Skip to content

De lijst met exclusieve games voor de PS5

9 de juli de 2021
Kenatrailer c3260ddd4c83447cb3ff119d7e772750

Playstation 5 zou voor de feestdagen van 2020 in de schappen moeten liggen; hier is een alfabetische blik op welke spellen je erop kunt spelen zodra het aankomt. Het is niet bevestigd dat alle titels beschikbaar zijn zodra de PS5 wordt gelanceerd; alleen dat ze op een gegeven moment beschikbaar zullen zijn voor de console. Sommige titels zullen volledig exclusief zijn voor de PS5, terwijl andere slechts een korte tijd exclusief (getimed) zullen zijn. Alle niet-bevestigde titels geven aan dat er op dit moment onduidelijk is of de games al dan niet beschikbaar zullen zijn op rivaliserende Xbox Series X.

Astro’s speelkamer (volledig exclusief)

Exclusief voor PS5, deze demo-controllergame wordt vooraf geladen met de console. Deze game is een vervolg op Astro Bot Rescue Mission. Ontworpen om de nieuwe Dual-Sense-controller voor PS5 te demonstreren, kun je de verschillende haptische sensaties ontdekken terwijl Astro rent, stuitert en zelfs worstelt door zand. Het is niet verbazingwekkend, maar het is een leuke 3D-manier om te wennen aan de mogelijkheden van de nieuwe controller.

Bugsnax (exclusief getimed)

Ben je dol op Animal Crossing? Maak je klaar om van Bugsnax te houden, waar je voornamelijk speelt als tweevoetige dieren die veranderen in het snackvoedsel dat ze eten. Klinkt leuk en grillig, maar als je je realiseert dat de bugsnax die je probeert te eten ooit ook mensen waren, geeft dit dit gezinsvriendelijke spel een beetje een psychologische horrorwending.

Deathloop (exclusief onbevestigd)

Fans van het tv-programma Lost of de film Groundhog Day zullen een griezelig vergelijkbaar soort premisse vinden in Deathloop, dat zich afspeelt op een chaotisch eiland waar je vastzit in een tijdloop. Voeg daar een jaren 70-flair aan toe en je zult merken dat je doelen neerschiet, moordenaars afweert en het gevoel hebt dat Quentin Tarantino zich ergens om de hoek moet verstoppen.

Destruction AllStars (volledig exclusief)

Racefans! Moe van dezelfde oude racegames? Laat je vervolgens meevoeren naar de wilde racewereld waar, als Fortnite, Twisted Metal en Rocket League samen een baby kregen, dit het geanimeerde resultaat met grote ogen is. Het is echt futuristische voertuiggevechten op zijn best, met het altijd bevredigende doel om zoveel mogelijk auto’s te vernietigen.

Ghostwire (exclusief onbevestigd)

Tokio is overspoeld door dodelijke bovennatuurlijke krachten en jij behoort tot de 1 procent van de overlevenden die overblijven om de paranormale dreiging te bestrijden. Ontrafel het mysterie achter de massale verdwijning en vind wat fris nieuw plezier in het domste spel aan deze kant van Onmyōdō.

Godfall (exclusief getimed)

Vijf wapenklassen, veel plunderingen en hoofden afhakken, en de wetenschap dat jij de laatste van de Valoriaanse ridders bent met een legendarisch harnas. Regisseur Keith Lee combineerde plunderingen met melee-gevechten van derden voor non-stop actie op basis van vaardigheden. Het beheersen van gevechten is een groot deel van deze bevredigende ervaring, maar het vinden van buit heeft, zoals altijd, zijn eigen unieke beloningen.

Vaarwel Volcano High (exclusief getimed)

Combineer een Netflix-dinosaurusdrama voor tieners met anime-gameactie en je hebt Goodbye Volcano High, waar je Fan door hun laatste jaar van de middelbare school leidt. Er zitten talloze minigames in om veranderende omstandigheden, liefde en verbanden met het leven te illustreren.

Gran Turismo 7 (volledig exclusief)

Welkom thuis, Gran Turismo-fans. Race-enthousiastelingen zullen niet teleurgesteld zijn met dit achtste deel in de serie, dat naar verluidt VR bevat. Haal je verlanglijstje tevoorschijn: hoewel er niet echt veel bekend is over wat er in de game zit, zijn de verwachtingen hoog voor meer kracht, meer realistische schade en betere bediening in de game.

