouders die tweens en tieners opvoeden, zorgt dit ervoor dat die kinderen aandacht besteden aan de hoeveelheid tijd die ze aan de telefoon besteden. Ja, het is mogelijk om onbeperkte prepaid abonnementen te krijgen. Ze zijn echter meestal net zo duur of duurder dan het abonnement van een gewone koerier. Aan de andere kant kunnen er limieten zijn aan het type telefoon dat u kunt gebruiken met een prepaid-abonnement, en de beschikbare telefoons kunnen duur zijn, vooral als u een telefoon wilt met alle mogelijkheden van de smartphones van vandaag. Dat betekent ook dat geen contracttelefoons vaak beperkte functies hebben; als u een goedkopere telefoon koopt, heeft deze mogelijk niet alle functies van een telefoon waarvoor u zou kunnen betalen via het contractsysteem van uw serviceprovider. Ten slotte hebben de meeste telefoons zonder contract beperkingen als het gaat om het overzetten van telefoonnummers naar verschillende providers. Sommige prepaid telefoons hebben ook nummers die niet meer geldig zijn zodra de prepaid tijd om is. Als je niet verlengt voordat de service verloopt, verlies je het telefoonnummer volledig (en worden er vaak extra kosten in rekening gebracht om een ​​nieuw nummer te krijgen).

Zijn prepaid-telefoons wegwerpbaar?

Je hebt waarschijnlijk geen contracttelefoons gehoord die wegwerptelefoons of brandertelefoons worden genoemd. En je zou deze telefoons als wegwerptelefoons kunnen beschouwen, maar de meeste mensen zullen niet elke keer een nieuwe telefoon willen kopen als ze minuten en data aan hun telefoonabonnement moeten toevoegen. De meeste mensen die ervoor kiezen om het abonnement zonder contract te gebruiken om hun telefoon voor een langere tijd te behouden; ze geven de voorkeur aan de flexibiliteit van een telefoondienst zonder contract.

Hoe prepaid telefoonkaarten werken

Prepaid telefoonkaarten zijn totaal verschillend van prepaid of niet-contract telefoons. Prepaid-telefoonkaarten kunnen voor elk geldbedrag worden gekocht en er is een beperkt aantal prepaid-minuten beschikbaar voor telefoongesprekken. Sommige prepaid-telefoonkaarten zijn herlaadbaar, andere zijn wegwerpbaar en bevatten vaak specifieke belinstructies en soms extra kosten voor gebruik. Deze kaarten kunnen alleen worden gebruikt met prepaid-telefoons als de telefoon belminuten heeft. Wanneer u een prepaid telefoonkaart gebruikt, gebruikt u uw prepaid minuten van uw abonnement zonder contract, evenals de tijd die op de telefoonkaart is geladen.

Welke providers bieden prepaid-abonnementen aan?

Bij het overwegen van een prepaid-telefoonabonnement, is de eerste vraag die opkomt welke providers prepaid-abonnementen aanbieden? Het antwoord is de meeste van hen. Van bekende providers tot lokale en regionale providers, u zult waarschijnlijk het prepaidabonnement kunnen vinden dat bij u past. iPhones zijn vaak verboden als het gaat om prepaid-abonnementen; Als u echter een iPhone gebruikt en u denkt dat een prepaid iPhone-abonnement geschikt voor u is, bieden veel van dezelfde leveranciers die service bieden voor andere telefoons ook service voor iPhones.