Skip to content

De Kingston 7-in-1 platenspeler zet mijn slimme luidsprekers te schande

24 de juni de 2021
Electrohome2 e81d8aa2dd7f47e39cb34ea1524deab3

Belangrijkste leerpunten

  • Luisteren naar vinyl op de Electrohome Kingston 7-in-1 platenspeler van $ 199 was een welkome afwisseling van een constant audiodieet van slimme luidsprekers.
  • Ik hield van het uiterlijk van de Kingston, met zijn echt walnootontwerp en bronzen knoppen.
  • De Kingston bevat een fonograaf, cd-speler, AM/FM-radio, Bluetooth-ontvanger en meer.

Door de Electrohome Kingston 7-in-1 platenspeler te gebruiken, realiseerde ik me hoeveel ik heb gemist met digitale muziek. Ik luister al zo lang naar muziek van iTunes en andere diensten dat het tientallen jaren geleden is dat ik een naald op vinyl heb gezet. Toen ik met de Kingston een plaat van Billie Holiday begon te spelen, werd ik overweldigd door het diepe, rijke geluid. Ik voelde me alsof ik bij een live concert was. Plots klonk mijn Apple HomePod in vergelijking blikkerig. De Kingston is ook een prachtig ogende retro-machine die een leuke afwisseling is van de minimalistische slimme luidsprekerontwerpen van de afgelopen jaren. Het heeft een echt houten walnoot behuizing, geaccentueerd met bronzen knoppen en knoppen op het gezicht van de platenspeler. “In mijn oren klinken zelfs de beste slimme luidsprekers (zoals de Apple HomePod) lang niet zo goed als muziek ooit op echte stereosystemen.”

Je kunt vinyl niet verslaan

Ik ben geen audiofiel, maar ik ben oud genoeg om me de dagen te herinneren voordat de meeste muziek werd gecomprimeerd met verschillende schema’s zoals het MP3-formaat. Ik was blij om geluid van hogere kwaliteit in te ruilen voor het gemak van het kunnen streamen of downloaden van bijna elk beschikbaar nummer zonder gedoe. Maar in mijn oren klinken zelfs de beste slimme luidsprekers (zoals de Apple HomePod) lang niet zo goed als muziek ooit op echte stereosystemen. Serieuze geluidsnerds kunnen duizenden dollars uitgeven aan hoogwaardige audioapparatuur en arrays van luidsprekers. Ik was niet klaar om in een volledige hifi-installatie te springen, omdat ik dol ben op de eenvoud en het compacte ontwerp van slimme luidsprekers. De Kingston leek het perfecte compromis, want het is een alles-in-één apparaat dat allerlei soorten muziekformaten afspeelt. De Kingston is enorm in vergelijking met de meeste slimme luidsprekers van 12,25 x 17,3 x 13,5 inch. Maar hij is bescheiden van formaat in vergelijking met een ouderwetse hifi-installatie. Ook, in tegenstelling tot het moderne elektronica-ontwerp dat lelijkheid lijkt te verbergen door zoveel mogelijk op te gaan in de achtergrond, was de knappe walnoothouten behuizing van de Kingston bedoeld om bewonderd te worden.

Kies uw formaat

Je hebt keuze te over als het gaat om invoeropties voor de Kingston. Het heeft een fonograaf, cd-speler, AM/FM-radio, Bluetooth-ontvanger, USB-weergave en aux-ingang. Hiermee kunt u opnemen op een USB-stick vanaf de fonograaf, cd, radio en Bluetooth. In tegenstelling tot slimme luidsprekers die zijn uitgerust met Alexa, kun je de Kingston niet zomaar vertellen welk nummer hij moet spelen. Je zult zelf aan de besturing moeten prutsen. Er zijn twee knoppen aan de linker- en rechterkant van het gezicht, één voor volumeregeling en één voor bronafstemming. De cd-lade bevindt zich ook op de voorplaat naast knoppen voor afspeelbediening, EQ-instellingen, Bluetooth-koppeling en opnamefuncties. De installatie was eenvoudig en ik had geen probleem om de Kingston via Bluetooth met mijn iPhone te verbinden. Toen ik een plaat opzette, was ik meteen onder de indruk van de geluidskwaliteit. De audio vulde mijn woonkamer met geluid op een manier die geen enkel slim apparaat had.

Electrohome beweert dat de houten behuizing van de Kingston de geluidskwaliteit verbetert. “Ik ben geen audiofiel, maar ik ben oud genoeg om me de dagen te herinneren voordat de meeste muziek werd gecomprimeerd met verschillende schema’s zoals het MP3-formaat.” Na vele jaren naar digitale muziek te hebben geluisterd, werd ik ook getroffen door de warmte van het geluid dat uit een plaat komt. De kleine onvolkomenheden als de naald de groeven van het vinyl volgt, maken elke luistersessie uniek. Het geluid van de Kingston was niet zo indrukwekkend toen ik via Bluetooth naar het apparaat streamde. Het was echter handig om die optie te hebben, vooral omdat het opbouwen van een platencollectie duur kan zijn en veel ruimte in beslag kan nemen. De muziek van mijn lokale FM-zender klonk ronduit afschuwelijk, maar ik wijt dat meer aan de uitzending dan aan een fout van de Kingston. Met $ 199 is de Kingston duurder dan veel slimme luidsprekers zoals de Apple HomePod mini. Maar het is een welkome upgrade in geluidskwaliteit van slimme luidsprekers en een perfecte aankoop voor diegenen die willen spelen met vinyl-opnamen en toch de mogelijkheid hebben om streaming muziek af te spelen.