Horizon: Forbidden West (volledig exclusief)

Het verhaal van Aloy gaat verder in een verre toekomst Amerika vol met levensechte (en sommige gigantische) dieren, vijanden, semi-herkenbare oriëntatiepunten en zowel onderwater- als landavonturen. Goed gespeeld, Sony en Guerrilla Games.

Jett: The Far Shore (exclusief getimed)

Achtervolgd door vergetelheid? Bouw een toekomst met Mei op een mythische oceaanplaneet waar je de enorme onbekenden van de ruimte kunt verkennen en tegenstanders te slim af bent in een interstellair avontuur.

Kena: Bridge of Spirits (exclusief getimed)

Dit verhaalgestuurde avonturenspel maakt gebruik van Pixar-achtige animatie om een ​​wereld van geesten metgezellen te creëren om spelers te helpen reizen met Kena, een jonge geestengids op een zoektocht om de ondergang van een dorp te begrijpen. Stel teams samen, verken een ooit majestueuze wereld en vecht tegen geesten die je succes blokkeren.

Little Devil Inside (exclusief getimed)

Als dromerig en artistiek jouw esthetiek is, probeer dan deze eigenzinnige game op maat. Oorspronkelijk een Kickstarter-campagne die zich een weg naar Sony’s hart worstelde, draait het spel om een ​​wereld vol atmosferische contrasten, vijandige missies en uitdagende overlevingsreizen. Er is geen betere ‘kleine motor die zou kunnen’-game die er is.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (volledig exclusief)

Als een enkele game Sony over de rand zou kunnen brengen in termen van consoleverkoop ten opzichte van de Xbox, dan is dit het wel. Beweeg over, Peter Parker, en maak plaats voor Spider-Man Miles Morales als hij volwassen wordt en een misdaadsyndicaat opneemt in een David vs Goliath-verhaal dat aantoonbaar boeiender is dan de originele Spiderman. Stop met al ons geld aan te nemen, Sony!

Oddworld: Soulstorm (exclusief getimed)

Abe van Oddworld is terug en het lot van een heel volk is aan jou! Deze voortzetting van Oddworld uit 2014 is ook een heruitvinding van Oddworld: Abe’s Exoddus. Als je tegen het establishment bent, bereid je dan voor om Abe te helpen zijn uitgehongerde Mudokons door talloze avonturen te leiden, op zoek naar het Soulstorm-brouwsel.

Project Athia (exclusief getimed)

Vecht tegen eenogige monsters en vurige draken, spring over bergen en waag je met Athia in het onbekende. Fans van buitenaardse avonturen zullen genieten van de verwrongen en onheilspellende reis die Athia maakt in dit fantasie-actiespel.

Ratchet & Clank: Rift Apart (volledig exclusief)

Strafe schieten, springen, platformen heeft niets op de kloven die een belangrijk onderdeel van dit spel zijn. Ratchet & Clark kunnen van hier naar daar en weer terug reizen, ook tussen compleet nieuwe werelden, dus bereid je voor op een leuke, explosieve rit door planeten en avonturen.

Retour (volledig exclusief)

Levensechte beelden, een filmisch gevoel en een verhaallijn die doet denken aan Groundhog Day geeft je Returnal, waar je het opneemt tegen demonische wezens en spinnen op een buitenaardse planeet die lijkt te veranderen elke keer dat je sterft. Maak je klaar voor een test van je gezond verstand.

Solar Ash (exclusief getimed)

De leegte roept. Dit vreemd gestileerde semi-anime 3D-avontuur belooft enorme vijandelijke ontmoetingen, wilde snelle traversal, mysterie en vertederende personages. Beantwoord je de oproep?

Stray (exclusief getimed)

Mauw! Kattenliefhebbers zullen dit spel niet kunnen weerstaan, met een avontuurlijke kat die een oud mysterie moet ontwarren om de weg naar huis te vinden. Stay is een third-person kattenavontuur waarin spelers door een onwelkome omgeving kunnen zwerven op zoek naar ontsnapping. Sony trekt echt aan de harten met deze en we spinnen er gelijk mee.