Skip to content

De HTC Vive-headset instellen

15 de oktober de 2022
htcvive02 03fe266a968249ff83c4ff2797f34e3d

Wat te weten

 • Maak voldoende ruimte vrij in uw kamer voor een speelruimte van 2M x 2M.
 • Download Steam en installeer SteamVR.
 • Volg de instructies op het scherm voor het instellen van hardware en software.

Deze gids helpt u bij het instellen van uw HTC Vive virtual reality-headset.

Hoe stel je een Vive-headset in?

Je hebt een vrije ruimte nodig om de Vive te gebruiken en je hebt ook een Steam-account nodig.

 1. Monteer je vuurtoren-trackingsensoren in tegenovergestelde hoeken van je VR-speelruimte, idealiter met een diagonale ruimte van ten minste 6,5 voet ertussen. Zorg ervoor dat deze vrij is van meubels of mogelijke struikelgevaren en binnen het bereik van uw desktop-pc. Sluit vervolgens de stroomkabels aan op de Lighthouse-sensoren en schakel ze in.

  De Lighthouse-basisstations reageren slecht met reflecterende oppervlakken zoals spiegels, ingelijste afbeeldingen of glazen kasten. Zorg ervoor dat je ze uit de speelruimte haalt of bedek ze met iets niet-reflecterends tijdens het spelen en instellen van je Vive-headset.

 2. Als je het nog niet hebt, download Steam en installeer het. Na installatie log je in met een bestaand account of maak je een nieuw Steam-account aan.

 3. Zoek en installeer SteamVR.

  SteamVR-configuratiepagina.

 4. Sluit uw headset aan op de linkbox met zijn USB-, stroom- en HDMI-aansluitingen en sluit de linkbox vervolgens aan op uw desktop-pc met de HDMI- en USB-kabels. Sluit de voedingskabel aan op de linkbox. Schakel ook uw controllers in met de onderste centrale knop.

 5. Uw pc zal dan veel stuurprogramma’s voor de nieuwe apparaten installeren. Wacht tot dat is voltooid voordat u verdergaat. Je zou een groen lampje op beide controllers moeten zien als het klaar is.

 6. Start SteamVR op binnen Steam. Als u de optie krijgt, kiest u a Kamerschaal of een Alleen staand beleven.

  Staande SteamVR of ervaring op kamerschaal.

 7. Volg de instructies op het scherm om de controllers te oriënteren, de vloerhoogte in te stellen en – met behulp van een ruimte op kamerschaal – de grenzen van uw virtuele speelruimte in te stellen.

  Help-menu voor Vive-koppeling.

  Als je problemen ondervindt met een van de sensoren, controllers of headset, gebruik dan het SteamVR-optiemenu voor hulp bij het koppelen of detecteren. De stap voor het aanwijzen van een speelruimte op kamerschaal kan soms bijzonder kieskeurig zijn, vooral bij het definiëren van randen in de buurt van muren, dus het kan zijn dat u die stap een paar keer moet herhalen om het goed te doen.

 8. Van daaruit kunt u de headset opzetten en deze gaan gebruiken. Je kunt games kopen, installeren en spelen vanuit VR, of de standaard virtuele speelruimtes van Valve verkennen met verschillende omgevingen, items en games die je daar kunt spelen. U kunt ook de headset verwijderen en alle games of ervaringen kopen die u wilt spelen en deze installeren zoals u elke andere Steam-game zou doen voordat u de headset opzet om te beginnen met spelen.

Hoe lang duurt het om HTC Vive in te stellen?

Als je geen problemen ondervindt, zou je je Vive binnen 30 minuten moeten kunnen instellen. De eerste keer dat u dit doet, moet u echter enkele instellingen nogmaals controleren, en het installeren van software kan enige tijd duren, afhankelijk van uw pc en internetverbinding. Anderhalf uur uittrekken om alles op orde te krijgen is een goed idee, maar in sommige gevallen kan het wat langer duren. Als het echter eenmaal in gebruik is, zou je de volgende keer dat je wilt spelen alles in slechts een paar minuten moeten kunnen instellen.

Hoe start ik Vive?

Als je een VR-game of ervaring met je HTC Vive wilt gaan spelen, start je je pc en Steam op en selecteer je SteamVR in de rechterbovenhoek. Zolang al je Lighthouse-sensoren en -controllers zijn ingeschakeld, zouden ze allemaal automatisch moeten worden gedetecteerd en kun je je headset opzetten en beginnen met spelen.

Waarom werkt mijn HTC Vive niet?

Problemen met VR-hardware oplossen is niet eenvoudig. Zelfs een half decennium na de release van de HTC Vive kan het nog steeds frustrerende problemen hebben. Gelukkig zijn er zelfstudies en tal van handige handleidingen om u te helpen met uw specifieke problemen. De beste manier om erachter te komen wat uw probleem is, is door te zoeken naar het exacte probleem dat u heeft, aangezien u waarschijnlijk iemand anders zult vinden die het probleem is tegengekomen. Hier zijn echter een paar goede ideeën die het proberen waard zijn als u geen specifiekere hulp kunt vinden:

 • Start SteamVR opnieuw: als je SteamVR uitschakelt en weer aanzet, kun je vaak veel problemen oplossen waarbij je Vive niet werkt zoals bedoeld.
 • Start Steam opnieuw: Start Steam zelf opnieuw en start SteamVR opnieuw om te zien of dat werkt.
 • Start uw pc opnieuw op: Start uw pc opnieuw op en start Steam en SteamVR opnieuw. Dat kan soms elk probleem dat je hebt op de stoep zetten.
 • Controleer of de firmware is bijgewerkt: Controleer of de firmware op uw headset en controllers allemaal up-to-date is.
 • Installeer SteamVR opnieuw: verwijder SteamVR en installeer het opnieuw.

FAQ

 • Hoe stel ik HTC Vive-basisstations in?

  Begin met het aansluiten van de stroomkabels op de basisstations en wandcontactdozen, sluit vervolgens de basisstations aan en stel de kanalen in. Monteer de HTC Vive-basisstations diagonaal, in tegenovergestelde hoeken van de door jou aangewezen speelruimte, en zorg ervoor dat de voorpanelen naar het midden van de speelruimte zijn gericht. Verplaats of pas de basisstations niet aan na het instellen, anders moet je je speelruimte opnieuw instellen.

 • Hoe stel ik een HTC Vive Cosmos in?

  Ga naar de instellingenpagina van Vive en download het installatiebestand. Volg de installatie-instructies om het bestand te installeren en uit te voeren. Als je je Vive Cosmos VR-systeem naar een ander gebied verplaatst, moet je het installatieproces opnieuw uitvoeren.

 • Hoeveel ruimte heb je nodig voor een HTC Vive?

  Er zijn geen minimale afstandsvereisten voor een staande of zittende ervaring. Voor een opstelling op kamerschaal beveelt Vive echter een minimale oppervlakte van 6 ft. x 6 in. x 5 ft aan. Het is belangrijk dat uw speelruimte groot genoeg is zodat u in een diagonaal gebied van maximaal 16 ft kunt bewegen. x 14 inch.