Skip to content

De top 9 WiiWare-spellen

12 de augustus de 2021
talesofmi uhoh 580705b13df78cbc28b1fb02

Sommige van de beste spellen voor de Wii komen niet op schijf, maar kunnen in plaats daarvan worden gedownload via het winkelkanaal. Hier zijn de top 10 WiiWare-keuzes. Scherpe lezers zullen merken dat het merendeel hiervan puzzelspellen zijn. Terwijl WiiWare-actiespellen vaak eenvoudige, nogal domme arcade-achtige schietspellen zijn, zijn WiiWare-puzzelspellen vaak wonderbaarlijk ingenieus. WiiWare is niet meer leverbaar, maar deze informatie zou van pas moeten komen voor mensen die de spellen bezitten of ze op andere systemen kunnen vinden.

‘Verhalen van Apeneiland’

Guybrush Threepwood in gevaar.

Wat we leuk vinden?

 • Hilarische voice-acting.
 • Leuke, cartoonachtige kunststijl.

Wat we niet leuk vinden

 • Lijdt aan grafische glitches en problemen met de framesnelheid.
 • Sommige puzzels zijn iets te makkelijk.

“Tales of Monkey Island” is een episodische puzzel-avonturengameserie bestaande uit 5 afleveringen. Ze zijn allemaal geweldig, dus het is logisch om ze als één prachtige, grappige, slimme WiiWare-titel te beschouwen. De gamesreeks “Tales of Monkey Island” kan ook worden gespeeld op PlayStation 3, Microsoft Windows, iOS en andere Macintosh-besturingssystemen.

‘En toch beweegt het’

En toch beweegt het

Een potloodschetsman rent door een wereld van papiercollages.

Wat we leuk vinden?

 • Unieke spelmechanica.
 • Niveaus zijn net uitdagend genoeg om niet frustrerend te worden.

Wat we niet leuk vinden

 • De gameplay is van begin tot eind grotendeels hetzelfde.
 • Bevat geen verhaal om van te spreken.

Een perfecte game voor de Wii die oorspronkelijk voor de pc is uitgebracht. Deze unieke platformgame vraagt ​​spelers om de hele wereld te verplaatsen om één avatar te helpen zijn bestemming te bereiken. Met een fantasierijk visueel ontwerp, slimme puzzels en een bewegingsbesturingsschema dat veel beter is dan de toetsenbordbesturing van het origineel op de pc, is “AYIM” alles wat je zou willen in een WiiWare-titel. “And Yet It Moves” is ook beschikbaar voor de besturingssystemen Microsoft Windows, Linux, iOS en Macintosh.

‘Wereld van Goo’

Wereld van Goo

Wat we leuk vinden?

 • Aangenaam vreemde visuele esthetiek.
 • Gevarieerde niveaus en uitdagingen.

Wat we niet leuk vinden

 • De besturing kan kieskeurig zijn.
 • Oudere versies van het spel missen multiplayer.

Misschien wel de eerste echt opmerkelijke WiiWare-titel, en nog steeds een van de beste, “World of Goo”, combineert slimme, originele, op fysica gebaseerde puzzels, prachtige graphics en een heel licht maar grappig verhaal tot een heerlijk bevredigend pakket. “World of Goo” kan nu worden gespeeld op Android-, Nintendo Switch-, Microsoft Windows-, iOS-, Linux- en Macintosh-besturingssystemen.

‘Kunststijl: Orbient’

Kunststijl: Orbient

Een spel volledig over zwaartekrachtsvelden.

Wat we leuk vinden?

 • Eenvoudig bedieningsschema met twee knoppen.

Wat we niet leuk vinden

 • Momenteel alleen speelbaar in het Japans.

Een spel van prachtige eenvoud, “Art Style: Orbient” vraagt ​​spelers om een ​​avatarplaneet te verplaatsen met behulp van de zwaartekracht van andere planeten en sterren. Zelfs op zijn meest brute manier, is er nog steeds een heerlijke rust in het glijden langs brandende zonnen naar de etherische score van het spel. “Art Style: Orbient” is een remake van een Game Boy Advanced-spel genaamd “Orbital”, dat alleen in Japan is uitgebracht, dus de enige manier om het te spelen is door een cartridge te importeren of een GBA-emulator en een ROM te vinden.

