Skip to content

De juiste manier om Windows Media Player 12 te verwijderen of opnieuw te installeren

4 de augustus de 2021
GettyImages 1032622186 88cad71a36704230897d7d982a1b7698

Als Windows Media Player 12 zich misdraagt ​​en een simpele herstart — of het resetten naar de standaardconfiguratie — niet helpt, verwijder dan het programma en installeer het opnieuw vanaf uw computer. Deze procedure zou de Windows Media Player-fouten moeten oplossen als ze betrekking hebben op de integriteit van kernprogrammabestanden. In tegenstelling tot andere programma’s die u opnieuw kunt installeren, hoeft u Windows Media Player echter niet te verwijderen en hoeft u deze ook niet van een website te downloaden wanneer u deze wilt installeren. Schakel in plaats daarvan Windows Media Player uit in het hulpprogramma Windows-functies om het te verwijderen, of schakel het in om het weer aan uw computer toe te voegen. De procedure die we schetsen werkt voor alle momenteel ondersteunde versies van Windows Media Player en Microsoft Windows. Windows Media Player 11 werkte met Windows Vista; geen van beide blijft actief ondersteund door Microsoft.

Hoe Windows Media Player uit te schakelen

Windows Media Player 12 is opgenomen in Windows 10, Windows 8.1 en Windows 7. Het proces voor het uitschakelen van WMP is identiek in elk van deze versies van Windows.

  1. Open het dialoogvenster Uitvoeren met de Win+R snelkoppeling.

  2. Voer de in optionele functies opdracht.

  3. Zoek en breid de . uit Mediafuncties map in de Windows toepassingen raam.

  4. Verwijder het selectievakje naast Windows Media Speler.

  5. Klik op de Ja naar de vraag over hoe het uitschakelen van Windows Media Player andere Windows-functies en -programma’s kan beïnvloeden. Als u WMP uitschakelt, wordt Windows Media Center ook uitgeschakeld (als u het ook hebt geïnstalleerd).

    De Windows Media Player verwijderen via het hulpprogramma Windows-functies.

  6. Klik OK op de Windows toepassingen venster en wacht terwijl Windows Windows Media Player 12 uitschakelt. Hoe lang het duurt, hangt voornamelijk af van de snelheid van uw computer.

  7. Start je computer opnieuw op. U wordt niet gevraagd om opnieuw op te starten in Windows 10 of Windows 8, maar het is nog steeds een goede gewoonte om eraan te beginnen wanneer u Windows-functies uitschakelt of programma’s verwijdert.

Windows Media Player inschakelen

Om Windows Media Player opnieuw te installeren, herhaalt u de bovenstaande stappen, maar plaatst u een vinkje in het vakje naast Windows Media Speler in de Windows toepassingen raam. Als het uitschakelen van WMP iets anders heeft uitgeschakeld, zoals Windows Media Center, kunt u dat ook opnieuw inschakelen. Vergeet niet om uw computer opnieuw op te starten als u klaar bent met het installeren van Windows Media Player. De meeste Windows 10-computers worden standaard geleverd met Windows Media Player, maar als uw specifieke build dat niet heeft gedaan, kunt u Microsoft’s Media Feature Pack downloaden om dit in te schakelen. We hebben een lijst opgesteld met veelvoorkomende WMP-problemen met tips om ze op te lossen, evenals lijsten met WMP-plug-ins om de functionaliteit uit te breiden of alternatieve mediaspelerprogramma’s als u niet langer enthousiast bent over WMP.