Skip to content

De iTunes Season Pass begrijpen: wat het is en hoe u er een kunt kopen

10 de juli de 2021
GettyImages 1029147344 d1b0aea41a26474d9ce6618b52909de5

Je favoriete tv-programma’s kopen in de iTunes Store is eenvoudig en je bent niet beperkt tot het kopen van één aflevering per keer. Als je alle afleveringen van een seizoen in één keer wilt betalen en de afleveringen automatisch wilt laten bezorgen wanneer ze uitkomen, koop dan een iTunes Season Pass.

iTunes Season Pass uitgelegd

De seizoenspas is een minder bekende functie van iTunes waarmee kijkers een tv-programma ter waarde van een volledig seizoen kunnen kopen in de iTunes Store voordat alle afleveringen zijn uitgebracht (vaak voordat het seizoen zelfs maar is begonnen, hoewel voor sommige shows ook seizoenspassen beschikbaar zijn). nadat ze ook zijn uitgezonden). Met de Season Pass kunnen kijkers vooraf betalen voor de inhoud van het seizoen, vaak tegen een gereduceerde prijs, en de afleveringen vervolgens via de iTunes Store laten bezorgen zodra de afleveringen beschikbaar komen. Als het seizoen is begonnen wanneer je een seizoenspas koopt, worden alle momenteel beschikbare afleveringen automatisch gedownload. Latere afleveringen verschijnen in je iTunes-bibliotheek zodra ze worden uitgebracht, en je ontvangt e-mailmeldingen wanneer er een nieuwe aflevering uitkomt. Meldingen komen meestal de ochtend nadat de laatste aflevering op tv is uitgezonden. In sommige gevallen ontvangen mensen die een seizoenspas kopen wat downloadbare bonuscontent, zoals interviews achter de schermen en making-of-content.

Een seizoenspas kopen op iTunes

Als je klaar bent om een ​​seizoenspas te kopen, volg je deze stappen: Deze instructies zijn van toepassing op iTunes 6 en hoger.

 1. Open iTunes op een desktopcomputer.

 2. Om toegang te krijgen tot het TV-gedeelte, selecteert u het vervolgkeuzemenu en kiest u Tv shows. Dan klikken Winkel.

 3. Navigeer door de iTunes Store totdat je een seizoen vindt van een tv-programma waarin je geïnteresseerd bent. Als je op de overzichtspagina van een serie staat, kies dan een enkel seizoen.

 4. Zoek op de pagina voor het tv-seizoen naar een prijsknop om te zien of er een seizoenspas beschikbaar is. Als de knop de prijs voor de seizoenspas toont, klik dan op Seizoenspas kopen.

  De pagina van een tv-programma in iTunes met de knop Seizoenspas kopen gemarkeerd

 5. Log desgevraagd in op uw Apple ID.

 6. Wanneer de aankoop is voltooid, worden alle beschikbare afleveringen gedownload.

Een seizoenspas kopen op iOS

Het proces van het kopen van een seizoenspas op een iPhone of iPad is vergelijkbaar, maar je gebruikt een andere app om het te doen. Hier is hoe. Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 10.2 of hoger.

 1. Open de Itunes winkel app.

  Een iPad met de iTunes Store-app gemarkeerd

 2. Kraan Tv shows.

  De iTunes Store-app op een iPad met het gedeelte

 3. Navigeer naar het seizoen van de show die je wilt kopen.

 4. Scroll naar beneden in de beschrijving en zoek naar een kop die zegt: Seizoenspas. Als je dit ziet, is er een seizoenspas beschikbaar.

  De pagina van een tv-programma in de iTunes Store-app met de "Seizoenspas" kop gemarkeerd

 5. Druk op Prijs knop.

  De pagina van een tv-programma wordt geopend in de iTunes Store-app op een iPad met de prijsknop gemarkeerd

 6. Log in op uw Apple ID (of gebruik uw Touch ID) om de aankoop te voltooien.

Een seizoenspas kopen op een Apple TV

De Apple TV biedt een derde manier om een ​​seizoenspas in iTunes te kopen. Hier is hoe het te doen. Deze instructies zijn van toepassing op Apple TV’s van de vierde generatie en nieuwer, met tvOS 9 of hoger.

 1. Open de Tv-programma’s iTunes app op uw Apple TV.

  Het startscherm van een Apple TV met de iTunes-app TV Shows gemarkeerd

 2. Navigeer naar de show die je wilt kopen.

 3. Klik op de Seizoenspas kopen knop.

  Een tv-seriepagina op een Apple TV met de knop Seizoenspas kopen gemarkeerd

 4. Verifieer om uw aankoop te voltooien.

Afleveringen van de seizoenspas ophalen

Nadat je een seizoenspas hebt gekocht en er nieuwe afleveringen zijn uitgebracht, krijg je afleveringen op de volgende manieren:

 • Klik op de link in de e-mail die iTunes stuurt wanneer er een nieuwe aflevering beschikbaar is.
 • Ga naar Tv shows in iTunes, of de TV app op iOS of Apple TV en download de nieuwe aflevering.
 • Ga naar iTunes of TV > Gekocht > Tv shows op elk apparaat en download de nieuwe aflevering.

Net als andere iTunes-aankopen, verschijnen tv-seizoenen die je koopt met een seizoenspas in je iCloud-account en kun je ze later opnieuw downloaden.

‘Koop seizoenspas’ versus ‘Koop seizoen’

Kijk uit voor de Seizoen kopen knop, wat niet hetzelfde is als een seizoenspas. Als je het gebruikt, koop je alle momenteel beschikbare afleveringen van een seizoen, maar je moet apart betalen voor nieuwe afleveringen die later worden uitgezonden. Als u slechts één keer wilt betalen, moet u ervoor zorgen dat de koopknop leest Seizoenspas.

Een tv-programmapagina geopend in iTunes met de knop Seizoen kopen gemarkeerd