Skip to content

De beste 8 iPhone X Face ID verborgen functies

28 de juli de 2021
face id unlock 5ae06f60119fa800378520bd

Met Face ID kun je je iPhone X ontgrendelen door ernaar te kijken. Dezelfde technologie kan worden gebruikt om beveiligde Apple Pay-transacties te autoriseren, maar er is nog veel meer dat u kunt doen met Face ID. Met deze acht verborgen Face ID-functies wordt u een krachtige iPhone X-gebruiker. Vanaf de iOS 14.5-update kunnen gebruikers hun iPhones ontgrendelen met Face ID terwijl ze een gezichtsmasker dragen, met behulp van een Apple Watch. Met de Apple Watch en iPhone bij elkaar in de buurt, werp je een blik op je telefoon terwijl je een gezichtsmasker draagt. Je Apple Watch geeft je haptische feedback om te laten weten dat je iPhone is ontgrendeld.

Alarmvolume en schermhelderheid automatisch aanpassen

Zoals Face ID kan zien wanneer u naar het scherm kijkt, kan het enkele veelvoorkomende iPhone-functies verbeteren, zoals het gebruik van een alarm of het aanpassen van de helderheid van het scherm. Maar eerst moet u ervoor zorgen dat de optie Attentiebewuste functies is ingeschakeld.

 1. Selecteer in het hoofdmenu de Instellingen app.

 2. Selecteer Gezichts-ID en toegangscode.

 3. Voer uw toegangscode in.

 4. Schakelaar Aandachtsbewuste functies aan (groen).

Dit introduceert een aantal functies:

 • Als er een alarm afgaat en je kijkt naar het scherm, dan zal het volume van het alarm automatisch afnemen, omdat de telefoon weet dat hij je aandacht heeft.
 • Het scherm wordt tijdens gebruik niet gedimd om de batterij te sparen. Normaal gesproken wordt het scherm na korte tijd automatisch gedimd, maar als de telefoon ziet dat je hem nog gebruikt, blijft hij helder.

Voorvertoningen van meldingen ontvangen zonder het meldingscentrum te openen

Normaal gesproken zou u Berichtencentrum moeten openen om volledige voorbeelden van uw meldingen te zien. Met Face ID veilige gezichtsherkenning kunt u uw meldingsinstellingen wijzigen om u volledige meldingsvoorbeelden te geven zonder het Berichtencentrum te openen. Hier is hoe:

 1. Selecteer in het hoofdmenu de Instellingen app.

 2. Selecteer Meldingen.

 3. Selecteer Voorvertoningen weergeven.

 4. Selecteer Wanneer ontgrendeld. Wanneer u nu een melding op uw vergrendelingsscherm krijgt, kunt u eenvoudig naar uw telefoon kijken om de melding uit te breiden tot een volledig voorbeeld. U hoeft niet omhoog te vegen op het scherm om het te ontgrendelen.

Wachtwoorden automatisch invullen in Safari

Met Face ID is uw gezicht uw wachtwoord en u kunt dat wachtwoord gebruiken om u aan te melden bij websites in Safari. Als u automatisch ingevulde gebruikersnamen en wachtwoorden opslaat in Safari, kan Face ID die gegevens beveiligen en verifiëren via gezichtsherkenning. Dit gaat als volgt: Om deze functie te laten werken, moeten de gebruikersnamen en wachtwoorden van uw website zijn opgeslagen in Safari.

 1. Schakel eerst Safari Autofill met Face ID in. Ga naar Instellingen > Gezichts-ID en toegangscode. Schakel de Safari automatisch aanvullen schuifregelaar op aan (groen).

 2. Open Safari en ga naar een website waar u inloggegevens hebt opgeslagen.

 3. Selecteer het veld gebruikersnaam of wachtwoord. Wanneer het toetsenbord verschijnt, selecteer Wachtwoorden.

 4. Selecteer het gebruikersaccount dat u wilt gebruiken.

 5. Wanneer het Face ID-pictogram op het scherm verschijnt, plaatst u uw iPhone X om uw gezicht te scannen. Wanneer Face ID u verifieert, wordt uw wachtwoord toegevoegd. U kunt nu inloggen op de website met gezichtsherkenning.

