Skip to content

De vertrouwelijke modus van Gmail gebruiken

16 de augustus de 2021
GettyImages 1011441494 5b8998894cedfd0025625c35

Als u e-mails met privégegevens wilt verzenden, gebruikt u de vertrouwelijke modus in Google Gmail om berichten te verzenden die na een bepaalde tijd automatisch verdwijnen. De vertrouwelijke modus van Gmail voorkomt ook dat ontvangers de inhoud van het bericht doorsturen, kopiëren, afdrukken of downloaden. Vertrouwelijke e-mails kunnen worden verzonden naar andere Gmail-gebruikers of degenen die een ander platform gebruiken, zoals Outlook, iCloud of Yahoo.

Hoe de vertrouwelijke modus te gebruiken om e-mails te verzenden in Gmail

Als je de officiële Gmail-website gebruikt om e-mails te verzenden, gebruik dan de vertrouwelijke modus in het opstelvenster.

 1. Selecteer Componeren.

 2. Selecteer onderaan het opstelvenster de Vertrouwelijke modus icoon (het slot met een klok erop).

  Het pictogram Vertrouwelijke modus in Gmail

 3. Kies wanneer het bericht verloopt en selecteer vervolgens Sparen. Uw opties zijn: op een dag, een week, een maand, drie maanden, en vijf jaar.

  Het menu Vervaldatum instellen in Gmail

 4. Selecteer voor extra beveiliging Sms-toegangscode om van ontvangers te eisen dat ze een code invoeren die in een sms-bericht naar hun apparaat is verzonden voordat ze de e-mail kunnen openen.

  De optie "Toegangscode vereisen" in de vertrouwelijke modus van Gmail

 5. Klik Sparen om terug te keren naar uw e-mail met de instellingen die u hebt gekozen.

  De knop Opslaan voor de vertrouwelijke modus van Gmail

 6. Schrijf uw e-mail en verzend deze zoals gewoonlijk.

De vertrouwelijke modus gebruiken in de Gmail-app

Als je onderweg e-mails opstelt met de mobiele Gmail-app voor iOS of Android, kun je ook snel vertrouwelijke inhoud verzenden in de vertrouwelijke modus.

 1. Selecteer Componeren.

 2. Selecteer de Meer pictogram (de drie horizontale stippen).

 3. Selecteer Vertrouwelijke modus.

  Opties voor Opstellen, Meer en Vertrouwelijke modus in de Gmail-app

 4. Tik op de link onder Vervaldatum instellen om een ​​tijd te kiezen voordat het bericht wordt verwijderd. Uw opties zijn: op een dag, een week, een maand, drie maanden, en vijf jaar.

 5. Kies een optie onder Toegangscode vereisen om meer veiligheid aan het bericht toe te voegen; wanneer deze functie is ingeschakeld, genereert Google een toegangscode die de ontvanger moet invoeren om de e-mail te lezen.

 6. Druk op Vinkje (of Versturen) om op te slaan en terug te keren naar het compositiescherm.

  Opties voor vertrouwelijke modus in de Gmail-app

 7. Stel de e-mail op en selecteer vervolgens Versturen. Kraan Bewerking nadat u bent teruggekeerd naar uw bericht om de vervaldatum te wijzigen.

Een vertrouwelijke e-mail openen in Gmail

Als u Gmail gebruikt, opent u een vertrouwelijke e-mail op dezelfde manier als u een gewone e-mail opent op de website of in de mobiele app. Als de e-mail een toegangscode vereist, ontvangt u een sms met de code. Als u geen Gmail-gebruiker bent, volgt u de vertrouwelijke e-maillink om een ​​toegangscode aan te vragen. Voer vervolgens de toegangscode in die u vindt in het sms-bericht dat naar uw apparaat is verzonden om de inhoud van het bericht te bekijken. Hoewel Google voorzorgsmaatregelen in hun systeem heeft geplaatst om te voorkomen dat vertrouwelijke e-mails zich verspreiden, kunnen ontvangers een screenshot van de informatie maken of schadelijke software gebruiken om beveiligingsbeperkingen te omzeilen. Wees voorzichtig bij het verzenden van privégegevens via internet.