Skip to content

De standaardtalen in Mozilla Firefox wijzigen

2 de augustus de 2021
GettyImages 172628259 583cd28f5f9b58d5b1f568dd

Wat te weten

 • Menu > Opties > Algemeen > Taal en uiterlijk > Taal > Alternatieven instellen > Selecteer een taal om toe te voegen > en kies.
 • Snelkoppeling naar het voorkeurenmenu: Type over:voorkeuren in de zoekbalk.
 • druk op OK om uw taalkeuze te bevestigen.

Dit artikel beschrijft hoe u de standaardtaal in Mozilla Firefox kunt wijzigen in een van de meer dan 240 die de browser ondersteunt.

Voorkeurstalen opgeven in Firefox

Het instellen en wijzigen van de lijst met voorkeurstalen van Firefox kan snel worden gedaan. Zie de onderstaande stappen:

 1. Selecteer in Firefox de menu pictogram (de drie horizontale balken) in de rechterbovenhoek. Je kunt ook typen over:voorkeuren in de Firefox-adresbalk.

 2. Selecteer Opties.

  Het menu Meer in Firefox met Opties gemarkeerd

 3. In Algemeen voorkeuren, scroll naar beneden naar de Taal en uiterlijk sectie. Onder de Taal subkop, zou u uw standaardtaal moeten zien. Selecteer Alternatieven instellen.

  De optie "Alternatieven instellen"

 4. Selecteer de Selecteer een taal om toe te voegen drop-down menu.

  De knop "Selecteer een taal om toe te voegen"

 5. Blader door de alfabetische talenlijst en selecteer de taal van uw keuze. Om het naar de actieve lijst te verplaatsen, selecteer Toevoegen.

  De knop Toevoegen

 6. Als u tevreden bent met uw wijzigingen, selecteert u OK om terug te keren naar de Firefox-voorkeuren. Sluit daar het tabblad of voer een URL in om door te gaan met uw browsesessie.

Uw nieuwe taal is toegevoegd aan de lijst met voorkeuren. Standaard staat de nieuwe taal bovenaan de lijst. Gebruik de om de volgorde te wijzigen Omhoog gaan en Naar beneden verplaatsen knoppen dienovereenkomstig. Om een ​​specifieke taal uit de voorkeurslijst te verwijderen, selecteert u deze en selecteert u Verwijderen. Firefox geeft tijdens het browsen de eerste taal als uw standaardtaal weer. Alternatieve talen worden, indien nodig, weergegeven in de volgorde waarin ze in deze lijst voorkomen. Niet alle webpagina’s zijn in alle talen beschikbaar.