Bepalen welke apps toegang hebben tot Face ID

Misschien wilt u niet dat elke app toegang heeft tot uw Face ID-gegevens. (U kunt ook bepalen welke apps toegang hebben tot andere gegevens.) U kunt als volgt de Face ID-toegangsinstellingen aanpassen. Apple deelt geen fotografische gezichtsscans met apps, alleen gecodeerde gegevens die van de scans zijn omgezet. Dat betekent dat er geen risico is dat een app toegang krijgt tot een gedetailleerd beeld van uw gezicht.

 1. Selecteer in het hoofdmenu de Instellingen app.

 2. Selecteer Gezichts-ID en toegangscode.

 3. Selecteer Andere apps.

 4. U ziet een lijst met alle apps die op uw iPhone zijn geïnstalleerd en die mogelijk om het gebruik van Face ID vragen. Om te voorkomen dat een app toegang krijgt tot Face ID, zet u de schuifregelaar uit (wit).

Gezichts-ID snel uitschakelen

U kunt Face ID op elk moment snel uitschakelen. Dit kan handig zijn in situaties waarin mensen u proberen te dwingen uw telefoon te ontgrendelen en gegevens te onthullen. Hier zijn twee manieren om Face ID uit te schakelen met eenvoudige knopopdrachten:

 • Houd de ingedrukt Kant knop en een of beide volumeknoppen tegelijkertijd. Hiermee wordt Face ID uitgeschakeld en wordt het scherm voor afsluiten / noodoproepen geopend. Om de telefoon te ontgrendelen, moet u uw toegangscode invoeren.
 • druk de Kant knop 5 keer snel achter elkaar. Hierdoor wordt de Emergency SOS-functie geactiveerd, die ook een luid alarmgeluid afgeeft. Selecteer Annuleren op het Emergency SOS-scherm en selecteer vervolgens Stop met bellen om het gesprek en de sirene te beëindigen. Face ID wordt ook uitgeschakeld.

Gezichts-ID uitschakelen met Siri

U kunt Siri ook gebruiken om Face ID uit te schakelen. U moet echter wel Siri-help ingeschakeld hebben om dit te laten werken.

 1. Zeg, zonder je telefoon te ontgrendelen, “Hé Siri, van wie is deze telefoon?”

 2. Siri geeft uw accountgegevens weer, inclusief een naam, foto en enkele contactgegevens. Hiermee wordt Face ID ook uitgeschakeld.

 3. Om de telefoon te ontgrendelen of Face ID in te schakelen, moet u uw toegangscode invoeren.

Maak Face ID sneller ontgrendeld

U kunt de tijd versnellen die Face ID nodig heeft om u te herkennen en uw iPhone te ontgrendelen. Deze instelling versnelt Face ID, maar maakt je telefoon ook minder veilig. De Aandacht vereisen instelling vereist dat u met uw ogen open naar de iPhone kijkt om deze te ontgrendelen. Als u het uitschakelt, kan Face ID het apparaat ontgrendelen wanneer u bewusteloos bent of slaapt.

 1. Selecteer in het hoofdmenu de Instellingen app.

 2. Selecteer Gezichts-ID en toegangscode.

 3. Schakel de Aandacht vereisen voor Face ID schuifregelaar op uit (wit).

Nauwkeurigheid Face ID verbeteren

Als Face ID u niet herkent en het toegangscodescherm verschijnt, voert u onmiddellijk uw toegangscode in. Face ID neemt de scan van uw gezicht die het niet heeft herkend en voegt deze toe aan de bestaande kaart van uw gezicht. Door de nieuwe scan aan het origineel toe te voegen, worden de herkenningsmogelijkheden verbeterd en is detectie onder vreemde hoeken of bij weinig licht mogelijk. Als Face ID u vaak niet correct identificeert, wilt u misschien een nieuwe gezichtsscan uitvoeren. Dit doe je door naar Instellingen > Gezichts-ID en toegangscode > Gezichts-ID resetten.