Skip to content

De iPadOS-versiegids

22 de juli de 2021
Apple iPadOS Today View 060319 cbcc4376b9804009add9e38124218752

iPadOS is het besturingssysteem voor de enorm succesvolle tablets van Apple. iPadOS 13 was de eerste versie van het besturingssysteem en iPadOS 14 is de nieuwste. Krijg de details over elke versie.

iPadOS 14: opnieuw ontworpen widgets en een nieuwe Scribble-app

Vrijgelaten: 16 september 2020 De nieuwste versie van iPadOS bevat verschillende verfijningen aan de interface, opnieuw ontworpen apps en augmented reality. Het voegt ook meer privacy-informatie toe aan de App Store en levert een privacyrapport voor de websites die u bezoekt. Als je Airpods gebruikt, krijg je batterijmeldingen en kun je naadloos overschakelen van je iPad naar je iPhone en vice versa. Een coole nieuwe app genaamd Scribble zet handschrift om in tekst en je kunt je Apple Pencil in elk tekstveld gebruiken. U kunt ook krassen om te wissen en omcirkelen om tekst te selecteren. Apple’s Today View-widget is opnieuw ontworpen om meer informatie op uw startscherm te laten passen. Apps zijn verbeterd met zijbalken en vervolgkeuzemenu’s voor eenvoudigere navigatie. Wanneer u belt of gebeld wordt via uw iPhone, FaceTime en andere bel-apps, wordt de oproepinformatie weergegeven in een compact ontwerp dat heel weinig van het scherm in beslag neemt. De Berichten-app krijgt vastgezette gesprekken, inline antwoorden en de mogelijkheid om een ​​naam te typen om ze een direct bericht te sturen. Ten slotte zijn fietsroutebeschrijvingen en elektrische voertuigroutering handig toegevoegd aan Maps.

iPadOS 13: widgets, donkere modus, gebaren en meer

Apple Pencil en iPadOS 13-paneel

Vrijgelaten: 24 september 2019
Uiteindelijke versie: iPadOS 13.7 Met iPad OS 13 kun je meer apps tegelijk op het scherm plaatsen en is ook de nieuwe functie Pinned Widgets mogelijk. Dit besturingssysteem voegt ook verbeteringen toe aan Slide Over en Split View. Je kunt meerdere apps openen in Slide Over, waardoor je veel sneller kunt schakelen tussen de apps in de rechterkolom waar Apple ze in plaatst. Split View kan nu twee “Spaces” oproepen met dezelfde app, zodat je bijvoorbeeld , open twee Pages-documenten tegelijk. Er zijn hier ook verbeteringen voor de fraaie stylus van Apple, Apple Pencil. De latentie van het apparaat is verminderd, dus er is minder vertraging tussen het moment waarop je de tip op je iPad neerlegt en wanneer het scherm wordt beïnvloed. Er is ook een heel nieuw palet voor Apple Pencil in iPadOS 13, handig voor het opmaken van volledige documenten, en het vergroten van het scherm van je macOS Catalina-aangedreven Mac nuttiger. iPadOS 13 voegt nog een paar gebaren toe, specifiek afgestemd op tekstbewerking. U kunt nu met drie vingers knijpen om te kopiëren, met drie vingers spreiden om te plakken en met drie vingers vegen om ongedaan te maken. Dubbel knijpen met drie vingers en u kunt net zo gemakkelijk tekst knippen. De Safari-browser identificeert zichzelf nu bij webservers als een Mac, zodat u de eerste keer een voor de computer geoptimaliseerde website krijgt. Dit is een fantastische toevoeging voor degenen die web-apps zoals Google Docs of WordPress gebruiken. De langverwachte donkere modus is hier in iPadOS 13, en het is niet alleen het omkeren van kleuren. Het is vanaf de grond opgebouwd en geïntegreerd in het hele systeem. iPadOS 13 wordt geleverd met Apple Arcade, een premium game-abonnementsservice, een nieuwe Siri-stem, slimmere kaarten en manieren om je spullen met andere mensen te delen, verbeterde Notes en een geheel nieuwe Herinneringen-app, de mogelijkheid om lettertypen toe te voegen, privacygerichte Log in met Apple en nog veel meer.