Skip to content

De Verizon Wireless Hub: kopen of niet kopen?

29 de juli de 2021
2000px Verizon Wireless Logo.svg 56a9d20b3df78cf772aaceb4

“Of je nu overweegt om je huistelefoon weg te doen of niet zonder kunt, dit is het moment om de Verizon Hub uit te proberen”, zegt Mike Lanman van Verizon Wireless, die de Verizon Hub heeft gelanceerd, een multi- apparaat dat volgens hen “het telefoonsysteem voor thuis opnieuw uitvindt dat al jaren op je aanrecht draait.”

Wat het kan doen

De hub is in de eerste plaats een VoIP-telefoon, met een draadloze DECT-handset die in het apparaat wordt geklikt. Wat indruk maakt, is het 8-inch kleurentouchscreen dat de volgende functies naar het toestel brengt:

  • Controleer het lokale verkeer en het weer in de ochtend voordat u het huis verlaat
  • Werk je agenda bij en ontvang automatisch een sms wanneer een afspraak verandert of als herinnering om niet te laat te komen
  • Ontvang een routebeschrijving naar de nieuwe site wanneer de locatie voor voetbaltraining wordt verplaatst
  • Zoek het nummer van de nieuwe pizzeria om een ​​taart te bestellen
  • Bekijk een voorvertoning van de trailers van een aankomende film waar je het gezin in het weekend naar toe wilt nemen en koop vervolgens tickets met de Verizon Hub

Bekijk de volledige specificaties op de officiële website.

De kosten en vereisten

Het apparaat kost $ 200 (na een korting van $ 50). De koper kan het apparaat alleen gebruiken als hij/zij een tweejarig servicecontract met Verizon Wireless tekent, waarmee ze een maandelijks bedrag van $ 35 voor twee jaar moet betalen. Dit voegt de PSTN-service van Verizon toe, die de enige service zal zijn die met het apparaat werkt, in ieder geval voor twee jaar. U hebt ook een breedbandinternetverbinding nodig. Dat komt natuurlijk van Verizon, maar zal uiteindelijk ook van andere concurrerende internetserviceproviders komen. Dit impliceert de noodzaak van een draadloze router. Een ander belangrijk punt om op te merken is dat de telefoonservice plus alles wat daarbij hoort, $ 35 per maand is.

De voors

De eerste redenen zijn hierboven vermeld – de functies die de dumbphone-service versterken die al jaren in uw keuken, woonkamer of kantoor zit. Maar we betwijfelen of het alleen in de keuken zal zijn, omdat het, met de behoefte aan een router en internetverbinding, beter in het kantoor of de studeerkamer zal worden geplaatst. Een derde reden zou zijn om op het scherpst van de snede te zijn. Het kleurentouchscreen is echt indrukwekkend en zal meer dan één verleiden.

De nadelen

Prijs kan hier een probleem zijn, vooral in tijden van economische uitdaging. Door minimaal $ 200 in het apparaat te investeren, dwing je jezelf in zekere zin om ten minste twee jaar trouw te blijven aan Verizon. Kunt u het toestel gebruiken met een andere VoIP-dienst? Eerlijk gezegd hebben we het antwoord op die vraag nog niet, maar zullen we het snel genoeg weten. De prijs zou niet zo hoog lijken als het compatibel was geweest met andere serviceproviders. De breedbandverbinding die de toegevoegde online functies mogelijk maakt, kan uiteindelijk die van andere concurrerende serviceproviders zijn, maar alleen op voorwaarde, zoals Verizon het stelt, dat het apparaat succesvol is. Dus dit kan net zo goed nooit gebeuren. $ 35 per maand betalen voor onbeperkt bellen naar de VS en Canada is relatief duur, vergeleken met de meest voorkomende VoIP-serviceproviders, waaronder het duurste abonnement voor een vergelijkbare VoIP-service ongeveer $ 25 per maand is. En de laatste wordt geleverd met veel meer functies dan wat Verizon biedt. Als we het product in een puur economisch perspectief willen beschouwen, zullen we het vergelijken met een dienst als ooma, die zijn apparaat voor een iets hogere prijs verkoopt, maar ondanks minder functies, je in staat stelt om altijd volledig gratis te bellen. Ja, nul maandelijkse rekeningen. Bekijk andere apparaatgebaseerde services zonder maandelijkse factuur. Wat de Verizon-hub ten slotte biedt, is niet de mogelijkheid om op internet te surfen, maar alleen een reeks functies voor enige synchronisatie en lokalisatie van online services. Het vervangt geen computer. Dus de vraag of het eindelijk de moeite waard is om die scherpe functies te hebben, wordt relevant. We kwamen erachter dat je het meeste van wat de Verizon-hub biedt, kunt krijgen via een bestaande Verizon-tool, de Verizon Call Assistant. Enkele van de functies zijn onder meer melding van inkomende oproepen of voicemail op uw computer, het maken van elektronische logboeken van beller-ID’s, contactlijsten, afspelen, afspelen en opslaan van voicemails. Dat hulpmiddel is gratis. Kortom: als u geld wilt besparen, zult u twee keer nadenken voordat u iets koopt. Als het apparaat je heeft verleid – en dat is volkomen logisch – denk dan niet na, want het is al een VoIP-apparaat en Verizon waagt zich in VoIP-zee.