Skip to content

De VR Fitness-app van Supernatural neemt je mee over de hele wereld

4 de juli de 2023
HIW Main d13b4cdb37ee46bea4900abb57ccc005

Belangrijkste leerpunten

  • Supernatural is de meest meeslepende virtual reality-fitness-app die ik ooit heb geprobeerd.
  • De bestemmingen die u kunt kiezen om in de app te trainen, zijn onder meer de ruïnes van Machu Picchu.
  • Het landschap is zo adembenemend dat ik soms gewoon rond wilde kijken in plaats van te sporten.

Ik doe squats op de Grote Muur van China. Het uitzicht is fantastisch en ik ben niet eens mijn huis uit geweest dankzij Supernatural, de meest meeslepende virtual reality-fitness-app die ik ooit heb geprobeerd. Supernatural probeert alles in één fitnesservaring te stoppen. Het heeft fotorealistische landschappen, beukende muziek en dagelijkse trainingen met coaches. Voor het grootste deel werkt het combineren van al deze elementen uitzonderlijk goed om je in beweging en afgeleid te houden, tot het punt waarop je niet merkt dat je aan het trainen bent. Ik gebruikte Supernatural op mijn Oculus Quest 2 VR-headset en het bleek de uitdaging aan te gaan om alle benodigde afbeeldingen weer te geven. Of rond stuiteren met een stevig plastic gadget op je gezicht is vastgemaakt, een look is die je wilt, is aan jou.

Goedkoper dan een sportschool?

Nu de pandemie van het coronavirus nog steeds in volle gang is, ben ik al bijna een jaar niet naar de sportschool geweest. Bovennatuurlijk maakt deel uit van mijn pogingen om te zien of ik dezelfde trainingen kan krijgen die ik leuk vond zonder een forse maandelijkse contributie te betalen. Natuurlijk is VR-fitness ook niet gratis. De Oculus kost $ 299, plus Supernatural brengt $ 19 per maand in rekening na een gratis proefperiode van 30 dagen, of $ 179 per jaar. De graphics in Supernatural zijn echter een wonder om te zien. Het landschap is als niets anders dat ik heb gezien in de weliswaar beperkte selectie van VR-oefengames. De bestemmingen die u kunt kiezen om te trainen zijn onder meer het eiland Isabela op de Galapagos, de Erta Ale-vulkaan in Ethiopië en de ruïnes van Machu Picchu. Het landschap is zo adembenemend dat ik soms gewoon rond wilde kijken in plaats van te sporten. Ik begon met een introductiesessie die me liet zien hoe ik me in het spel kon bewegen. Een rechte driehoek betekent dat je er doorheen moet hurken. Een naar links of rechts gedraaide driehoek betekent dat je door de corresponderende zijde moet springen. Een leraar verscheen op een yogamat die in de ruimte zweefde. Dezelfde leraar leidt je voor elke sessie door een warming-up en hun stem geeft je tips terwijl je door de training vordert.

Breek de ballonnen

Toen ik eenmaal in het spel zelf kwam, werden mijn Oculus-controllers twee batons, een zwarte en een witte. Ik sneed en sloeg ballonnen weg met de staven van de overeenkomstige kleur. Futuristische, gloeiende driehoeken snelden op me af, een teken dat ik er doorheen moest hurken of uitvallen. Een coach woog mee met tips terwijl ik trainde, maar ik hield ook mijn statistieken in de gaten. De app kalibreert je lengte, armwijdte, squatdiepte en lunges. Ik weet niet zeker of elke beweging precies werd gevolgd voor mijn inspanningen in de praktijk, maar het was zo dichtbij dat het er niet toe deed. Voor het grootste deel werkt het mixen van al deze elementen uitzonderlijk goed om je in beweging en afgeleid te houden. Ik was opgewonden om mijn hartslagmeter te kunnen koppelen met de app. Ik kreeg trainingsoverzichten met de nauwkeurigheid, bewegingen en kracht die ik tijdens elke sessie had verbruikt. Er is ook een community-functie van de Supernatural-app waarmee je je trainingen kunt delen en je score op het wekelijkse leaderboard kunt vinden. Ik vond het leuk om de Supernatural-app te gebruiken, maar ik weet niet zeker of ik me eraan zou houden als een normale trainingsroutine. Deze onwil heeft niets te maken met het geweldige ontwerp en de duidelijke aandacht voor detail die de ontwikkelaars aan de app hebben besteed.

Trainingsballonnen breken met een zwarte knuppel in de VR-fitness-app van Supernatural

Het probleem is dat de Oculus-headset zelf gewoon niet comfortabel genoeg is om iets te zijn dat ik aan mijn gezicht wil hebben terwijl ik zweet en uitval. Ik moest de headset voortdurend aanpassen omdat hij wegglipte, waardoor ik niet meer op het moment was waarop ik me probeerde te concentreren op het sporten. Ik heb ook een koptelefoon gebruikt omdat de Oculus-luidsprekers zwak zijn, dus ik moest zowel een extra snoer als de koptelefoonriemen gebruiken. Ondanks mijn bedenkingen vond ik Supernatural een waardige trainingspartner voor een pandemie. Als je erover twijfelt, is het de moeite waard om alleen voor de beelden te proberen.