‘Bit.Trip Runner’

BIT.TRIP.RUNNER

Wat we leuk vinden?

 • Royale moeilijkheidsgraad.
 • Vrolijke soundtrack past perfect bij het thema.

Wat we niet leuk vinden

 • Primitieve graphics.
 • Hogere niveaus zijn waarschijnlijk te moeilijk voor de meeste casual gamers.

“Bit.Trip Runner” is een spel waarin je je kleine hardloper moet laten springen en bukken op de juiste plaatsen. Snel, opwindend en erg moeilijk, het spel heeft ook de typische “Bit.Trip” retro-look en het fantastische gebruik van muziek die de hele serie doordringt. Er zijn zes games in de serie, waaronder een vervolg, “Bit.Trip Presents Runner2: Future Legend of Rhythm Alien.”

“Bit.Trip Runner” kan nog steeds worden gespeeld op Nintendo 3DS of via Steam op Microsoft Windows-, Linux- en Macintosh-besturingssystemen.

‘Verbrand het touw’

Verbrand het touw

Wat we leuk vinden?

 • Heerlijk charmante hoofdpersoon.
 • Inventieve niveaus en obstakels om te overwinnen.

Wat we niet leuk vinden

 • Het is een flagrante rip-off van “Cut the Rope.”
 • Bewegingsbediening kan een beetje lastig zijn om aan te wennen.

Dit slimme puzzelspel vraagt ​​spelers om gewoon een ingewikkeld touwsculptuur te verbranden. Met interessante details zoals exploderende insecten en touwen die speciale vlammen nodig hebben, doet “Burn the Rope” veel met een heel eenvoudig concept. “Burn the Rope” kan ook worden gekocht voor iOS. Het spel waarop het is gebaseerd, “You Have to Burn the Rope”, is gemakkelijk online te vinden.

‘Tomena Sanner’

Tomena Sanner

Druk op het juiste moment op de knop en je kunt dansen met een refrein van een schoolmeisje.

Wat we leuk vinden?

 • Makkelijk genoeg voor iedereen om te spelen.

Wat we niet leuk vinden

 • De kerngameplay is net als elke andere eindeloze hardloper.

Eigenzinnig en erg Japans, dit spel is niets meer dan een man die vooruit rent terwijl spelers op het juiste moment op knoppen drukken. Vol met grappige animaties, is de grote fout van “Tomena Sanner” niet de eenvoud, maar de beknoptheid; gemakkelijk in een uur te voltooien, zou het spel niet meer dan $ 2 moeten verkopen. Er is ook een versie van “Tomena Sanner” voor iOS-apparaten.

‘Max en de magische marker’

Max en de magische marker

Wat we leuk vinden?

 • Puzzels vereisen dat spelers hun fantasie gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

 • Razend repetitieve soundtrack.

“Max and the Magic Marker” vraagt ​​spelers om een ​​magische marker te gebruiken om trappen en andere objecten te maken om Max te helpen waar hij heen gaat. Ondanks de frustraties van het tekenen uit de vrije hand met de Wii-afstandsbediening, wat het spel moeilijker en frustrerender maakt dan de originele pc-versie, is het spel nog steeds leuk en ingenieus. “Max and the Magic Marker” kan ook worden gespeeld op Microsoft Windows, Nintendo DS, PlayStation 3, iOS, Windows Phone en Macintosh-besturingssystemen.

‘VERLICHT’

LIT

Spelers hebben lichtbronnen nodig om de enge kruipers in het donker te ontwijken.

Wat we leuk vinden?

 • De muziek en lichteffecten slagen erin een griezelige sfeer te creëren.

Wat we niet leuk vinden

 • Geen in-game tutorials betekent dat je letterlijk en figuurlijk in het donker rondloopt.

Dit ingenieuze puzzelspel vraagt ​​spelers om te navigeren door een donkere kamer vol met dodelijke enge kruipers door veilige lichtzones te creëren met behulp van lampen, computermonitoren en kapotte ramen. Het spel begint als een briljant puzzelspel, maar wordt frustrerend omdat de eisen aan de reflexen van spelers worden gedwarsboomd door controleproblemen die sommige eenvoudige acties veel te moeilijk maken. De griezelige sfeer en originaliteit maken dit het proberen waard. “LIT” werd ook uitgebracht als een gratis spel voor iOS, Android en Microsoft Windows.