Skip to content

De iPhone Music-app gebruiken

22 de juli de 2021
apple music app 56a536005f9b58b7d0db8568

De Muziek-app is de ingebouwde thuisbasis voor uw muziek op de iPhone, iPod touch of iPad. Hoewel er tal van apps zijn die muziek aanbieden, is de Muziek-app de enige die veel mensen nodig hebben. De informatie in dit artikel is van toepassing op iPhones met iOS 10 tot en met iOS 12.

Zoek een nummer of album in de iOS Music-app

Navigeren door de Muziek-app kan een beetje verwarrend zijn, maar als je er eenmaal handig mee bent, kun je gemakkelijk door je muziekbibliotheek bladeren totdat je het nummer, het album of de afspeellijst vindt waarnaar je wilt luisteren en erop tikt om af te spelen.

 1. Tik op het iPhone-startscherm op de Muziek app.

 2. Als de app niet wordt geopend op het bibliotheekscherm, tikt u op Bibliotheek onderaan het scherm.

 3. Selecteer een van de categorieën in de lijst—Afspeellijsten, artiesten, of Albumsom onder andere de muziekopties in uw muziekbibliotheek in die categorie te bekijken.

 4. Tik bijvoorbeeld op artiesten om een ​​lijst met muziekartiesten te openen. Tik op de naam van een artiest om nummers of albums te bekijken die je op je iPhone of in iCloud hebt staan. Tik op een album of nummer van de artiest.

  Selecties maken in de Muziek-app op iPhone

 5. Open op dezelfde manier een van de categorieën op het bibliotheekscherm.

Het bibliotheekscherm is het startscherm van de Muziek-app. Tik op om er op elk moment naar terug te keren Bibliotheek.

Een selectie afspelen

Muziek afspelen vanuit de Muziek-app:

 1. Zoek een nummer dat je wilt afspelen en tik op de naam van het nummer. Een balk onderaan het scherm verandert in de naam van het nummer met een Play/Pause en Next-bediening.

 2. Tik op de naam van het nummer onder aan het scherm om een ​​informatiescherm over het nummer te openen, samen met de traditionele bedieningselementen voor afspelen/pauzeren, vooruit en achteruit, en een volumeschuifregelaar.

 3. Tik op de 3-punt Meer icoon onderaan het scherm voor een pop-upvenster met opties.

 4. Optioneel, kies Verwijderen, Toevoegen aan een afspeellijst, of Nummer delen.

 5. Kraan Liefde of Afkeer om aan te geven of je het nummer leuk vindt.

  Nummeropties in Apple Music op een iPhone

Hoe de bedieningselementen werken

De bedieningselementen die beschikbaar zijn terwijl een nummer wordt afgespeeld, zijn de meeste mensen bekend en gemakkelijk op te pikken, zelfs als ze niet bekend zijn.

Scrub vooruit of achteruit in de voortgangsbalk

De voortgangsbalk onder het album of de songafbeelding laat zien hoe lang het nummer wordt afgespeeld en hoeveel tijd het nog heeft. Gebruik het om snel vooruit of achteruit te gaan in het nummer, een techniek die scrubben wordt genoemd. Om binnen een nummer te bewegen, houdt u de cirkel op de voortgangsbalk ingedrukt en sleept u deze in de richting waarin u wilt gaan.

Afspelen/Pauzeren en Vooruit en Terug

Gebruik de Play/Pause-knop (de grote tussen de Forward- en Back-knoppen) om het luisteren naar het huidige nummer te starten of te stoppen. De knoppen Vooruit en Terug gaan naar het volgende of vorige nummer.

Volume verhogen of verlagen

De balk onderaan het scherm regelt het nummervolume. Om het volume te verhogen of te verlagen, sleept u de schuifregelaar of gebruikt u de volumeknoppen die aan de zijkant van de iPhone zijn ingebouwd.

Shuffle

De knop met het label Shuffle op een album- of afspeellijstinformatiescherm speelt de nummers in willekeurige volgorde af. Tik erop om de nummers op het album of de afspeellijst waar je momenteel naar luistert in willekeurige volgorde af te spelen.

Voel je als een radiostation?

Als je op zoek bent naar iets anders, bekijk dan de radiostations op je iPhone. Kraan Radio onderaan het bibliotheekscherm en selecteer een van de radiostations op het scherm dat wordt geopend.

Radio-optie in Apple Music op een iPhone

Over Apple Music-abonnementen

Apple biedt een premium muziekstreamingservice die de keuzemogelijkheden in de Muziek-app uitbreidt tot 50 miljoen nummers plus je hele muziekbibliotheek. Na een gratis proefperiode zijn studenten-, individuele en gezinsabonnementen beschikbaar. Wanneer u zich abonneert op Apple Music, worden een aantal nieuwe pictogrammen toegevoegd onder aan het scherm van de Muziek-app:

 • Het Voor jou-scherm bevat muziek die Apple selecteert op basis van voorkeuren die je hebt gekozen toen je je aanmeldde voor Apple Music.
 • Browse bevat samengestelde muziek in Top 100-lijsten, Hot Tracks, Nieuwe muziek en andere categorieën.

Hoewel het streamen van muziek een wifi- of mobiele verbinding met internet vereist, heb je de mogelijkheid om zoveel nummers van Apple Music naar je iPhone te downloaden als je wilt, zodat je kunt luisteren wanneer er geen verbinding beschikbaar is.

Apple Music-app op een iPhone met de tabbladen Voor jou en Bladeren gemarkeerd

Instellingen voor de Muziek-app

Open Instellingen op de iPhone en kies Muziek om toegang te krijgen tot de EQ-bedieningselementen, volumelimieten, luistergeschiedenis, opslagoptimalisatie en automatische downloads. Hier kun je ook kiezen of je mobiele data wilt gebruiken voor muziek of dat je Apple Music wilt weergeven in de Muziek-app.

Muziek in de app Instellingen op een iPhone