Skip to content

De definitie en het gebruik van de opdracht “Converteren naar curven”

25 de juli de 2021
congratulations 673874581 5a57f1149802070037878dc0 6e213568fe7f496196352a40ce23e675

Een functie van software met vector-tekenmogelijkheden, a converteren naar curven tool converteert tekst naar vectorcurven of contouren. De resulterende afbeelding kan niet worden bewerkt met conventionele tekstgereedschappen, maar ze kunnen wel als vectorkunst worden bewerkt. Het eigenlijke lettertype is niet langer nodig om het document nauwkeurig te bekijken en af ​​te drukken.

Waarom tekst naar curven converteren?

Een ontwerper kan ervoor kiezen om tekst om te zetten in rondingen om de vorm van specifieke karakters in een logo, nieuwsbriefnaambordje of andere decoratieve tekst te veranderen om bepaalde artistieke effecten te bereiken. Het kan verstandig zijn om tekst naar curven te converteren wanneer u bestanden deelt met anderen die mogelijk niet dezelfde lettertypen hebben als u of wanneer het insluiten van lettertypen geen optie is. Andere redenen om te converteren zijn:

  • Als u kleur wilt toevoegen aan slechts een deel van een teken, moet u eerst naar curven of contouren converteren.
  • Hoewel de meeste lettertypen zijn ingesloten in een PDF-export, staan ​​enkele lettertypen insluiten niet toe.
  • Bij sommige drukprocessen, met name die waarbij op textiel wordt geprint, moet tekst worden omgezet in rondingen. Sommige signage-bedrijven vereisen ook dat tekst wordt omgezet.
  • Uw commerciële drukkerij kan het nodig hebben.

Waarom converteert u tekst niet naar curven?

Kleine stukjes tekst omgezet naar een logo of artistieke tekst is bijna altijd acceptabel. Het converteren van grote hoeveelheden tekst naar contouren kan echter meer problemen veroorzaken dan het voorkomt. Het is bijna onmogelijk om op het laatste moment wijzigingen aan te brengen in typen die zijn geconverteerd naar curven. Als het serif-type op een klein formaat is ingesteld, kan het converteren naar rondingen het uiterlijk van kleine schreefjes voldoende verdikken om op te vallen. Sommige mensen adviseren om alleen het schreefloze type te gebruiken bij het converteren naar curven, maar deze voorzorgsmaatregel is niet altijd mogelijk.

Voorwaarden voor het converteren van tekst naar vectorafbeeldingen

Hoewel CorelDRAW de term gebruikt: converteren naar curven, Adobe Illustrator gebruikt Schetsen maken. Inkscape verwijst naar dezelfde bewerking als: converteren naar pad of object naar pad. Om tekst naar curven te converteren, selecteert u eerst de tekst die u wilt converteren in uw vectorkunstsoftware en selecteert u vervolgens de juiste opdracht. Kromme, schetsen, en pad betekenen allemaal in wezen hetzelfde in illustratiesoftware. Telkens wanneer u tekst in een bestand naar contouren converteert, is het het beste om een ​​niet-geconverteerde kopie van het bestand te bewaren voor het geval u wijzigingen in de tekst moet aanbrengen.