Skip to content

De ultieme gids voor sneltoetsen

16 de juli de 2021
dell laptop keyboard 893eb09b5fbb4984b87e9fc53692e2b5

We werken allemaal genoeg met computers om erachter te komen hoe we dingen meestal vrij gemakkelijk voor elkaar kunnen krijgen. Wat de meeste mensen echter niet weten, is dat er tientallen sneltoetsen zijn ingebouwd in veel computerprogramma’s voor veelgebruikte opdrachten.

Wat is een sneltoets?

Een sneltoets gebruikt één toets of soms een toetscombinatie om een ​​menu of een ander type functie in een computerprogramma uit te voeren. Het proces maakt het invoeren van computeropdrachten veel sneller, waardoor het gebruik van een bepaald programma sneller en gemakkelijker wordt. Sneltoetsen zijn te vinden in besturingssystemen zoals Windows, Mac en Linux, maar ook in webbrowsers, kantoorprogramma’s (zoals Excel, Word of Powerpoint) en in vele andere soorten programma’s, waaronder Maya en Photoshop. U kunt ze zelfs in e-mailprogramma’s gebruiken.

Voorbeelden van sneltoetsen

Je hebt waarschijnlijk een paar sneltoetsen gebruikt, maar hier zijn een paar voorbeelden:

  • Als u in Windows 10 tegelijkertijd op de toetsen Ctrl+Shift+Esc drukt, wordt Taakbeheer geopend.
  • Als u in Gmail op de J-toets drukt, bladert u snel door uw lijst met e-mails. (Instellingen moeten zijn ingeschakeld.)
  • Als u in Safari tegelijkertijd op Command + N drukt, wordt er onmiddellijk een nieuw tabblad geopend met een lege pagina.

Om u te helpen bij het doorzoeken van de meest gebruikte programma’s die momenteel op de markt zijn, hebben we een brede lijst samengesteld met zowel populaire als verborgen snelkoppelingen voor veel verschillende soorten programma’s en besturingssystemen. Om deze handleiding te gebruiken, opent u de koppelingen in het navigatievenster. Je zult zien dat het is opgedeeld in acht verschillende secties: Windows Timesavers; Snelle trucs voor Mac, iOS en iPad; Android- en iPhone-snelkoppelingen; E-mailsnelkoppelingen; Online & Browser Snelkoppelingen; Excel-snelkoppelingen; Meer Office-snelkoppelingen; en andere handige snelkoppelingen. Binnen elke sectie zijn verschillende artikelen gevuld met tips en hints voor jou.

Productiviteit thuis en op het werk

Naast snelkoppelingen zijn de meesten van ons vaak op zoek naar nieuwe manieren om productiever te zijn in zowel ons persoonlijke als het werkleven. Voortdurende, meedogenloze vooruitgang, met name in de vorm van persoonlijke, draagbare apparaten zoals smartphones en fitnesstrackers, hebben geleid tot een breed scala aan apps die zijn ontworpen om ons te helpen het meeste uit elke minuut te halen. Van het plannen van taken, het plannen van tijd en het bijhouden van notities met productiviteits-apps tot het gebruik van een smartwatch om herinneringen en alarmen in te stellen, duizenden productiviteits-apps zijn beschikbaar om u te helpen slimmer en sneller te werken. De truc om al deze technologie te gebruiken, of het nu een sneltoets is of de nieuwste productiviteitsapp, is om zo goed mogelijk afgestemd te blijven op uw eigen behoeften aan rust en stilte. Technologie gaat zo snel door ons leven dat het soms te gemakkelijk is om uit het oog te verliezen wat echt belangrijk is ten gunste van de eindeloze zoektocht naar sneller, gemakkelijker, beter. Soms kan een eenvoudige opruiming van uw wereld met een handige app net zo productief zijn als het gebruik van een enkele toetsaanslag om de volgende taak op uw lijst te ontwarren. Maar als je merkt dat je je overweldigd voelt door alle beschikbare sneltoetsopties, stop dan met typen op dat toetsenbord en schreeuw gewoon tegen Alexa of Google om slaapgeluiden in te schakelen, zodat je een dutje kunt doen en er even helemaal tussenuit kunt. Die taken zijn er immers morgen weer. Pak ze dan aan!