Skip to content

De beste manieren om uw smartwatch aan te passen

18 de juli de 2021
GettyImages 505453231 56fd60313df78c7d9ef9597a

Op zoek naar manieren om je wearable te verfraaien zodra deze uit de doos is? Van wijzerplaten tot verwisselbare horlogebanden, deze handleiding voor het aanpassen van smartwatches behandelt drie manieren om een ​​persoonlijk tintje aan uw technologie toe te voegen.

Schakel uw smartwatch-bandjes uit

Uw belangrijkste optie is het verwisselen van uw horlogeband, wat gemakkelijk of een beetje een uitdaging kan zijn, afhankelijk van het specifieke draagbare product dat u bezit. Als je bijvoorbeeld de Apple Watch Sport hebt gekocht met de rubberen sportband, ben je misschien op zoek naar een bandontwerp dat een beetje luxer is. Je kunt kiezen voor de geweven roestvrijstalen Milanese Loop-band (nu verkrijgbaar in zowel zilver als Space Black), de kalfslederen Classic Buckle-band of de gewatteerde Leather Loop-band. Bij de meeste Wear-smartwatches zou elke 22 mm-horlogeband moeten werken. Als je niet zeker weet of een bepaald horlogebandje compatibel is met je wearable, vraag dan de winkelier om meer informatie. Het vervangen van de horlogeband of horlogeband is ongeveer net zoveel als u kunt doen als het gaat om het aanpassen van een smartwatch vanuit een hardwarestandpunt, tenzij u helemaal opnieuw wilt beginnen en een nieuw product wilt kopen met een behuizing in een andere kleur.

Verander uw smartwatch-gezicht

Ga naar de juiste app store voor je smartwatch en zoek naar wijzerplaten. U kunt kiezen uit een groot aantal smartwatch-opties van derden als u een Wear-apparaat bezit. Er zijn een aantal prachtige keuzes van merken als Melissa Joy Manning, MANGO en Y-3 Yohji Yamamoto. Hoewel Apple momenteel geen wijzerplaten van derden ondersteunt, kunt u de afbeelding op het scherm van uw apparaat wijzigen in een aantal vooraf ingestelde opties. Aan de positieve kant kan Apple’s kleine selectie wijzerplaten worden aangepast met zogenaamde complicaties, zoals de toevoeging van weersinformatie of huidige aandelenkoersen. Bovendien kunt u een aangepaste wijzerplaat maken met foto’s die op uw iPhone zijn opgeslagen. Vergeet niet een diepe duik te nemen in het instellingenmenu van je smartwatch. Hier vindt u ook tal van opties voor softwareaanpassingen, van de manier waarop u waarschuwingen ontvangt tot schermhelderheid en geluid. Hoewel deze functies misschien onbeduidend lijken, kan de tijd nemen om ze naar uw wens aan te passen uiteindelijk resulteren in een product dat perfect is afgestemd op uw behoeften.

Smartwatch-complicaties installeren

U kunt uw horloge verder aanpassen met smartwatch-complicaties. Complicaties zijn extra functies die u aan uw wijzerplaat kunt toevoegen. U kunt bijvoorbeeld rekenmachines, takenlijsten en weersinformatie toevoegen. Er zijn ook meer geavanceerde, zoals de Spotify-complicatie, waarmee je de streaming-muziekservice vanaf je wijzerplaat kunt bedienen.