Skip to content

De standaard lettertype-opties van Gmail wijzigen

14 de september de 2021
gmail icon 5b101d76ba6177003d066279

Wat te weten

 • Selecteer in Gmail de Instellingen versnelling, Kiezen Alle instellingen bekijken, en ga dan naar de Algemeen tabblad.
 • Onder de Standaard tekststijl sectie, selecteer de Lettertype vervolgkeuzemenu en kies een nieuw lettertype.
 • Gebruik de Maat en Kleur vervolgkeuzemenu’s om andere wijzigingen aan te brengen. Selecteer Wijzigingen opslaan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de standaardlettertype-opties van Gmail kunt wijzigen. Het bevat informatie over het maken van on-the-fly wijzigingen met behulp van de opmaakbalk onder aan het compositievenster.

De standaard tekstinstellingen van Gmail wijzigen

Met de standaard tekstopties van Gmail kunt u uw bericht overbrengen. Als u wilt dat uw communicatie wat meer pit bevat, wijzigt u de tekstopties in iets dat beter bij uw persoonlijkheid past. Doe het voor een individueel bericht of wijzig de standaardinstellingen, zodat Gmail elke keer uw voorkeuren gebruikt. Gebruik de algemene instellingen van Gmail om de standaardtekst te wijzigen die Gmail gebruikt bij het opstellen van e-mailberichten. Wanneer u de instellingen wijzigt, kiest u het lettertype, de grootte en de kleur van de tekst. Nadat u uw wijzigingen hebt opgeslagen, gebruikt elke e-mail die u verzendt die stijlen, tenzij u ze opnieuw wijzigt.

 1. Gmail openen. Selecteer in de rechterbovenhoek de Instellingen (tandwiel icoon.

 2. Kiezen Alles zien Instellingen.

  De knop

 3. Selecteer de Algemeen tabblad.

  Gmail-instellingen met het tabblad Algemeen gemarkeerd

 4. Onder de Standaard tekststijl sectie, selecteer de Lettertype uitklapmenu helemaal links en kies een nieuw lettertype. Sans Serif wordt standaard gebruikt.

  Gmail-instellingen met de tekstopties gemarkeerd

 5. Selecteer de Maat vervolgkeuzemenu aan de rechterkant om de grootte van de standaardtekst te wijzigen. U kunt kiezen tussen Klein, normaal, Groot, en Enorm. normaal is de standaardinstelling.

  Gmail-instellingen met de tekstgrootte-knop gemarkeerd

 6. Selecteer de Kleur vervolgkeuzemenu aan de rechterkant om toegang te krijgen tot de kleurenkiezer. Kies elke gewenste kleur. zwart is de standaardkleur.

  De opties voor standaardtekststijl van Gmail met de optie Tekstkleur gemarkeerd

 7. Het verste commando rechts van deze balk is Opmaak verwijderen, waarmee Gmail terugkeert naar de standaardtekstopties. Selecteer het als u het proces opnieuw wilt beginnen.

  De standaard tekststijlopties van Gmail met de resetknop gemarkeerd

 8. Scroll naar de onderkant van de Instellingen scherm en selecteer Wijzigingen opslaan om de nieuwe standaardtekstopties in te stellen.

Opmaakbalkopties gebruiken

Nadat u uw voorkeuren als de nieuwe standaard hebt ingesteld, kunt u nog steeds de manier wijzigen waarop tekst in een afzonderlijk e-mailbericht wordt weergegeven met behulp van de opmaakbalk onder aan het scherm voor het opstellen van e-mail. Het maakt niet uit hoe je de standaardinstellingen instelt, alles is bewerkbaar in het venster waarin je een e-mail verstuurt. Dit is waar, of het nu gaat om een ​​nieuw bericht of een antwoord of doorsturen.

 1. Open een nieuw bericht. De tekstopmaakbalk verschijnt onderaan het compositiegebied, boven de balk met de Versturen knop.

  Een nieuw bericht in Gmail met de tekstopmaakopties gemarkeerd

 2. Selecteer uw ontvanger en voer een onderwerp en uw bericht in. Markeer de berichttekst.

  Geselecteerde tekst in het scherm Berichtsamenstelling in Gmail

 3. Maak selecties met behulp van de opmaakbalk. Wijzig bijvoorbeeld de tekst in Enorm (maat), Stoutmoedig (lettertype), en Comic Sans MS (lettertype). Er zijn enkele bedieningselementen die niet zijn opgenomen in de standaardinstellingen. U kunt bijvoorbeeld tekst links, rechts of gecentreerd uitlijnen of opsommingstekens toevoegen.

  Tekst gewijzigd in scherm Berichtsamenstelling in Gmail

 4. Maak eventuele andere gewenste aanpassingen en selecteer vervolgens Versturen.