Skip to content

De fout ‘Er was een probleem met het resetten van uw pc’ oplossen

11 de augustus de 2021
there was a problem resetting your pc 86e596e364114dc2bacc19e1295c4ce4

Als u een probleem met Windows hebt dat te ingewikkeld is om handmatig op te lossen, kunt u proberen Reset deze pc te gebruiken. Het wordt verondersteld om Windows volledig opnieuw te installeren met slechts een paar klikken, en kan zeer nuttig zijn… als het werkt. Als Reset This PC niet kan worden uitgevoerd, krijgt u de foutmelding “Er is een probleem opgetreden bij het resetten van uw pc”, die er als volgt uitziet:

Je probeert duidelijk een ander probleem op te lossen met een reset maar de resettool zelf werkt niet eens! Zonder veel meer aan de hand dan een simpele mislukking om te starten, is het moeilijk om precies te weten waarom Reset deze pc niet goed startte. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt proberen. Reset Deze pc-fouten kunnen optreden op Windows 10 en Windows 8. De onderstaande aanwijzingen zijn van toepassing op beide besturingssystemen.

De fout ‘Er was een probleem met het resetten van uw pc’ oplossen

 1. Start uw computer opnieuw op en probeer het opnieuw (reset is anders dan opnieuw opstarten). Een eenvoudige herstart is gemakkelijk te proberen en lost vaak onverklaarbare problemen op. Dit is misschien alles wat u hoeft te doen.

 2. Voer Opstartherstel uit vanuit het menu Geavanceerde opstartopties (ASO). Dit zal proberen problemen op te lossen die voorkomen dat Windows wordt geladen, wat de reden kan zijn waarom Reset deze pc niet start.

  Opstartherstel in het menu Geavanceerde opties

  Om de “Er is een probleem opgetreden bij het resetten van uw pc”-fout bij Opstartherstel, moet u het ASO-menu openen. Als je daar bent, ga dan naar Problemen oplossen > Geavanceerde mogelijkheden > Opstartreparatie.

 3. Herstel systeembestanden met de opdracht sfc /scannow. Reset Deze pc probeert mogelijk enkele belangrijke Windows-bestanden te gebruiken die corrupt zijn, daarom ziet u deze fout.

  sfc scannow-opdracht in opdrachtprompt

  U moet hiervoor een opdracht uitvoeren, wat u kunt doen in een verhoogde opdrachtprompt vanuit Windows. Als u niet tot aan uw bureaublad kunt komen, gebruikt u de opdrachtprompt in het ASO-menu. Instructies voor beide methoden zijn beschikbaar in die link hierboven.

 4. Systeemherstel uitvoeren. Hiermee worden alle wijzigingen ongedaan gemaakt in Windows-bestanden die mogelijk de oorzaak zijn van de “Er is een probleem opgetreden bij het resetten van uw pc” fout. Zorg er wel voor dat u uw computer herstelt naar een punt voordat de fout begon.

  Windows 10 Systeemherstel-scherm

  Als u zich niet kunt aanmelden bij Windows om Systeemherstel uit te voeren, kunt u dit ook doen vanuit het ASO-menu via Problemen oplossen > Systeemherstel of vanaf opstartbare installatiemedia (zie de laatste stap hieronder).

 5. Herstel Windows Herstelomgeving. Als de WinRE-afbeelding om welke reden dan ook ontbreekt of beschadigd is, kan deze de “Er is een probleem opgetreden bij het resetten van uw pc” fout. Om het te repareren, opent u een verhoogde opdrachtprompt en voert u deze opdracht in: reagentc /disable

  reagentc opdracht uitschakelen in opdrachtprompt

  Start uw computer opnieuw op, open de opdrachtprompt opnieuw en voer deze opdracht in: reagentc /enable

  Deze oplossing is alleen relevant voor een zeer specifieke situatie, die mogelijk niets te maken heeft met de oorzaak van het probleem. Zorg ervoor dat u de andere bovenstaande stappen voltooit voordat u verdergaat met deze.

 6. Als u na het proberen van al deze suggesties nog steeds de “Er is een probleem opgetreden bij het resetten van uw pc”-fout, kunt u deze volledig omzeilen door Windows vanaf een schijf of een flashstation te installeren. Aangezien het vanaf het begin uw doel was om de hele schijf te wissen en Windows 10 of Windows 8 opnieuw te installeren, kunt u dit doen vanaf installatiemedia. Voor deze taak moet u Windows 10 of Windows 8 op een schijf of een flashstation hebben. U start daarmee op in plaats van op de harde schijf, zodat u de daar geïnstalleerde software kunt gebruiken om Windows opnieuw te installeren. Als u niet bekend bent met het opstartproces, leest u hoe u kunt opstarten vanaf een schijf of hoe u kunt opstarten vanaf een USB-apparaat.