Skip to content

De technologie van het omzetten naar biodiesel of SVO

18 de augustus de 2021
convertbiodieseltech 56ad144f3df78cf772b66f98

Een motor ombouwen naar biodiesel of zelfs plantaardige olie is veel eenvoudiger dan een benzinemotor ombouwen naar ethanol. Afhankelijk van uw voertuig hoeft u zelfs helemaal geen ombouwwerkzaamheden uit te voeren. Aangezien petroleumdiesel al een eeuw de norm is en verandert, en de infrastructuur voor op petroleum gebaseerde brandstof eigenlijk overal is, is er een zekere mystiek ontstaan ​​rond het idee van biodiesel, maar de situatie is eigenlijk een stuk eenvoudiger dan veel mensen denken. Een van de meest aantrekkelijke dingen van de dieselmotor is dat hij niet op dieselbrandstof hoeft te lopen. Dat wil zeggen, dieselmotoren waren oorspronkelijk ontworpen om op een breed scala aan verschillende brandstoffen te werken, en het was pas later dat petroleumdiesel de norm werd. Tegenwoordig komt biodiesel elk jaar meer voor en mensen wenden zich ook tot andere alternatieve brandstoffen, zoals plantaardige olie, om in hun dieselmotoren te draaien.

Het verschil tussen diesel, biodiesel en bakolie

Hoewel dieselmotoren technisch gezien op een grote verscheidenheid aan verschillende brandstoffen kunnen draaien, zijn de drie meest voorkomende opties diesel gemaakt van aardolie, biodiesel gemaakt van plantaardige en dierlijke producten en zuivere plantaardige olie of dierlijk vet.

  • Diesel, of petrodiesel, is de brandstof die het meest verkrijgbaar is bij benzinestations, en daarvoor zijn moderne dieselvoertuigen ontworpen. Het is een aardolieproduct, net als benzine, waardoor het een fossiele brandstof is.
  • Biodiesel, in tegenstelling tot gewone diesel, wordt gemaakt van hernieuwbare plantaardige oliën en dierlijke vetten. Onder ideale omstandigheden is het functioneel hetzelfde als petroleumdiesel, dus je kunt het in vrijwel elke dieselmotor gebruiken met weinig tot geen conversieproces. Het belangrijkste voorbehoud is dat pure biodiesel het niet zo goed doet bij koud weer, en daarom wordt het vaak verkocht als een mengsel met conventionele diesel. Zo bestaat B20 voor 20 procent uit biodiesel en voor 80 procent uit petrodiesel. Er zijn andere problemen met het gebruik van zuivere biodiesel in sommige motoren, maar daar komen we later op terug.
  • Rechte plantaardige olie (SVO) en afgewerkte plantaardige olie (WVO) zijn precies hoe ze klinken. SVO is nieuwe, ongebruikte plantaardige olie, en WVO is typisch bakolie die wordt verkregen uit een restaurant. Hoewel het mogelijk is om een ​​dieselmotor te laten draaien op verse frituurolie die in een winkel is gekocht, is het veel gebruikelijker – en goedkoper – om gebruikte olie uit restaurants te halen. De olie moet vervolgens worden gezeefd voordat deze als brandstof kan worden gebruikt. Een zekere mate van aanpassing is meestal ook vereist voordat u een moderne dieselmotor veilig op frituurolie kunt laten draaien.

Een motor ombouwen om op biodiesel te draaien

In de meeste gevallen hoeft u geen enkele vorm van conversie uit te voeren of extra technologie aan uw auto toe te voegen om deze op biodiesel te laten rijden in plaats van op conventionele diesel. Mengsels variërend van B5, met 5 procent biodiesel, tot B100, met 100 procent biodiesel, zijn algemeen verkrijgbaar, maar controleer de kleine lettertjes in uw garantie voordat u tankt. Sommige fabrikanten geven nu garantie op motoren die op B20 of minder hebben gelopen, dat wil zeggen 20 procent of minder biodiesel, maar dit verschilt van OEM tot OEM. De enige belangrijke factor om op te letten bij het overstappen op biodiesel is dat biodiesel sporen van methanol kan bevatten, een oplosmiddel dat rubberen slangen of afdichtingen in uw brandstofsysteem kan vernietigen. Dus als uw voertuig rubber in het brandstofsysteem gebruikt, is het belangrijk om over te schakelen op componenten die niet uit elkaar vallen als u uw tank met biodiesel vult.

Een motor ombouwen om op bakolie te draaien

De eenvoudigste manier om een ​​dieselmotor om te bouwen naar frituurolie, is door een kit te kopen die speciaal voor uw voertuig is ontworpen, maar er zijn twee belangrijke factoren die moeten worden aangepakt. Het eerste probleem is dat frituurolie de neiging heeft erg dik te worden als het koud is, en het andere is dat gebruikte frituurolie veel onzuiverheden en deeltjes bevat. Het eerste probleem wordt op twee manieren aangepakt: het starten en stoppen van de motor op conventionele diesel of biodiesel, en het voorverwarmen van de plantaardige olie voorafgaand aan verbranding. Met dat in gedachten worden SVO- en WVO-conversiekits meestal geleverd met een extra brandstoftank voor de frituurolie, brandstofleidingen en kleppen, filters, verwarmingen en andere componenten die nodig zijn om het conversieproces uit te voeren. Het andere probleem wordt voornamelijk aangepakt door de frituurolie voor te filteren, wat betekent dat je de olie handmatig moet filteren nadat je deze in een restaurant hebt gekocht. Nadat de olie handmatig is gefilterd en aan de extra brandstoftank is toegevoegd, wordt deze doorgaans nog minstens één keer gefilterd via een in-line filter dat u in het systeem moet installeren.

Bakolie omzetten in biodiesel

Als het ombouwen van een motor voor biodiesel door het vervangen van een paar brandstofleidingen een beter idee klinkt dan het installeren van een totale ombouwset, maar het idee van gratis brandstof van lokale restaurants te mooi is om los te laten, dan is de mogelijkheid om frituurolie om te draaien in biodiesel kan interessant zijn. Hoewel het mogelijk is om thuis je eigen biodiesel te maken van SVO, is het proces niet eenvoudig en komen er giftige stoffen als methanol en loog bij kijken. Het basisidee is dat methanol als oplosmiddel en loog als katalysator worden gebruikt om de triglycerideketens in de SVO te kraken en een redelijke facsimile van biodiesel te maken. Als het op de juiste manier is gesynthetiseerd, kan het resulterende product worden gebruikt als gewone biodiesel. Het is echter belangrijk om te onthouden dat er sporen van methanol kunnen achterblijven, die eventuele rubberen componenten in het brandstofsysteem kunnen en zullen beschadigen.

Overstappen op biodiesel of pure plantaardige olie

De prijzen van diesel en biodiesel fluctueren, maar er zijn tal van andere niet-economische redenen om een ​​motor om te bouwen naar biodiesel of zuivere plantaardige olie. Of het nu het idee is om op een duurzamere brandstof te rijden, gratis brandstof van lokale restaurants te gebruiken of zelfs maar voorbereid te zijn op de SHTF, het mooie van dieselmotoren is dat overstappen op biodiesel of plantaardige olie iets is dat zowat iedereen met het juiste gereedschap en de juiste neiging kunnen doen in hun eigen achtertuin.