Skip to content

De toekomst van de Apple Watch kan diverser zijn

1 de juli de 2021
ScreenShot2021 03 31at12.05.44PM 6c7d80019d1549bdb6d5f6fb5d974471

Belangrijkste leerpunten

  • Geruchten wijzen op een robuuste Apple Watch Explorer Edition later dit jaar.
  • Het is misschien tijd voor Apple om de Apple Watch-line-up uit te breiden naar meer gespecialiseerde modellen.
  • Hopelijk is Apple klaar met massief gouden Edition-modellen.

Massief goud, sport, kleding – wat voor soort smartwatch zou Apple de volgende keer kunnen maken? Apple is helemaal klaar om dit jaar een robuuste Apple Watch te lanceren, zeggen rapporten. Dat lijkt een voor de hand liggende zet. Sporthorloges zijn niet alleen populair bij sporters, maar ook bij mensen die naar buiten streven, en bij degenen die gewoon van stevige horloges houden. Het is ook tijd voor Apple om de Apple Watch-line-up te diversifiëren. “Modegerichte horloges zijn een goede keuze, hoewel ik liever naar meer praktische opties kijk”, vertelde Rex Freiberger, CEO van Gadget Review, via e-mail aan Lifewire. “Ik zou graag een horloge zien dat de door Apple voorgestelde “paniekaanval”-monitor overneemt en echt het idee stimuleert om een ​​horlogemodel te maken dat kan worden gebruikt door mensen die neurodivergent zijn.”

Meer modellen

Op dit moment krijgt iedereen dezelfde Apple Watch, met keuzes in grootte, kleur en materiaal. Vergelijk dat eens met de iPhone en de Mac, waar er meerdere modellen zijn. En herinner je je de iPod nog? Apple splitste die lijn op in allerlei varianten, van de kleine Shuffle en Nano tot de iPhone-achtige Touch. “Modegerichte horloges zijn een goede keuze, al kijk ik liever naar meer praktische opties.” Apple probeerde de Apple Watch-line-up al vroeg te diversifiëren met een massief gouden Edition-model dat begon bij $ 10.000. Maar dat was exact dezelfde Apple Watch als het goedkoopste model, alleen met een gouden kast en armband. Digitale goederen zijn gewoon niet zoveel waard (tenzij je de wederverkoopprijs van het ruwe goud meetelt) omdat ze afhankelijk zijn van software en steeds betere computers erin. Die originele gouden Apple Watch, gelanceerd in 2015, ontving in 2018 geen software-updates meer. Toekomstige differentiatie zou dan gebaseerd moeten zijn op functionaliteit.

Apple Watch Explorer-editie

De geruchten Apple Watch Explorer Edition zou een alternatief kunnen zijn voor smartwatches van Garmin en Casio, en zou veel hardwarevoordelen kunnen opleveren. Ten eerste kan het veel moeilijker zijn dan het gewone horloge. Er zou ook een grotere batterij in kunnen passen om dagenlang zonder opladen te gaan. En wat dacht je van een betere waterdichtheid? De Apple Watch is prima om mee te zwemmen, maar hoe zit het met duiken? Hardwarefuncties zoals de hoogtemeter en het kompas kunnen naar voren worden geschoven en het apparaat zou een grotere, handschoenvriendelijkere digitale kroon kunnen hebben.

“Apple zal hier meer dan alleen de basis moeten behandelen”, zegt Freiberger. “Het zal niet genoeg zijn om het horloge duurzaam en bestand te maken tegen extreme omstandigheden.” Maar het grootste voordeel van Apple is software. Niet de software van de Apple Watch, die op zijn best onhandig is, maar het software-ecosysteem van Apple, waarin alles synchroniseert. Het horloge synchroniseert gezondheidsgegevens met uw telefoon en ontvangt kaartinstructies en andere gegevens. Het horloge van geen enkele andere fabrikant kan ooit zo goed worden geïntegreerd met uw iPhone als de Apple Watch, omdat ze niet door Apple zijn gebouwd.

Mode vooruit

Een andere gevestigde horlogecategorie is de dresswatch, meestal iets elegants en slanks, hoewel soms grof, vulgair en goud. Het probleem met het maken van een chique horloge, zoals we hebben gezien, is dat het na een paar jaar rommel wordt. Misschien zou Apple meer kleuren en afwerkingen kunnen doorvoeren. Misschien zou er zelfs een niet-robuuste versie van de Explorer-editie kunnen zijn, een beetje zoals de goedkopere Casio G-Shocks.

Persoon met tatoeages die een Casio G-Shock horloge draagt

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Apple een slanker dresswatch zou maken, al was het alleen maar omdat het geobsedeerd is door het maken alles zo slank en elegant mogelijk. De manier om van je Apple Watch een dresswatch te maken, is door een mooie band te kopen. Iets als de Milanese lus.

Fitness

De huidige Apple Watch heeft twee hoofddoelen: om meldingen van je iPhone weer te geven en om verschillende fitnessgerelateerde statistieken bij te houden. Het kan zo simpel zijn als het tellen van uw stappen en u eraan herinneren om op te staan, en zo complex als het meten van uw maximale zuurstofopname. Misschien zou Apple een meer op fitness gericht model kunnen maken. Dit hoeft niet per se robuust te zijn, maar het zou meer knoppen kunnen hebben. Deze kunnen allerlei softwarefuncties aansturen, maar het belangrijkste van knoppen is dat je er niet naar hoeft te kijken. U kunt een knop vinden en indrukken door alleen aan te raken, en u kunt ze gebruiken wanneer het scherm nat is, door zwembadwater of door zweet.

“Met iPad, [Apple] een manier gevonden om u in staat te stellen het te gebruiken zonder het aanraakscherm te gebruiken. Ze moeten hetzelfde doen met Apple Watch,” vertelde Graham Bower, ontwikkelaar van fitness-app Reps&Sets, aan Lifewire via een direct bericht. “Dus je kunt trainingen starten, pauzeren en beëindigen zonder naar het scherm te kijken of zelfs je pols op te tillen. En je kunt tijdens een training door statistieken scrollen of een segment markeren zonder op het scherm te tikken. ” Veel van deze functies zouden welkom zijn in de standaard Apple Watch. Het zou zeker dunner kunnen zijn en knoppen zouden zeker welkom zijn. Maar door de productlijn te diversifiëren, zou Apple gespecialiseerde functies kunnen toevoegen, terwijl het gewone horloge nog steeds zichzelf kan zijn.Het is een win-winsituatie en hopelijk zullen we dit jaar het begin van zo’n succes zien.