Skip to content

De beste webgebaseerde games voor iPhone

16 de juli de 2021
midsection of man playing games in mobile phone 720111889 5a8379ae6edd6500368f1242

De iPhone heeft gediend als een natuurlijk platform voor games sinds het apparaat voor het eerst op de markt werd gebracht. Een beetje tijdmoordenaar bij je hebben wanneer je het nodig hebt, heeft veel aantrekkingskracht. Hoewel de App Store van Apple duizenden games bevat die je kunt downloaden en uitvoeren op je iPhone, waren de opties in de begindagen van de iPhone wat beperkter. Dus ontwikkelden sommige ontwikkelaars games die in een Safari-venster konden worden uitgevoerd, met een formaat dat de look-and-feel van niet-webgebaseerde games nabootste voordat dergelijke games algemeen beschikbaar waren om te downloaden. Meer dan een decennium na de release van de iPhone bestaan ​​veel van die Safari-games nog steeds. Ze lijken misschien een beetje rudimentair, maar de meeste zijn gratis en, net als hun tegenhangers in de platform-app, tijdrovend. En als een toegevoegde bonus, hoeven de op Safari gebaseerde games niet te worden gedownload, wat handig is als je constant een probleem hebt met een vol geheugen op je apparaat.

Webgebaseerde spellen

Deze spellen hoeven niet te worden geïnstalleerd – richt gewoon de Safari-webbrowser van de iPhone naar deze sites en je bent klaar om te spelen!

  • Battlefleet – Een spel in Battleship-stijl.
  • MacMost Suite – Een suite van een dozijn spellen, waaronder solitaire, mijnenveger en Sudoku.
  • Mijnenveger – Klassieke tijdverspiller op het bureaublad.
  • Solitaire – Het bekende kaartspel.
  • Solitaire – Een andere versie van het kaartspel.
  • Vegas Hearts – Kaartspel in Vegas-stijl.
  • Video Poker – Net als in het casino, maar dan gratis!
  • Mastermind – Bordspel overgebracht naar het web.
  • Schaken – spreekt voor zich… hopelijk.

Installeerbare spellen

Sommige oudere games waren bedoeld voor side-loading in een gejailbreakte iPhone, bijvoorbeeld iPhone Doom – een versie van de populaire FPS Doom voor de iPhone. Hoewel installeerbare games populair waren in de begindagen van de iPhone, maken de strengere beveiligingsnormen van Apple (waardoor jailbreaken bijna onmogelijk wordt met moderne versies van iOS) en de wildgroei aan apps en games in de App Store, installeerbare games een overblijfsel uit de beginjaren van het apparaat.