Skip to content

De beste audio-zoekmachines

5 de augustus de 2021
151596382 56a9fad55f9b58b7d000567d

Een audio-zoekfunctie is de beste manier om alle soorten audio-inhoud te vinden, van korte clips, geluidseffecten en interviews tot volledige nummers, audioboeken en podcasts. Het gebruik van een muziekzoekmachine of een andere geluidszoekfunctie is meestal vrij eenvoudig: voer een zoekterm in of blader door de lijst naar geluidsbestanden. Niet alle zoekmachines werken op dezelfde manier. DuckDuckGo en Dogpile zijn bijvoorbeeld handig voor het vinden van webpagina’s en afbeeldingen, en hoewel Google kan worden gebruikt om bestanden op internet te vinden, is er geen speciale audiozoeker.

Beste audio-zoekmachines

Met een audio-zoekmachine kunt u op internet naar geluiden zoeken en deze worden altijd bijgewerkt met nieuwe informatie.

Vind Geluiden

FindSounds zoekt op internet naar geluidseffecten, instrumentvoorbeelden en andere geluiden in verschillende formaten (bijv. MP3, WAV, AIF). U kunt zoeken op trefwoorden of op categorie naar geluidsbestanden bladeren. Er zijn directe downloadlinks naar de bestanden beschikbaar.

Audioburst

Screenshot van zoekresultaten voor Audioburst-geluid

Audioburst is buitengewoon uniek omdat je hiermee miljoenen minuten aan geluid van podcasts, tv- en radiostations kunt doorzoeken. Als u op zoek bent naar een snelle manier om recente nieuwsopnamen te doorzoeken op specifieke trefwoorden, dan bent u hier aan het juiste adres.

MP3Sappen

MP3Juices-website

MP3Juices is een gratis MP3-audiozoekmachine. Hiermee kunt u maximaal zeven bronnen selecteren om op geluid te zoeken: YouTube, SoundCloud, VK, Yandex, 4shared, PromoDj en Archive.org. U kunt de gevonden audio downloaden en streamen.

Luister notities

Screenshot van de luisternotities-website voor het zoeken naar audio

Listen Notes is een podcast-zoekmachine. Typ een woord of zin om een ​​audio-zoekopdracht uit te voeren in tientallen miljoenen podcastafleveringen en interviews.

Andere audio-zoekmethoden

Er zijn veel andere audio-zoekhulpmiddelen die niet noodzakelijkerwijs als zoekmachines worden beschouwd, zoals de hierboven genoemde, maar die u toch helpen om audio in vele vormen te vinden. Sommige muziekzoekmachines zijn bijvoorbeeld eigenlijk gewoon een verzameling audiobestanden, geen methode om op internet naar muziek te zoeken.

Achteruit zoeken naar audio

 • Shazam: een mobiele app waarmee u audio kunt zoeken op audio in plaats van op tekst. Met andere woorden, u kunt de app een geluid geven en deze de titel en meer informatie laten bepalen, zoals de artiest en mogelijk de songtekst, ideaal voor wanneer u een onbekend nummer moet identificeren.
 • Picard: platformonafhankelijke muziektagger die een functie voor het zoeken naar nummers biedt waarbij muziek alleen kan worden geïdentificeerd aan de hand van het geluid, zelfs zonder metadata.

Gespecialiseerde audiozoeksites

 • De vrije informatiemaatschappij: een paar honderd historische geluiden van de twintigste eeuw in mp3-formaat.
 • NASA Audio: zoek geluiden van NASA, zowel uit hun verzameling huidige missies als historische ruimtevluchten. Audio is onderverdeeld in categorieën zoals Beeps and Bites, Sounds of the Future, Shuttle en Station en Discovery.
 • Internet Archive’s Audio Archive: Miljoenen gratis audiobestanden zijn hier beschikbaar en worden regelmatig bijgewerkt. Bevat radioprogramma’s, mixtapes, podcasts, samples, audioboeken, nieuws en meer.
 • History.com-toespraken: luister naar honderden beroemde toespraken en andere audioclips die geschiedenis hebben geschreven.
 • SermonAudio: zoeken naar en streamen van MP3-preken.

Muziekservices streamen

 • Pandora: een van de meest populaire manieren om naar gratis en betaalde muziek te zoeken. Vindt audio gerelateerd aan de titels waarnaar u zoekt, zodat u uw eigen aangepaste muziekstations kunt maken.
 • iHeartRadio: geweldig voor het uitvoeren van een brede audiozoekopdracht om radiostations in de VS en Mexico te vinden.

Audioboek-websites

 • LearnOutLoud.com: zoek naar gratis audioboeken, MP3-downloads, podcasts en meer.
 • Project Gutenberg Audio Books: Vind audio in de vorm van klassieke boeken.
 • Storynory: Originele geluidsbestanden met betrekking tot audioboeken voor kinderen.

Torrent-websites zijn een andere manier om online audiobestanden te vinden. Het is moeilijk om ze aan te bevelen omdat het veel te gemakkelijk is om op auteursrechtelijk beschermde bestanden te stuiten, maar ze zijn een optie als je geïnteresseerd bent.