Skip to content

De fout ‘Er is een netwerkwijziging gedetecteerd’ oplossen

9 de augustus de 2021
windowsservice 5c88903b46e0fb0001a0bf34

Google Chrome-gebruikers op Windows-computers krijgen af ​​en toe de foutmelding “Er is een netwerkwijziging gedetecteerd”. Het probleem kan een rem zijn op de productiviteit, maar het is over het algemeen geen groot probleem en heeft verschillende gemakkelijke en snelle oplossingen. Deze handleiding is van toepassing op Google Chrome op computers en laptops met Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 of Windows 7.

Wat veroorzaakt de fout ‘Er is een netwerkwijziging gedetecteerd’?

Het bericht verschijnt meestal wanneer de internetverbinding overschakelt van het ene netwerk naar het andere terwijl u een webpagina bekijkt of inhoud downloadt. Deze wijziging brengt de browser in verwarring en verstoort de huidige gegevensstroom.

De fout ‘Er is een netwerkwijziging gedetecteerd’ oplossen

Hoewel deze fout frustrerend kan zijn, kunt u deze meestal snel oplossen. Probeer de volgende benaderingen.

  1. Herlaad de pagina. Klik op de ronde knop boven aan het Chrome-venster om de pagina opnieuw te laden. Dit is vaak de snelste en gemakkelijkste oplossing. Het dwingt Google Chrome om de inhoud van de website opnieuw te downloaden met de nieuwe internetverbinding. Sommige webbrowsers verwijzen naar de herlaadfunctie als: verversen. Beide termen betekenen hetzelfde.

  2. Start Google Chrome opnieuw. Klik op de x in de rechterbovenhoek van het scherm en open vervolgens Google Chrome zoals u gewoonlijk doet. Als u niet zeker weet op welke webpagina u zich bevindt nadat u de browser opnieuw heeft opgestart, maakt u er een bladwijzer van voordat u het venster sluit.

  3. Herstart de computer. Dit is waarschijnlijk een van de meest aanbevolen technische tips in de geschiedenis, maar het is beroemd omdat het werkt. Een herstart van de computer vanuit het Windows Start-menu vernieuwt de internetverbinding en alle geopende apps.

  4. Ongewenste netwerken verwijderen. Uw Windows-apparaat probeert mogelijk verbinding te maken met te veel netwerken tegelijk. Een manier om dit op te lossen is door alle netwerken die je niet nodig hebt te verwijderen of te vergeten. Om dit te doen, open Instellingen > Netwerk & internet > Beheer bekende netwerken, verwijder ongewenste verbindingen door de netwerknaam te kiezen en selecteer vervolgens Vergeten. Om te zien welke internetverbindingen momenteel binnen bereik zijn en het conflict kunnen veroorzaken, selecteert u de internetten pictogram in de taakbalk van Windows 10. Verwijder al deze, behalve de internetverbinding die u gebruikt, met de bovenstaande methode.

  5. Start de modem en router opnieuw op. Koppel de apparaten handmatig los van de muur en wacht ongeveer vijf minuten. Sluit de apparaten weer aan en wacht een paar minuten totdat het netwerk online is. Start vervolgens de computer opnieuw op.

  6. Een Windows-update uitvoeren. Dit corrigeert vaak verschillende computerproblemen omdat het proces het systeem scant, nieuwe bestanden downloadt en bekende problemen oplost. Om een ​​Windows-update op Windows 10 uit te voeren, gaat u naar Instellingen > Update en beveiligingen selecteer Controleren op updates. Het kan even duren voordat een Windows-update is voltooid als u deze al een tijdje niet hebt uitgevoerd.

  7. Google Chrome bijwerken. Zoals bij de meeste webbrowsers werken ontwikkelaars Chrome regelmatig bij met beveiligingsverbeteringen, nieuwe functies en bugfixes. Om het bij te werken, klikt u op de Meer pictogram (de drie stippen in de rechterbovenhoek van het scherm) en selecteer vervolgens Google Chrome bijwerken. Als u deze optie niet in het menu kunt vinden, betekent dit dat de browser is bijgewerkt naar de nieuwste versie.

  8. Browsergeschiedenis verwijderen. Dit is een goede tip voor het oplossen van veel browsergerelateerde fouten en bugs. Klik op de Meer pictogram in de rechterbovenhoek en selecteer Instellingen > Geavanceerd > Browsergeschiedenis verwijderen > Verwijder gegevens.

  9. Spoel de DNS-instellingen. Markeer en kopieer ipconfig /flushdns naar het klembord en open vervolgens de Start menu en druk op Ctrl+V. Selecteer de Opdracht uitvoeren link die verschijnt. Het proces zou bijna onmiddellijk moeten worden voltooid.

  10. Probeer een andere internetbrowser. Download en installeer Microsoft Edge, Mozilla Firefox of een andere browser.