Skip to content

De modus Niet storen van Alexa gebruiken?

21 de juli de 2021
3Amazondevices 2bf59854e64241dfb838e4a6d21f0b27

Ben je het zat om Alexa je over verschillende dingen te horen vertellen? Je kunt de Alexa Do Not Disturb-modus activeren om te voorkomen dat ze je waarschuwingen geeft tijdens bepaalde tijdsbestekken. Met de modus kunt u het volgende blokkeren:

 • Alle inkomende meldingen
 • Alle aankondigingen
 • Alle inkomende oproepen

De modus blokkeert geen vooraf geplande alarmen en timers; je moet die apart uitschakelen als je niet wilt dat ze je onderbreken. De functie Niet storen is ontworpen om op elk apparaat met Alexa te werken. U kunt de modus echter niet zo instellen dat deze tegelijkertijd op alle apparaten in uw account werkt; je moet het afzonderlijk activeren in de instellingen van elk apparaat om dat doel te bereiken.

Schakel Alexa’s Do Not Disturb-modus voor één keer in

U kunt een enkele instantie van Do Not Disturb instellen met behulp van de Alexa-app of door rechtstreeks met Alexa te praten. Om de modus met uw stem in te schakelen, geeft u het commando “Alexa, schakel Niet storen inZe zal antwoorden met “Ik zal je niet storen”, zodat je weet dat ze je heeft gehoord. Om de modus in plaats daarvan in te schakelen met de app, open je de Alexa-app en volg je deze stappen:

 1. Druk op hamburgermenu in de linkerbovenhoek van het scherm.

 2. Kraan Instellingen.

 3. Kraan Apparaat instellingen.

 4. Zoek en tik op het apparaat waarop u de modus wilt instellen.

 5. Scroll naar beneden en tik op Niet storen.

 6. Verplaats op het scherm Niet storen de schuifknop naar Aan.

  Screenshots die laten zien hoe je Do Not Disturb inschakelt in de Alexa-app.

 7. Niet storen is nu ingesteld op het door u geselecteerde apparaat. Volg dezelfde stappen en schuif de schuifknop Gepland naar de Uit positie om de modus uit te schakelen.

De modus Niet storen van Alexa plannen

Als je Alexa regelmatig op hetzelfde moment stil wilt houden, kun je de modus Niet storen plannen met de Alexa-app. Niet storen-schema’s moeten worden ingesteld voor dagelijkse gebeurtenissen. U kunt ze niet aanpassen om bijvoorbeeld alleen op weekdagen te werken. Het is elke dag of helemaal geen. Om een ​​geplande Niet storen-tijd in te stellen, open je de Alexa-app en volg je deze stappen:

 1. Druk op hamburgermenu in de linkerbovenhoek van het scherm.

 2. Kraan Instellingen.

 3. Kraan Apparaat instellingen.

 4. Zoek en tik op het apparaat waarop u de modus wilt instellen.

 5. Scroll naar beneden en tik op Niet storen.

 6. Op het scherm Niet storen, naast gepland, verplaats de schuifknop naar de Aan positie.

  Planningsopties voor Niet storen

 7. Naast Begin, tik op de tijd. Gebruik de meegeleverde klok om het uur en de minuut te selecteren waarop Niet storen moet beginnen. Vergeet niet AM of PM te selecteren. Kraan OK.

 8. Naast Einde, tik op de tijd. Gebruik de meegeleverde klok om het uur en de minuut te selecteren waarop Niet storen moet eindigen. Vergeet niet AM of PM te selecteren. Kraan OK. Alexa zal je niet storen tijdens geplande uren, behalve voor vooraf ingestelde alarmen en timers. U kunt tijdens geplande uren nog steeds muziek afspelen of naar andere audio luisteren.

De modus Niet storen in- of uitschakelen

Net zoals het inschakelen van de modus, kunt u de modus mondeling of via de app uitschakelen.

 • Spraakopdracht: Om de modus verbaal uit te schakelen na een enkele instantie, geeft u gewoon het commando, “Alexa, schakel Niet storen uit.” Ze zal antwoorden met “Niet storen is nu uitgeschakeld.”
 • Alexa-app: Om de modus uit te schakelen met de app, ga terug naar Apparaat instellingen. Tik op het apparaat dat in gebruik is, tik op Niet storenen verplaats vervolgens de schuifknop naar de Uit positie.