Skip to content

De mappenlijst sorteren in Windows Mail

17 de augustus de 2021
woman looking through files close up 200019915 001 57c35ee73df78cc16ea55a4e

Als u de volgorde wilt wijzigen waarin mappen in Windows Mail worden weergegeven, is de kans groot dat u alleen in die mappen hebt gesleept om te zien dat ze terugkeren naar hun oorspronkelijke positie. Windows Mail is nogal koppig over de standaard alfanumerieke mapvolgorde.

De sorteervolgorde van uw mappen wijzigen

U kunt de persistentie van Windows Mail voor u laten werken. Hier is een manier om de sorteervolgorde van uw mappenlijst te wijzigen en ervoor te zorgen dat deze blijft plakken:

  1. Zoek de map die u bovenaan wilt hebben.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram in de mappenlijst.
  3. Selecteer Hernoemen uit de menukaart.
  4. Neerzetten 0 – voor de bestaande naam. Als de map bijvoorbeeld wordt genoemd Reizen, zorg ervoor dat de nieuwe naam luidt 0 – Reizen.
  5. Klik OK.
  6. Zoek de map die u als tweede in de lijst wilt hebben en laat de naam voorafgaan met 1 – . Als de map bijvoorbeeld momenteel de naam Winkelen, verander het in 1 – Winkelen.
  7. Ga op deze manier door voor alle mappen.
  8. Als u meer dan 10 mappen heeft of een map tussen twee bestaande mappen wilt invoegen, profiteer dan van een andere bijzonderheid van het sorteren van mappen in Windows Mail: Een map met de naam 10 – Persoonlijke projecten komt na een map met de naam 1 – Werk, maar vóór een map met de naam 2 – Familie. Windows Mail kijkt altijd naar de twee cijfers in 10 en verder als gescheiden — dat wil zeggen, a 1 en een 0, niet een 10, op ongeveer dezelfde manier als 1a en 1b.

Herstel uw numerieke sortering

Als de lijst met mappen niet synchroon lijkt met uw numerieke sortering, vouw deze dan samen door op de teken naast de hoofdmap en vouw deze vervolgens opnieuw uit.